My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-09-06, 21:36
Navigon na GoClever
Autor Wiadomość
kiter
Waypoint


Dołączył: 19 Gru 2011
Posty: 17
Wysłany: 2011-12-27, 15:39   

[quote="mario44"]
kiter napisał/a:
pamiętaj o wpisie w ApplicationSettingsPathes.xml


a możesz dokładniej napisać, co należy w tym pliku zmienić i jak?

[ Dodano: 2011-12-27, 15:43 ]
plik ApplicationSettingsPathes.xml już znalazłem - tylko konkretnie nie wiem co mam w nim zmienić.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18037
Wysłany: 2011-12-27, 15:46   

Przejrzyj wątek od początku, sa podane linki do postu, w którym to opisano.

[ Dodano: 2011-12-27, 15:46 ]
W skrócie - port, prędkość i ew. ścieżki dostępu
_________________

 
 
kiter
Waypoint


Dołączył: 19 Gru 2011
Posty: 17
Wysłany: 2011-12-27, 20:42   

Przejrzałem post od początku i kilka innych wątków po drodze. Generalnie wiem, że do każdej navi jest inne postępowanie...ale jest tak duża rozbieżość wersji MN, a do tego każdy prawie proponuje grzebanie w innym pliku :roll:

Mam wersje MN 7.5.5 i wydaje mi się, iż u mnie nie jest problebem port czy szybkość, bo program uruchamia się. Po chwili wyświetla komunikat "Nie można znaleźć map" i po kliknięciu OK zamyka się. Pozmieniałem pliki .xml z tym,że w różnych postach podawane były inne wartości do wpisania - nadpisałem: usersettings.default, usersettings.old, usersettings.xml oraz coreconfig.ini - nie pomogło...
ściągnąłem mapy Q4 2011 z tego wątku:

http://peb.pl/pozostale-p...urope-maps.html

Program nie widzi tych map, więc spróbowałem sćiągnąć pliki .nfs do map Q42011
http://forum.mobilism.org/viewtopic.php?

f=865&t=276802&sid=6b8194d81a687b69295d6244811840c7

nie pomogło, więc myslę jeszcze o zmianie ścieżki dostępu chyba w pliku ApplicationSettingsPathes.xml ale tego nie umiem zrobić???
Czy moze spróbować inną wersję programu MN?
 
 
mario44 
Waypoint


Wiek: 56
Dołączył: 15 Gru 2010
Posty: 59
Wysłany: 2011-12-27, 20:51   

kiter, musisz mieć w ApplicationSettingsPathes.xml wpis <Path>/SDMMC/NAVIGON/map</Path> przejrzyj całą zawartość i zmień jeśli jest inaczej.Tutaj masz link do pliku z tej wersji Navigon-a zainstalowanego na GC5070
 
 
kiter
Waypoint


Dołączył: 19 Gru 2011
Posty: 17
Wysłany: 2011-12-27, 23:57   

tak mam i nie pomaga :cry:

[ Dodano: 2011-12-31, 00:51 ]
Dzięki Mario44!

Navigon na GC5070 smiga, aż miło:-)

podaję link: http://chomikuj.pl/maryja...igon+7.7.5+CE60

pozdrawiam
 
 
Waski_BG 
azymut


Dołączył: 16 Mar 2011
Posty: 3
Skąd: z nienacka
Wysłany: 2012-01-14, 19:33   

Mam tą wersję z posta wyżej i nie działa na moim GC5070. Przy próbie uruchomienia wywala jakiś błąd i nic się nie dzieje, program nie odpala. Próbowałem z panelu, z oryginalnego menu i z Windowsa i za każdym razem to samo - mignie jakiś błąd i nic.

No i zadziałało, wystarczyło... jeszcze raz skopiować program na kartę pamięci i ruszył bez żadnego "ale". Nie wiem jak to się stało, musiał być po prostu jakiś błąd przy kopiowaniu, a ja przez pół dnia szukałem rozwiązania po forach jak głupi :oops:
 
 
MMELA19577 
Waypoint



Wiek: 59
Dołączył: 14 Lip 2008
Posty: 171
Skąd: JELENIA GÓRA
Wysłany: 2012-06-09, 18:57   

HILFE!!! :evil: sprzęt to goclever 5070 ,od dwóch dni próbuję odpalić na nim navigon 7.7.5. i 8.01 kompletna klapa a szlag człowieka trafia !!! wszystko robione jest na karcie sformatowanej ,plik pobierany po 2 razy ,sprawdzany poprawny wpis o patchu i NIC ! ! po odpaleniu pokazuje się obraz startowy i zaraz wywala że aplikacja natrafiła na fatal error i musi zamknąć aplikację !! i tak w koło macjeja , a nerwy już puszczają pomału ! litościwi ludzie podpowiedzcie o co tutaj KAMAN ??? :cry: :cry:
_________________
NIGDY SIĘ NIE ODCHUDZAJ ! W KOŃCU NIE TY BĘDZIESZ DŹWIGAŁ SWOJĄ TRUMNĘ !!
 
 
ELM0 
guru
S5 na Piance :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1258
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2012-06-09, 19:28   

MMELA19577, A post kolegi wyżej coś by pomógł?
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
MMELA19577 
Waypoint



Wiek: 59
Dołączył: 14 Lip 2008
Posty: 171
Skąd: JELENIA GÓRA
  Wysłany: 2012-06-09, 19:37   

czego ja nie robiłem???!! tak też i szczerze mówiąc po kilka razy zawsze na karcie formatowanej ( z doświadczenia ten odruch mam wyrobiony ) navigon nie odpala i już !! jestem ateistą - może tutaj leży przyczyna??? nie modlę się a to jest kara :cry: :cry:
_________________
NIGDY SIĘ NIE ODCHUDZAJ ! W KOŃCU NIE TY BĘDZIESZ DŹWIGAŁ SWOJĄ TRUMNĘ !!
Ostatnio zmieniony przez MMELA19577 2012-06-09, 19:40, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
ELM0 
guru
S5 na Piance :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1258
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2012-06-09, 19:38   

MMELA19577, To poproś go o zrzut zawartości. Powinno zadziałać. Macie te same urządzenia.
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
MMELA19577 
Waypoint



Wiek: 59
Dołączył: 14 Lip 2008
Posty: 171
Skąd: JELENIA GÓRA
Wysłany: 2012-06-09, 19:47   

poproszę , ale światełka w tunelu nie widzę !! jednego navigona pobieraliśmy z tego samego źródełka z chomika od Maryjana (pobrałem nawet 2 razy) .wnerwia to człowieka trochę bo AM- IGO -AUTOPILOT I TOMTOMEK od kolegi Grabcia śmigają bez bólu !! zadrą jest tylko Navigon ! a duma lekko urażona :cry: :cry:
_________________
NIGDY SIĘ NIE ODCHUDZAJ ! W KOŃCU NIE TY BĘDZIESZ DŹWIGAŁ SWOJĄ TRUMNĘ !!
 
 
ELM0 
guru
S5 na Piance :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1258
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2012-06-09, 19:49   

MMELA19577 napisał/a:
poproszę , ale światełka w tunelu nie widzę !!
Tylko spokój może nas uratować ;-)
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4438
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-06-09, 20:25   

MMELA19577,
ELM0 napisał/a:
Tylko spokój może nas uratować

Podniesione emocje ugasić kubusiem ;-)
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
MMELA19577 
Waypoint



Wiek: 59
Dołączył: 14 Lip 2008
Posty: 171
Skąd: JELENIA GÓRA
Wysłany: 2012-06-09, 20:40   

niemniej gdyby właściciel gc 5070 z działającym navigonem się odezwał ,byłbym zobowiązany !!
_________________
NIGDY SIĘ NIE ODCHUDZAJ ! W KOŃCU NIE TY BĘDZIESZ DŹWIGAŁ SWOJĄ TRUMNĘ !!
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4438
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-06-09, 20:52   

MMELA19577,
Waski_BG, Ostatnia wizyta: 2012-03-10, 20:18. Swoje naprawił i zniknął.
Napisz do niego na e-mail na pewno je czyta
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10