Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-03-13, 10:46
LarkMap - skasowany / problemy z uruchomieniem
Autor Wiadomość
sokrates1144
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Mar 2012
Posty: 14
Wysłany: 2012-03-12, 21:26   LarkMap - skasowany / problemy z uruchomieniem

Przy włączaniu nawigacji włącza mi się taki komunikat jak w temacie. Wiem że jest to związane ze złym przyporządkowaniem Ścieszki. chciałem odblokować sobie nawi i ustawiłem na ścieszce sobie co takiego "Copy File Tool" i przy włączaniu chciało mi sformatować i sformatowało całą pamięc rezist flasch czy coś tam. I teraz pytanie jak to przywrócić albo z kąt to ściągnąć? Szukałem kodu seryjnego ale nie mogę znaleść... co robić ? :(
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-03-13, 10:46, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9524
Wysłany: 2012-03-13, 07:00   

sokrates1144 napisał/a:
jak to przywrócić albo z kąt to ściągnąć
To, czyli co?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
sokrates1144
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Mar 2012
Posty: 14
Wysłany: 2012-03-13, 07:33   

ustawienia początkowe a właściwie mapę. Bo mam tą mapę na karcie ale nie mam pojęcia jak ją zainstalować bo jak ustawię ścieszkę z karty to mi taki błąd wyskakuje jak w temacie ;/
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9524
Wysłany: 2012-03-13, 08:43   

Ten komunikat może oznaczać, że część plików jest skasowana/uszkodzona. A ustawienia początkowe - w opcjach powinno być powrót do ustawień fabrycznych/domyślnych

Na SD masz mapę, czy program nawigacyjny? I jaki?
Jaki plik wskazujesz?
Jak zatwierdzasz wybór tego pliku?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
sokrates1144
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Mar 2012
Posty: 14
Wysłany: 2012-03-13, 10:17   

na SD mam folder MegoI --> LarkMap --> i tam reszta plików które były oryginalnie(w tym LarkMap) i Wskazuje plik LarkMap z karty SD.

Zatwierdzam podwójnym kliknięciem na niego.

Jak pierwszy raz wziołem nawigację w ręce i niechcący coś tam zmieniłem i też tak było to wskazałem na plik LarkMap który był na urządzeniu w coś tamFlasch, ale teraz go tam nie ma bo się sformatował .... ;/
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9524
Wysłany: 2012-03-13, 10:25   

Fabrycznie w Larkach LarkMap jest w pamięci wewnętrznej (ResidentFlash)
Wygląda na to, że skasowałeś część programu

Instrukcja zaleca rejestrację programu zaraz po kupnie - czyli kopia powinna byc na stronie http://www.larkmaps.pl/

[ Dodano: 2012-03-13, 10:28 ]
W innym razie - pisz do serwisu lub http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=25426
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
sokrates1144
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Mar 2012
Posty: 14
Wysłany: 2012-03-13, 10:35   

tylko że nie mogę znaleść klucza licencyjnego;/ gdzie on jest?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9524
Wysłany: 2012-03-13, 10:36   

W programie LarkMap :-(

Lub w dokumentacji lub na pudełku
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
sokrates1144
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Mar 2012
Posty: 14
Wysłany: 2012-03-13, 10:39   

no właśnie w programie nie ma;/ a na pudełku to nie wiem bo nie mam przy sobie ;/

PS: Jak potem ją instalować ? przez komputer? na SD czy na pamięci urządzenia.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18521
Wysłany: 2012-03-13, 10:44   

Wg instrukcji instalacji na stronie producenta - gdy program od niego
Lub wg opisów na forum - gdy wersja 'z neta"

[ Dodano: 2012-03-13, 10:45 ]
P.S. Przenoszę z działu o Lark 43.3

P.S 2 Zmieniłem tytuł (był " Lark FreeBird 43.3 "Nie wczytano pełnych danych!")
_________________

 
 
sokrates1144
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Mar 2012
Posty: 14
Wysłany: 2012-03-13, 12:10   

i problem pozostał mimo że ściągnąłem nową Lark Mapa 1.4 i skopiowałem na kartę... NIe trzeba w żaden sposób tego instalować czy coś ? co tu jest grane ?? Błąd "nie wczytano żadnych danych" wyskakuje gdy chcę wpisać adres docelowy....

[ Dodano: 2012-03-13, 12:19 ]
i czy w ResidentFlash powinno się coś znajdować ? bo u mnie nie ma nic ;/
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9524
Wysłany: 2012-03-13, 12:20   

sokrates1144 napisał/a:
NIe trzeba w żaden sposób tego instalować czy coś ?
Może jakbyś podał nazwę pliku, jego wielkość i skąd ściagnąłes ktoś by Ci poradził. Bo na razie wiemy, że coś ściagnąłeś, cos skopiowąłes na kartę, uruchamiasz z jakiegośtam pliku i nie działa.

A co pisało tam, skąd braleś ten plik? Sposób instalowania/gdzie kopiować ?
I ściagałeś cały program LarkMap, czy tylko samą mapę, a może same wycieczki...
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
astra72 
Waypoint


Dołączył: 05 Lip 2011
Posty: 25
Wysłany: 2012-03-13, 12:37   

sokrates1144 napisał/a:
tylko że nie mogę znaleść klucza licencyjnego;/ gdzie on jest?


W folderze LarkMap powinien być plik navigo.ini, jeżeli masz na karcie oryginalną instalkę z urządzenia to numer licencyjny jak i inne dane są w nim zapisane.
Jeżeli na karcie masz pełną kopię folderu LarkMap z nawigacji to przekopiuj go do residenCośtam i spróbuj uruchomić cośtam z residentcośtam :lol:
_________________
Był Lark 50.3 jest FreeWay mx2hd
 
 
sokrates1144
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Mar 2012
Posty: 14
Wysłany: 2012-03-13, 12:43   

to co znajduje się w folderze który jest na SD


[ Dodano: 2012-03-13, 12:44 ]
U mnie nie pokazuje obrazka więc dodaję link http://www.fotosik.pl/pok...47d738b08d.html

[ Dodano: 2012-03-13, 12:47 ]
wiem widziałem plik navigo.ini(ale tam jest tylko nr seryjny inne duperele. kody licencyjnego tam nie ma. ) i kopiowałem na ResidentFlash i zmieniłem ścieszkę i dalej to samo ;/
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9524
Wysłany: 2012-03-13, 12:53   

Zobacz post http://www.my-navia.pl/vi...p=312707#312707 i liki powyżej niego
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-03-13, 14:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 14