Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
AM 6.x radary - instalacja, ostrzeganie
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2014-01-30, 14:04   

renron napisał/a:
Zacznij może od tego, żeby
Przeczytać wątek, do któego dołączylem Twoje pytanie.
Oraz p.3 regulaminu
_________________

 
 
lubudubu27
azymut


Dołączył: 26 Cze 2010
Posty: 3
Wysłany: 2014-02-14, 08:56   Jak ustawić komunikat głosowy fotoradar 60 na godzinę

Kiedyś pobrałem gotowca na kartę SD wersję że po komunikacie Hołka radar inny lektor mówił do ilu te ograniczenie jest, bardzo mi się podobało i to że nie musiałem patrzeć na ekran by zobaczyć do ilu zwolnić, lecz nie mogę już na takową mapę trafić, czy wiecie jak to zrobić albo link do takiej wersji?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2014-02-14, 09:27   

Jest tylko jedna jedyna wersja AM i pochodzi od producenta
A o komunikatach głosowych i ich modyfikacji sa już wątki na forum i nie musisz zakałdac kolejnego.
_________________

 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2014-02-14, 11:19   

http://www.my-navia.pl/vi...p=339369#339369
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
stif45 
guru



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1030
Wysłany: 2014-02-14, 17:00   

lubudubu27...pobierz >>TEN<< plik. Wypakuj na PC i folder voices skopiuj do głównego katalogu, czyli AutoMapa EU.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
lubudubu27
azymut


Dołączył: 26 Cze 2010
Posty: 3
Wysłany: 2014-02-14, 19:54   

Jak bym te wersję posiadał to pewnie bym ją "rozbebeszył" to było przed dwoma laty, jak pamiętam to komunikat ile na godzinę radar to była "Marzena" z programu do czytania napisów. stif45 dzięki wielkie, świetny zestaw.
 
 
hansuello
azymut


Dołączył: 01 Sty 2010
Posty: 4
Wysłany: 2014-02-17, 08:34   

Tu http://dodane.pl/file/175...to_zlodziej.rar są takie głosy, nad którymi kiedyś się poznęcałem trochę. U mnie działają od kilku lat.
_________________
praktyk
 
 
mikus2005 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Sie 2009
Posty: 47
Skąd: okolice Lublina
Wysłany: 2014-02-20, 14:36   

stif45 napisał/a:
lubudubu27...pobierz >>TEN<< plik. Wypakuj na PC i folder voices skopiuj do głównego katalogu, czyli AutoMapa EU.


A czy do tych dźwięków potrzebne są ikonki żeby mapa mówiła?
 
 
kamczur44
Waypoint


Dołączył: 15 Gru 2009
Posty: 60
Wysłany: 2014-02-20, 17:03   

Nie potrzebne są ikonki żeby mapa mówiła , chyba że chcesz sobie dodać swoje to proszę bardzo , wklejasz folder icons z ikonkami i gotowe :mrgreen:
 
 
AgnieszkaJez 
Waypoint
Agnieszka


Wiek: 29
Dołączyła: 02 Mar 2008
Posty: 35
Wysłany: 2014-02-22, 20:08   

Po pobraniu tego pliczku , AutoMapa ostrzega głosem o radarach i innych niebezpieczeństwach.
Niestety jakość męskiego głosu jest niekiedy bardzo słaba. Czy jest możliwość by lektorem wszystkich komunikatów był np.Hołowczyc ?
Drugie pytanie czy niektóre komunikaty głosowe można wyłączyć ? (Pytam bowiem jeśli jest za dużo informacji mówionej to w końcu w gąszczu informacji najważniejszy komunikat można przegapić .
Pozdrawiam mądrych tego portalu .
Aga
_________________
Agnieszka
 
 
stif45 
guru



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1030
Wysłany: 2014-02-22, 21:00   

AgnieszkaJez...>>TU<< masz ostrzeżenia głosem Hołka. jeżeli nie potrzebujesz jakiegoś głosu, usuń go z folderu voices. Głosy można odsłuchać na PC np. Winampem.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
hansuello
azymut


Dołączył: 01 Sty 2010
Posty: 4
Wysłany: 2014-02-23, 16:28   

Można też wyłączyć ostrzeganie o konkretnych punktach POI w opcjach AM
_________________
praktyk
 
 
izaw 
GPS instruktor
izaw


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 19 Maj 2010
Posty: 815
Wysłany: 2014-02-23, 20:43   

Punktów nie wyłączysz. Możesz kategorie.
_________________
Prawo Murph'ego
"Jeśli wszystkie sposoby zawiodą to przeczytaj instrukcję."
 
 
ADINO 
Navi Expert



Dołączył: 04 Sie 2012
Posty: 355
Wysłany: 2014-02-24, 19:32   

A jest możliwość takiego ustawienia, żeby był odtwarzany mój dźwięk dla danej kategorii, pokazywanie odległości na ekranie ale żeby AM nie gadała ile jest do punktu metrów? Jakoś nie mogę tego wykombinować.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2014-02-25, 09:46   

Bilunia
ADINO napisał/a:
żeby był odtwarzany mój dźwięk dla danej kategorii, pokazywanie odległości na ekranie ale żeby AM nie gadała ile jest do punktu metrów?


Tak se neda pane Hawranek, albo jedno i drugie, albo nic.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 9