Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-09, 20:32
Odblokowanie Goclever 350 Rider
Autor Wiadomość
otfin07 
azymut


Dołączył: 01 Wrz 2010
Posty: 2
Skąd: Lubań
Wysłany: 2010-09-01, 22:56   Odblokowanie Goclever 350 Rider

Witam.
Czy ja mógłbym prosić o podpowiedź jakim programem podłączyć te zabaweczkę do komputera, żeby zrobić kopię zapasową?. Ściągnąłem sobie Active Sync 4.5 ze strony goclever-a ale nie chce się połączyć...

Boję się cokolwiek przy niej dłubać, dopóki nie zrobię kopii. Poczytałem na forum i wynalazłem panel od navi 3535 (rozdzielczość się zgadza 320x240 tylko windy się różnią w tym jest Win CE 5.0 - oto link: http://chomikuj.pl/januszek2245/GOCLEVER ).

Druga sprawa to nie mam zielonego pojęcia jak odblokować to cudo techniki. Gdyby ktoś byłby tak uprzejmy i mi w tej kwestii pomógł to byłbym "dźwięczny". Każda informacja będzie dla mnie cenna, bo goclever-a to ja jeszcze żadnego nie klikałem, a na forum w przypadku tej nawi nie za wiele można wyczytać.
Pozdrawiam wszystkie "tęgie" umysły. Dzięki takim ludziom jak tutaj można się wiele nauczyć. ;-)
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8312
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-09-01, 23:06   

Chętnie poznam ten model.
1 Na początek czy masz ścieżkę GPS (ścieżkę programu nawigacyjnego) w ustawieniach??
2 A masz zmianę trybu USB ??
3 Navi rozumiem po podłączeniu do kompa jest widziana jako dysk wymienny??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
otfin07 
azymut


Dołączył: 01 Wrz 2010
Posty: 2
Skąd: Lubań
Wysłany: 2010-09-02, 00:41   

Właśnie rozgryzłem zabaweczkę. Już piszę dla potomnych co i jak.
Nawi połączyła się bez Active Synca, trzeba było tylko po podpięciu do kompa, zresetować urządzenie i cierpliwie poczekać na wybór opcji w nawigacji. Lewa ikonka przechodzi do oryginalnego panelu, prawa ikonka podłącza nawi do kompa i rzeczywiście komputer widzi 2 dyski (włącznie z kartą SD).
OPISIK:
1. Po podłączeniu do kompa zgrać cały folder "mobilenavigator" - dla bezpieczeństwa oczywiście.
2. Trzeba ściągnąć z tego linku: http://chomikuj.pl/januszek2245/GOCLEVER plik co śię nazywa GoClever 3525 320x240r METODA 2.rar (waży 969kB).
3. Rozpakować ściągniety plik.
4. Po rozpakowaniu będziemy mieli 2 pliki (folder "MobileNavigator" i plik TxT - "Krótka instrukcja").
5. Zrobić resztę jak w pliku Txt i działa.

P.S.
Właśnie skończyłem wgrywać AM 6. Idę zobaczyć czy hula. Resztę w razie czego dopiszę jutro, a w zasadzie dzisaj tylko ciut później ;).
Pozdrawiam :-)
 
 
 
LukaszekP
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 169
  Wysłany: 2010-09-02, 01:59   

350 widziany jest jako dysk wymienny i tyle, pliki z mapą na karcie muszą się nazywać mobilenavigator/mobilenavigator.exe. Jaki sens tego kombinowana to nie wiem ? Urządzenie pracuje pod kontrolą Atlas IV 500MHz z 128MB RAM WindowsCE 6 na pokładzie i przy ekranie 3,5" AutoMapa jak na moje oko bez wyłączania animacji działa dobrze :mrgreen:
_________________
Mapki pass nawigacja
Odblokowanie WindowsCE

Tabelka Modeli GoClever
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10