Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
widoczny ekran "let's start"
Autor Wiadomość
akion3510i
azymut


Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-08-30, 00:02   widoczny ekran "let's start"

Witam wszystkich. Jest to mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość.

W moim lark 43.2 zmieniłem wpis w rejestrze z oryginalnego HKEY_LOCAL_MACHINE\init\Launch50\StartUP.exe na explorer.exe. Po tej czynności na "dzień dobry" miałem widoczny pulpit, ale bez paska zadań (tego na dole ze "startem" i godziną/datą). Postanowiłem więc wrócić do poprzedniej konfiguracji i wpisałem PRAWIE to samo (czyt. Start.exe). Wiem że to był mój błąd. Teraz podczas uruchamiania widzę tylko napis "let's start". Próbowałem zamienić wpis, jednak po każdym resecie wartość w Launch50 wraca do poprzedniej nazwy (czyt. Start.exe zamiast StartUP.exe którą bezskutecznie wprowadzałem chyba z 20 razy). Drodzy forumowicze macie jakieś pomysły na rozwiązanie mojego problemu? Jak zapisać na stałe tę wartość w lark'u?

Byłbym bardzo wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.
Pozdrawiam,
Akion3510i.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-08-30, 15:25   

akion3510i, z edytuj wartość, uśpij, zresetuj nawigację.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
akion3510i
azymut


Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-08-30, 19:44   

Dzakus tylko w jaki sposób mam ją uśpić? jest jakiś przycisk do tego w programie CeRegEditor? Przypominam tylko, że po włączeniu widnieje mi napis "let's start". Jeśli zadaje głupie pytania to przepraszam, ale to jest moja pierwsza nawigacja i jestem jeszcze laikiem w tych sprawach.

I dziękuję za zainteresowanie :)
 
 
starykoń
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Sie 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-08-31, 08:45   

Podłączam się pod ten temat - jak uśpić nawigację nie mając do niej bezpośredniego dostępu ? Drugie pytanie: (może laickie) jakim stanem, jest stan uśpienia nawigacji ? Czy jest analogia do stanu uśpienia ze stacjonarnych PC'tów ?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-08-31, 13:29   

starykoń napisał/a:
Podłączam się pod ten temat - jak uśpić nawigację nie mając do niej bezpośredniego dostępu ?
Poszukaj na forum programu, który pozwalał uruchamiać programy na nawigacji z poziomu PC i uruchom OFF.exe z Apteczki.

Stan uśpienia to stan w którym nadal jest włączona nawigacja, ale wyłącza zbędne rzeczy (ekran, GPS itd.).
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
starykoń
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Sie 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-08-31, 13:42   

Dzakus napisał/a:
starykoń napisał/a:
Podłączam się pod ten temat - jak uśpić nawigację nie mając do niej bezpośredniego dostępu ?
Poszukaj na forum programu, który pozwalał uruchamiać programy na nawigacji z poziomu PC i uruchom OFF.exe z Apteczki.

Stan uśpienia to stan w którym nadal jest włączona nawigacja, ale wyłącza zbędne rzeczy (ekran, GPS itd.).


Próbowałem w ten sposób - oba programy (MMobiler oraz PocketControler) wymagają aktywnego klienta w nawigacji. I tu zonk bo w obu przypadkach próba instalacji agentów kończy się błędem (instalacja z poziomu Widows Mobile Device Center - pod Win7) pluje się że pamięć tylko do odczytu itp., wiem, że to ograniczenie dało się ominąć zwiększając ilość pamięci dla aplikacji w navi - ale do zmieniało się z poziomu WIN CE z jego panelu sterowania i mamy błędne koło.
Jak edytować rejestr bez uśpienia ? Jest taka możliwość ?

Mam jeszcze być może głupią koncepcję - by agenta w/w programów skopiować na pamięć urządzenia ale wątpię by to zdało egzamin - już wiem - nie da rady.

No i lipa - co zmienię wartość w rejestrze przy użyciu Cregeditora - to po resecie wraca do wartości pierwotnej. Brak możliwości przejścia w stan uśpienia z poziomu samego urządzenia nie daje możliwości trwałej edycji rejestru. No i co teraz ?
 
 
akion3510i
azymut


Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-09-03, 08:55   

Starykon, Dzakus ja się poddałem. Navi była jeszcze na gwarancji i ją odesłałem. Miejmy nadzieję, że firmowi magicy zrobią z nią porządek :) Teraz trzeba czekać "jedyne" 14 dni roboczych. Mimo wszystko dziękuję Wam, że zabraliście głos w dyskusji.

A tak swoja drogą problem warty rozwiązania (tak na przyszłość). Może komuś się uda tę zagadkę rozwikłać - trzymam kciuki!
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-09-03, 14:52   

akion3510i, można spróbować podmienić parę plików w katalogu My Mobilera na OFF.exe i wtedy będzie działać.

PS. Jeśli by znalazł się jakiś programista to napisanie specjalnego programu to 5 minut roboty z RAPI
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
starykoń
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Sie 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-09-03, 21:06   

No to po zawodach :) próbowałem jeszcze hard resetu "9" nóżką jak to w innych nawigacjach, został mi sam ekran "let's start". Komunikacja z kompem to już wspomnienie.
To by było na tyle po Lark'u 43.2

Pozdrawiam.
 
 
jarlatan
azymut


Dołączył: 03 Lis 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-11-04, 16:08   

Jakie są dalsze losy twojego larka?
Bo może coś się uda .
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=30
 
 
darkyeti
azymut


Dołączył: 15 Paź 2010
Posty: 2
Wysłany: 2011-12-07, 21:15   Problem przy starcie - brak pliku atualizacji

Witam,

podczas jazdy mój GPS nagle się wyłączył, kiedy uruchomiłem go ponownie pojawia się ekran powitalny "Lark let's start" a następnie informacja o aktualizacji systemu i błąd "brak pliku aktualizacji", a na dole "sformatuj pamięć". Nie da się wyłączyć nawigacji, nic nie działa.

Próbowałem ściągnąć plik aktualizacji ze strony larka
http://www.lark.com.pl/fb432aktualizacja.htm

nagrałem go na kartę SD, ale teraz mam komunikat "plik aktualizacji niepoprawny"

jak temu można zaradzić?
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-12-08, 08:51   

darkyeti, to dość częsty problem spotykany w Larkach serwis ,albo śmietnik.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9