My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-09-06, 20:36
Navigon na GoClever
Autor Wiadomość
dziado
azymut


Dołączył: 12 Lip 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-07-21, 20:50   Navigon + Goclever

Nie moge uruchomic Navigona na gocleverze 3440 czy komus sie to udalo ? A jesli tak to prosze o pomoc
 
 
frogi4
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Kwi 2008
Posty: 13
Wysłany: 2008-07-23, 19:53   

Tak. Udało mi sie uruchomić wersje 6.5 i 7. Wersja 6.5 działa powoli, wiec sobie odpuściłem. Wersja 7 działa prawie idealnie. A reality view jest naprawdę super. Działa to chyba tylko na autostradach. Nawet w Polsce. Jechałem do Hamburga i testowałem różne wersje nawigacji (IGO8, Navigon, Mio). Navigon ze swoim Reality view jest chyba nie do pobicia pod względem prowadzenia na autostradach.
Co do pomocy z uruchomieniem to ustawiłem tylko port gps i szybkość w plikach wskazanych na http://forum.ppcwarez.org i kilka innych ustawień. Robiłem to dawno temu. Jak znajdę co robiłem to napiszę więcej. Na koniec tylko stwierdzę, że program na Goclever 4330 działa bardzo stabilnie i szybko.
 
 
mleni 
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 45
Wysłany: 2008-08-04, 22:30   

frogi4 ten link nie działa i jakoś nie możesz opisać dokładnie jak ma być instalacja programu i map do Goclevera 4330 A? jak podmieniać pliki to tego programu żeby uruchamiało? dzięki
 
 
Bahama 
Waypoint


Dołączył: 28 Mar 2008
Posty: 66
Skąd: WLKP.
Wysłany: 2008-08-05, 18:25   

frogi4 napisał/a:
Tak. Udało mi sie uruchomić wersje 6.5 i 7. Wersja 6.5 działa powoli, wiec sobie odpuściłem. Wersja 7 działa prawie idealnie. A reality view jest naprawdę super. Działa to chyba tylko na autostradach. Nawet w Polsce. Jechałem do Hamburga i testowałem różne wersje nawigacji (IGO8, Navigon, Mio). Navigon ze swoim Reality view jest chyba nie do pobicia pod względem prowadzenia na autostradach.
Co do pomocy z uruchomieniem to ustawiłem tylko port gps i szybkość w plikach wskazanych na http://forum.ppcwarez.org i kilka innych ustawień. Robiłem to dawno temu. Jak znajdę co robiłem to napiszę więcej. Na koniec tylko stwierdzę, że program na Goclever 4330 działa bardzo stabilnie i szybko.



Na 4330a wywala mi Fatal Error , napisz kolego jakie pliki trzeba pozmieniać w Navigonie 7. Dzięki.
 
 
Bahama 
Waypoint


Dołączył: 28 Mar 2008
Posty: 66
Skąd: WLKP.
Wysłany: 2008-08-07, 15:29   Czy ktoś odpalił Navigona 7 na golcleverze 4330A ?

Prosze podac link do takiej wersji i jakie ewentualne zmiany trzeba przeprowadzić ???
Dzieki z góry
 
 
qwerter 
GPS instruktor



Pomógł: 16 razy
Wiek: 61
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 691
Wysłany: 2008-09-11, 18:55   

Tutaj http://rapidshare.com/users/6IQ6KL jest napewno działajacy na rozdzielczości 480x272. Co do ustawień, to trzeba pozmieniać ścieżki w pliku ApplicationSettingsPathes.xml i to by było na tyle... na Goclever 4330A działa :mrgreen:

[ Dodano: 11-09-2008, 19:58 ]
Szukam MN6.5.2 działającego na 480x272... ktoś pomoże ? :-P
[ Dodano: 05-10-2008, 23:00 ]
OK... już znalazłem ;-) , też śmiga :mrgreen: ...
_________________
MODECOM MX3 marzenia się spełniają...
Ostatnio zmieniony przez qwerter 2008-10-05, 22:00, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
-=zark=-
Waypoint


Dołączył: 26 Maj 2008
Posty: 32
Wysłany: 2008-09-23, 20:46   

zapodał by ktoś gotowe pliki aby wrzucic je na kartę SD

ja szukam navigona mio igo 8 na ndrive g800 wydaje mi sie ze to jest to samo co Goclever 4330A czy mam racje?

[ Dodano: 2008-09-23, 22:12 ]
ja w navigonie doszedlem do tego ze wybiera mi jezyk i sie wyłancza co robię żle??

[ Dodano: 2008-09-23, 22:13 ]
a i mam pytanie. w ndrive ciągle ma godzinę do tyłu probowałem przestawiać czas ale jak zlapie sygnał GPS to cofa zegarek do tylu o godzinę
 
 
FireAngel 
Waypoint
Marcin


Dołączył: 13 Kwi 2008
Posty: 15
Wysłany: 2008-09-24, 06:00   

Cytat:
ja w navigonie doszedlem do tego ze wybiera mi jezyk i sie wyłancza co robię żle??


Walczyłem z tym parę dni temu.
Jeżeli pozmieniałeś wszystkie wszystko zgodnie z postami na forum w plikach "ApplicationSettingsPathes.xml" i "UserSettings.default" i po wybraniu języka wywala Ci błąd 0xc0000005 (czy jakoś tak bo nie pamiętam dokładnie) to brakuje Ci jakiś plików w katalogu "map". Wrzuć listę plików jakie masz w tym katalogu.
 
 
-=zark=-
Waypoint


Dołączył: 26 Maj 2008
Posty: 32
Wysłany: 2008-09-24, 23:27   

lista plików w katalogu map
CoreConfig.ini
Poland_Q3_2008.map
Advisor.nfs
CountryProfiles.nfs
MapDrawer.nfs
world_sat.nfs
Brunnel.psf
RealityView.psf
 
 
seaplayer
azymut


Dołączył: 29 Wrz 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-09-29, 10:03   

Witam,
Posiadam nawigację GoClever 4330A i mam problem z uruchomieniem.
Po włączeniu urządzenie nie może znaleźć sygnału z satelity.
Wyświetla się: CZEKA NA GPS... no i tak sobie czeka i nic .
Ktoś wie o co chodzi???
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3462
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-09-29, 11:21   

Cytat:
Ktoś wie o co chodzi???
Byłeś ze sprzętem na spacerku... :?: :mrgreen:
_________________

 
 
leoo
Waypoint


Dołączył: 03 Paź 2008
Posty: 23
Wysłany: 2008-10-03, 14:49   

Witam Wszystkich. Niestety na GClever 4384 nie dziala ten navigon 7. Po wybraniu jezyka wywala do win-a. Nie wywala zadnego bledu tylko wylacza sie porgs.
Pozdrawiam
 
 
-=zark=-
Waypoint


Dołączył: 26 Maj 2008
Posty: 32
Wysłany: 2008-10-05, 21:41   

dokładnie ten sam problem jest na moim navigonie czy ktoś cos poradzi wkońcu ??
 
 
qwerter 
GPS instruktor



Pomógł: 16 razy
Wiek: 61
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 691
Wysłany: 2008-10-05, 22:03   

leoo napisał/a:
Witam Wszystkich. Niestety na GClever 4384 nie dziala ten navigon 7. Po wybraniu jezyka wywala do win-a. Nie wywala zadnego bledu tylko wylacza sie porgs.
Pozdrawiam

a zmiany w pliku zrobione ?... http://www.my-navia.pl/vi...?p=37063#37063, może skorzystajcie z instalki, która podałem. U mnie wszystko działa poprawnie ;-)

[ Dodano: 2008-10-05, 23:11 ]
seaplayer napisał/a:
Witam,
Posiadam nawigację GoClever 4330A i mam problem z uruchomieniem.
Po włączeniu urządzenie nie może znaleźć sygnału z satelity.
Wyświetla się: CZEKA NA GPS... no i tak sobie czeka i nic .
Ktoś wie o co chodzi???

a jaki port GPS masz ustawiony ? powinno być port 1 i szybkość 38400 i musi działać... :-P
_________________
MODECOM MX3 marzenia się spełniają...
 
 
-=zark=-
Waypoint


Dołączył: 26 Maj 2008
Posty: 32
Wysłany: 2008-10-08, 00:21   

NDrive

nie da sie ukryć że jest to AKIRA i w plikach trzeba zmienic scieżkę na SDMMC

i NAVIGON CHULA NA NDRIVE :) :lol:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 1,34 sekundy. Zapytań do SQL: 11