My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-18, 15:11
GC-3535 - Problemy z uruchomieniem i inne
Autor Wiadomość
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-03-14, 14:43   

Ciesze się ze działa.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
C. Mamba
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Mar 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-03-14, 15:49   

Serdecznie dziękuje za fachową podpowiedź.
 
 
C. Mamba
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Mar 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-03-17, 23:58   

Pociągnę wątek dalej.
A mianowicie nawigacja działa lecz często się zawiesza.
Czy można coś z tym zrobić?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-03-18, 07:27   

Ja zawsze wgrywam FW i to starcza :-) wiec raczej ciężko będzie, może za dużo procesów w tle??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
C. Mamba
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Mar 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-03-18, 18:27   

No właśnie tylko te FW które mi podrzuciłeś nie startują. Może jest jakiś inny sposób na wrzucenie tego FW?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-03-18, 20:58   

Mozna po USB ale w tych modelach jest inna zasada przy FW.
FW wgrywasz tylko jak urządzenie sie nie włącza i nie ma połączenia AS. A to dlatego ze łatwiej zepsuć jak naprawić.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
C. Mamba
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Mar 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-03-24, 20:24   

Karta na FAT32 podpięta ładowarka i FW ruszyło bez problemu. A nawigacja i tak się wiesza co chwilę na automapie. Mapa sprawdzona na MIO C720 działa bez zarzutu.
 
 
ncage
Waypoint



Dołączył: 05 Gru 2008
Posty: 60
Wysłany: 2010-08-07, 13:05   GC 3535

Witam serdecznie.
Dzrodzy GoCleverowcy czy mieliście taką przypadłość w którymś modelu ?
Podczas nawigacji w samochodzie GC 3535 nagle się zawiesił na AM 6.2.0 były dosyć duże upały, po resecie brak reakcji na ekran dotykowy soft ładuje się poprawnie ekran powitalny i panel ale nie reaguje na kliknięcie na ekran. Próbować coś robić czy do serwisu jest jeszcze na gwarancji.Pozdrawiam
_________________
Manta GPS 060+4 GB AM6.8.1;MapaMap 7.0;IGO8;TomTomBlack NV aha do tego uchwyt do roweru i dodatkowy aku żel i wszystkie drogi rowerowe wasze :)
 
 
 
LukaszekP
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 169
Wysłany: 2010-08-08, 16:20   

Oddaj do serwisu z tego co wiem to jest do naprawy ale programowo nic nie da rady więc jak nie chcesz tracić gwary i mieć sprawne urządzenie to czym prędzej zgłoś je.
_________________
Mapki pass nawigacja
Odblokowanie WindowsCE

Tabelka Modeli GoClever
 
 
ncage
Waypoint



Dołączył: 05 Gru 2008
Posty: 60
Wysłany: 2010-08-26, 21:47   

Po powrocie z serwisu sprzęt działa a wymieniono płytę głowną.
_________________
Manta GPS 060+4 GB AM6.8.1;MapaMap 7.0;IGO8;TomTomBlack NV aha do tego uchwyt do roweru i dodatkowy aku żel i wszystkie drogi rowerowe wasze :)
 
 
 
zonkil 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 6
Wysłany: 2010-09-02, 16:42   GC-3535 - Problemy z uruchomieniem i inne

Witam
Dostałem nawigację GC-3535. Problem polega na tym, że po włączeniu nawi zatrzymuje się na początkowym logo i dalej nic się nie dzieje. Można resetować, włączać wyłączać i nic. Pali się tylko czerwona dioda. Przy próbie podłączenia komputer jej nie widzi w żaden sposób nic nie wykrywa. ActiveSync tak samo starsza wersja jak i nowa. Po podpięciu kabla zapala się dodatkowo niebieska dioda. Czy widzicie jakiekolwiek rozwiązanie?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-08-18, 09:49, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9768
Wysłany: 2010-09-02, 16:57   

zonkil, FW, ale do tego modelu nie wgrasz w domu, bo było za dużo modeli. Serwis
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
mkulik
azymut


Dołączył: 15 Cze 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-11-10, 21:29   Goclever 3535 wisi na ekranie startowym, na nic nie reaguje

Witam.
W moje posiadanie weszła nawigacja Goclever 3535. Niestety występuje w niej błąd dosyć popularny dla tego modelu - nawigacja zatrzymuje się na ekranie startowym. Sprzęt nie jest w żaden sposób wykrywany przez komputer, nie mogę też zaaktualizować firmware - nie wchodzi do trybu serwisowego ani za pomocą Power + włącznik, Vol Up + Power + włącznik, Vol Down + Power + włącznik - wszystkie te ustawienia zawiodły.
Czy w takiej sytuacji mogę coś jeszcze z nawigacją zrobić, czy nadaje się tylko na szrot? A może robię coś źle?
SN to GC35352009111311
pozdrawiam
mkulik
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-11-12, 13:21   

Jak FW nie wchodzi to nie postawisz.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
szpunarek 
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 28
Wysłany: 2012-08-24, 14:44   Goclever 3535

witam wszystkich i prosze o wielka pomoc a mianowicie w moje rece wpadl Goclever 3535 i chce sie nim troche pobawic ale nie wiem jak sie za to zabrac a wiec tak na poczatek chcialbym rozwiazac problem dlaczego tak jest ze jak podlacze go do kompa to na ekranie nawigacji jest polaczenie bo pokazuje mi sie komp i urzadzenie a w kompie nie pokazuje mi dysku lub go nie wykrywa jako urzadzenie a sterowniki sie laduja system xp.a po drugie chcialbym wrzucic automape np w urzadzenie czy da rade i jak tak to jak mam to zrobic.z gory dziekuje.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12