Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Free Heroes 2
Autor Wiadomość
gosciu 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 31
Dołączył: 14 Mar 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-09-02, 16:36   Free Heroes 2

Pojawił się zupełnie inny port Heroes of might and magic 2 na rożne platformy(wince, wm, symbian) i nazywa się Free Heroes 2.

Idealnie odwzorowany oryginał, chodzi bardzo ładnie(testowane na GC 5055+, wince 6.0, Nokia 5530, s60v5)

Strona Domowa projektu: http://sourceforge.net/projects/fheroes2/files/

Przygotowana przeze mnie cała paczka którą kopiujemy na kartę pamięci, odpalamy plik
fheroes2.exe i cieszymy się gra. Koniecznie może być tylko modyfikacja pliku fheroes2.cfg w celu ustawienia odpowiedniej rozdzielczości ekranu w zależności od obsługiwanej przez nawigacje. Standardowo jest ustawiona rozdzielczość 320x240.

Linki do paczki:
http://rapidshare.com/files/416656054/fheroes2.rar
http://www.megaupload.com/?d=83MJJ9FG
http://www.fileserve.com/file/G3TzHNk

Pozdrawiam
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9743
Wysłany: 2010-09-02, 17:13   

Obsługiwane rozdzielczości: 640x480, 800x600, 1024x768, 1280x1024 or other divisible 32
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
gosciu 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 31
Dołączył: 14 Mar 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-09-02, 17:20   

Ja podałem 480x270 dla mojej nawigacji i działa ok.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18631
Wysłany: 2010-09-02, 17:33   

Uruchomiłem na GC4330a - zrobiwszy zmianę w fheroes2.cfg na videomode = 480x272
Pytanie: jak wyłączyć.

OK - mam. W wierszu
fullscreen = on
zmienić na off - u góry zostanie pasek Windowsa z ikonką X
_________________

 
 
duke_forever 
Waypoint



Pomógł: 5 razy
Wiek: 35
Dołączył: 15 Paź 2009
Posty: 155
Wysłany: 2010-09-02, 18:05   

Na mio moov 200 wywala I_pdisplay is Null, a potem czarny ekran.
_________________
Jeśli pomogłem, kliknij na Pomógł



 
 
 
MercilessSinner
azymut


Dołączył: 29 Cze 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-09-03, 12:19   

jacekp1313 napisał/a:
Uruchomiłem na GC4330a - zrobiwszy zmianę w fheroes2.cfg na videomode = 480x272
Pytanie: jak wyłączyć.

OK - mam. W wierszu
fullscreen = on
zmienić na off - u góry zostanie pasek Windowsa z ikonką X


Grę się wyłącza w ten sam sposób co wersję na PC, nie trzeba nic grzebać w ustawieniach.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18631
Wysłany: 2010-09-03, 14:12   

MercilessSinner napisał/a:
Grę się wyłącza w ten sam sposób co wersję na PC, nie trzeba nic grzebać w ustawieniach.
To znaczy jak?
_________________

 
 
MercilessSinner
azymut


Dołączył: 29 Cze 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-09-03, 22:51   

Przedstawię to na wersji pecetowej: LINK

Któryś z przycisków nawigacyjnych wywołuje menu, gdzie znajdziemy ikonę dyskietki, a tam przycisk wyjścia. Easy as can be.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18631
Wysłany: 2010-09-04, 18:25   

Sorki, nie dopatrzyłem :oops:
A raczej nie zaglądałem, co jest pod ikonką dyskietki (przyjąłem, że tylko zapis stanu gry - dawno nie grałem w HM&M na PC)
_________________

 
 
Orionus 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Gru 2008
Posty: 5
Wysłany: 2010-09-09, 17:59   

Witam
Posiadam Larka 43.1 i podczas uruchamiania gry kiedy wyświetla się logo SDL wyskakuje błąd:

Fatal Application error
Aplication fheroes2,exe has performed in illegal operation and will be shut down. If the problem persists, contact the program vendor.

Program fheroes2.exe
Exception: 0xC0000005
Adress: 0011214C

Czym to jest spowodowane i jak temu zaradzić?
 
 
l0ud
azymut


Dołączył: 30 Lip 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-09-09, 21:35   

Na GC 5065 nie działa poprawnie. Wszystko wydaje się być ok, ale sterowanie jest odwrócone - przesuwając rysikiem w górę/dół kursor przesuwa się na boki, przesuwając rysikiem na boki kursor przesuwa się pionowo.
 
 
duke_forever 
Waypoint



Pomógł: 5 razy
Wiek: 35
Dołączył: 15 Paź 2009
Posty: 155
Wysłany: 2010-09-10, 05:46   

Dla poprawnego działania sterowania należy przestawić ustawieniach Gapi w zakładce Touch, Touchscreen rotation na 90 o.
_________________
Jeśli pomogłem, kliknij na Pomógł



 
 
 
diakon667
azymut


Dołączył: 27 Cze 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-06-27, 10:48   

Witam gra działa tylko mam taki sam problem jak kolega l0ud sterowanie jest odwrócone. Posiadam GC Navio500plus. Z tego co wyczytałem na forum nie ma Gapi dla tego modelu więc czy da się coś zrobić aby gra działała poprawnie?
Z góry dziękuję za pomoc;D
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9743
Wysłany: 2011-06-28, 13:46   

diakon667, emulacja GAPI
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
diakon667
azymut


Dołączył: 27 Cze 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-06-28, 16:49   

Jestem trochę zielony w sprawach nawigacji jeśli to nie kłopot mógłbyś rzucić stosownym linkiem ?:)

Edit:Dobra poradziłem sobie z instalacją:) ale mam inny problem mianowicie konfiguruję wszystko według mnie poprawnie wrzucam gx.dll i gx_HPC.ini do folderu z herosem ustawiam w setupie emulacje i touch rotation na 90 zapisuje ustawienia do "herosowego" HPC i nie czyta z niego ustawien ktos ma pomysl dlaczego?:)
Ostatnio zmieniony przez diakon667 2011-06-28, 17:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9