My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-18, 15:11
GC-3535 - Problemy z uruchomieniem i inne
Autor Wiadomość
C. Mamba
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Mar 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-03-14, 11:45   Goclewer 3535 zawieszony na ekranie startowym.

jesteś w subforum Hardcore - znajdują się tu programy/porady nie przetestowane- mogą uszkodzić Twój sprzęt
Otóż jak w temacie Goclever 3535 zawieszony na ekranie startowym.
Zanim zdecydowałem się napisać przeczytałem FAQ.
-Hard reset 9 nóżka nic nie daje, za to 12 lub 13 nóżka zachowuje się identycznie jak reset z przycisku.
-Urządzenie łączy się z PC ale jest nie widoczne.
-Po instalacji ActiveSync urządzenie jest widoczne i można edytować i kopiować pliki w urządzeniu.
-Nie łączy się z MyMobile.
-Urządzenie było odblokowane sposobem z forum (nie prze zemnie) ma zainstalowaną AM i podobno działało.
Powtarzam jest to urządzenie na którym w ogóle mi nie zależy możemy spróbować wszystkiego.
Czekam na propozycje.
Ostatnio zmieniony przez C. Mamba 2010-03-14, 12:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-03-14, 12:00   

Ciekawe gdzie wyczytałeś o HR w 3535.
Wgraj FW i tyle, o ile nie uszkodziłeś urządzenia swoimi zabawami.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
C. Mamba
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Mar 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-03-14, 12:33   

Nie napisałem że wyczytałem o HR 3535 w FAQ. Napisałem iż czytałem FAQ. Wątek jest w HARDCORE i pomyślałem iż nie zaszkodzi napisać iż ktoś spróbował takowego wyczynu.
FW wgram jak je znajdę. Jeśli kolega podpowie gdzie je znajdę to fajnie.
I jeszcze raz powtarzam urządzenie jest do zabawy, więc jeśli ktoś ma hardcorowy pomysły co można by na nim wypróbować to na taki czekam. Jak się rozsypie to się rozsypie.
Dziękuje za odpowiedź.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-03-14, 12:37   

Urządzenie jest do zabawy ale trzeba by je wcześniej uruchomić żeby się bawić :-)
FW masz TU, hasło "G0clever".
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
C. Mamba
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Mar 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-03-14, 12:43   

Dziękuje serdecznie.
 
 
C. Mamba
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Mar 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-03-14, 12:47   

Oczywiście jak ruszy napiszę.
 
 
C. Mamba
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Mar 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-03-14, 13:51   

A więc kontynuując:
Po wrzuceniu plików FW na kartę SD i restarcie uruchamia się Updating image... ale stoi na 0%
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-03-14, 13:53   

Karta w FAT?? ( nie mylić z fat23)
Tam jest kilka wersji wiec zobacz czy wybrałeś odpowiednią.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
C. Mamba
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Mar 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-03-14, 14:03   

Karta FAT. Wszystkie 3 wersje stoją na 0%. Może ja coś źle robię? A mianowicie:
zrzucam pliki z folderu na kartę i restartuje z przytrzymanym on/of, uruchamia się Updating image i stoi.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-03-14, 14:06   

Wg mnie robisz to poprawnie. Co jeszcze robiłeś poza resetem 9 nóżka??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
C. Mamba
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Mar 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-03-14, 14:10   

Nic. A po tym moim wyczynie z 9 nóżką nic się niby nie zmieniło, czyli włącza się działa poogłaszanie i przyciszanie, słychać klikanie jak dotykam ekranu, przez activesync można wejść do nawigacji a jak jest w niej karta to do niej również.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-03-14, 14:16   

To jak masz połączenie AS to zainstaluj CeRegEditor. Wejdź w HKEY_LOCAL_MACHINE\init i dodaj jakiś LaunchXX np. Launch93 i wpisz explorer.exe i restart. Jak nadal nie będzie działać zrób kopie rejestru i wstaw na forum.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
C. Mamba
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Mar 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-03-14, 14:23   

No tak. Pewnie teraz się wygłupię ale lepiej spytać mądrzejszego?
Oczywiście wiem co to jest edytor rejestru ale jak mam go zainstalować z poziomu AS w nawigacji?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-03-14, 14:25   

Lepiej się pytać niż popełniać błędy. CeRegEditor instalujesz na kompie i on działa jak masz połączenie AS z nawigacją. W sumie wpisując w google sam byś do tego doszedł :-)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
C. Mamba
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Mar 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-03-14, 14:38   

Ruszyła po dodaniu wpisu Launch93 explorer.exe
Ma kolega do tego głowę.
Ostatnio zmieniony przez C. Mamba 2010-03-14, 15:02, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,34 sekundy. Zapytań do SQL: 10