Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-18, 12:22
Mireo Cardinale 3.0 B.E. - fotoradary i POI
Autor Wiadomość
Chwoja
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Cze 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-06-28, 13:11   

Czyli tak:

Oprogramowanie: Mireo viaGPS 3.1 Black Edition (2010-07-13)

No tak to jest jak się nie ma o czymś pojęcia (urządzenie posiadam od tygodnia dopiero więc proszę o wyrozumiałość :mrgreen: )

Z POIplaza ściągnąłem z działu "Download as speedcam" plik "txt" dla Goclever
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2011-06-28, 13:19   

No i wrzucasz import.txt zastępując poprzedni.
_________________

 
 
Chwoja
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Cze 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-06-28, 13:25   

W folderze "speedcams" był "fabrycznie" plik speed_cameras.ri2 i nic więcej. Wywaliłem go (oczywiście robiąc kopię zapasową) i wkleiłem do folderu ściągnięty plik import.txt. Zrestartowałem urządzenie, zaglądam a tam jak było tak jest, tylko import.txt, nic nowego się nie utworzyło.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2011-06-28, 13:31   

Spróbuj z mojego chomika - link kilka postów wcześniej.

A po restarcie właczyłeś Mireo?
_________________

 
 
Chwoja
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Cze 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-06-28, 13:39   

Wyczyściłem folder speedcams, wrzuciłem tam plik import.txt od Ciebie. Restart nawigacji, włączenie Mireo. Zaglądam potem do folderu, pojawił się plik speed_cameras.ri2 o wadze 320kb, i to wszystko.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2011-06-28, 13:41   

I tak ma być. Widzisz radary na mapie? Poszukaj w znanych Ci miejscach (na pewno są na końcach autostrad) - ale dopiero w pewnym zbliżeniu je wyświetla

Jeszcze jedno - ja mam w radach również przejazdy kolejowe i czarne punkty - czyli miejsca, gdzie lepiej nie przysnąć za kółkiem
_________________

 
 
Chwoja
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Cze 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-06-28, 13:51   

Niestety, w żadnym ze znanych mi miejsc nie widnieje fotoradar na mapie :-/
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2011-06-28, 13:54   

A w opcjach POI włączyłeś wyświetlanie?
_________________

 
 
Chwoja
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Cze 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-06-28, 13:59   

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

No to i problem zażegnany :mrgreen: Od razu zażółciło się na mapie. Sorry za ten banalny dla znawców problem, ja jeszcze nie ogarniam więc wolę pytać.

A jeszcze pytanko: będzie darła mordę w trakcie zbliżania się do radaru? Czy trzeba samemu zerkać na mapkę?

Dzięki bardzo, pozdrawiam!
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2011-06-28, 14:05   

Tylko "PIP.......PIP......." - im bliżej, tym częściej (aż do "PIP PIP PIP PIP")
_________________

 
 
wadolek 
Waypoint
GOCLEVER 5040



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Kwi 2010
Posty: 162
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 2011-08-06, 18:18   Mireo Cardinale 3.1 BE ikony do punktow POI

Witam.
Mam prosbe do Was , otoz pobralem do Mireo punkty POI z Poi Plaza i wszystko niby oki , wyswietlaja sie ale wszystkie maja jedna wspolne ikone (takie logo Mireo).
Czy w Poi Plaza nie ma w plikach ktore pobieram ikon danej kategorii ?
Jesli nie ma to gdzie je tam znalesc lub ewentualnie czym zedytowac ikony z innego programu by w Mireo byly rozpoznawalne i odrebne ?
_________________
Goclever 5040
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-08-06, 19:07   

http://poiplaza.com/?p=cm_goclever
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
RPhTJ 
azymut


Dołączył: 16 Lip 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-09-08, 14:46   

Samo zedytowanie nie wystarczy. Przed konwersją musisz mienić rozmiar ikony z 32x32 piksele na 24x24 piksele. Inaczej nawigacja nie będzie wyświetlać ikon przypisanych do danego POI.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-09-08, 15:23   

To tez dałem link do conwertera :-)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2011-12-18, 21:39   

Zestaw POI drogowych (Radary stacjonarne, suszarki, ITD, czarne punkty) + przejazdy kolejowe (stan na 12'2011) http://chomikuj.pl/jajacekpl/Inne/Mireo
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11