Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-18, 12:22
Mireo Cardinale BlackEdition (2010-07-07) i nowsze
Autor Wiadomość
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3470
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-12-07, 08:40   

Wszystko ladnie ale nie ma pliku .lic dla emapy :shock: .
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2010-12-07, 11:03   

2010.06 + lic jest w http://www.my-navia.pl/vi...p=247695#247695
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
walek75 
GPS instruktor


Pomógł: 37 razy
Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 617
Wysłany: 2010-12-07, 13:43   

Bismar, Emape 2010.09 (z początków grudnia) wraz z uniwersalną kryptowaną licencją znajdziesz tu: http://www.megaupload.com/?d=ZV1JW6ZY
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3470
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-12-07, 14:50   

jestem_ktoś, Tą wlaśnie mam , ale nie działa z programem Edgara,
walek75, dzieki , spróbuje później ją ściągnąć.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2010-12-07, 14:51   

Sprawdziłem, działa 2010.09 z nowym Mireo od Edgara (przynajmniej na emulatorku)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3470
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-12-07, 15:07   

Mi chodziło o 2010.06 z emapy.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
eddie.t.h
Waypoint
gc5066fmbt



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Sty 2010
Posty: 40
Wysłany: 2010-12-07, 20:22   

Na GC5066FMBT też wszystko śmiga.

Jak by ktoś chciał to u mnie paczka z Mireo od Edgara oraz Emapą od Walek75. Wycięta mapa i geopixy Grecji, dodany ostatni znany mi polski plik językowy, ordinale.ini dostosowany do gc5066 - LINK
_________________
 
 
walek75 
GPS instruktor


Pomógł: 37 razy
Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 617
Wysłany: 2010-12-07, 21:17   

Bismar napisał/a:
Mi chodziło o 2010.06 z emapy.

Nowsza nie może być ? 2010.09 to najnowsza mapa o 3 miesiące świeższa niż 2010.06.
Jak chcesz to znajdzie się i uniwersalna licencja dla mapy z 2008, tylko po co ?
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3470
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-12-07, 22:50   

walek75, mi chodziło o to że na emapie 2010.06 nie dziala(przynajmniej mi), dlatego napisałem że później ściagnę mapę z Twojego linku.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
walek75 
GPS instruktor


Pomógł: 37 razy
Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 617
Wysłany: 2010-12-07, 23:41   

Bismar, sprawa jest bajecznie prosta. Są dwie metody pracy z "legalnymi inaczej" produktami Mireo (Cardinale, MioMap, Spirit):
1. Słodzony soft i licencje w postaci odkodowanej (plik lic można podglądnąć np. notepadem i widać XMLowy tekst)
2. nietknięty soft i licencje w postaci uniwersalnych kryptowanych, czyli licencji kodowanych jak w oryginale, tyle że, pozbawionych zapisu <deviceid> xxxxxxxxxxx <\deviceid> - który wiąże licencję z konkretnym sprzętem.
Trzeba być konsekwentnym, jak słodzony soft, to tylko słodzone odkodowane licencje (na kodowanych soft się wywala), a jak program niesłodzony to licencje uniwersalne kodowane (na odkodowanyc nie zatrybi)
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3470
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-12-08, 09:22   

walek75, to ja o tym wiem doskonale, ale w nawi mam mapę emapy 2010.06 poslodzoną i w pliku ordinale.ini podałem ścieżkę do niej i mnie wywala od razu do windowsa a z mapą TA 2010.06 nie ma problemu. Z mapą 2010.09 działa ale za to wersja poslodzona spirita wiesza się ma wczytywaniu mapy.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
walek75 
GPS instruktor


Pomógł: 37 razy
Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 617
Wysłany: 2010-12-08, 09:54   

Bismar, z całym szacunkiem, ale widzę, że nie czujesz tematu.
przeczytaj jeszcze raz to:
walek75 napisał/a:
Trzeba być konsekwentnym, jak słodzony soft, to tylko słodzone odkodowane licencje (na kodowanych soft się wywala), a jak program niesłodzony to licencje uniwersalne kodowane (na odkodowanyc nie zatrybi)

I teraz przeprowaź analizę intelektualną, zmienne to:
słodzony spirit, kodowana uniwersalna licencja, powiąż to z tekstem: "to tylko słodzone odkodowane licencje (na kodowanych soft się wywala)", oczywiście Spirit zachowuje się inaczej niż cardinale i zamiast wywalać się zawisa na 40% paska postępu.
do posłaodzonego spirita dodaj posłodzoną licencję, czyli plik poland_em_201009_eeu.lic wyglądający w środku tak:
Kod:
<map guid="{70a34195-4f02-48e2-8904-37b2e2d1bfea}" pwd="T2B1C" pin="7WTP7G">
      <utc val="8000000000"/>
</map>

i po krzyku.
Pamiętaj, jeżeli masz jedną ścieżkę do map dla kilku produktów mireo (np Spirit MioMap i Cardinale mają jeden wspólny katalog z mapami) to musisz być konsekwentny, czyli albo tylko zwitaminizowane softy i słodkie pliki lic, albo wersje nietknięte i kodowane uniwersalne licencje.
Spirita odpowiedniego do licencji kodowanych (spirit nietknięty ręką cukiernika) znajdziesz tu:
część nr 1: http://www.megaupload.com/?d=5RNO1X8E
część nr 2: http://www.megaupload.com/?d=Z03LJ2IX

BTW:
abyś nie dreptał w miejscy, podziel sobie licencje słodziutkie od tych kodowanych. Otwórz notepadem pliki lic i te, których zawartość jesteś w stanie przeczytać to witaminizowane, pozostałe to albo oryginalne albo kodowane uniwersalne.
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3470
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-12-08, 10:20   

walek75 Mój błąd myślenia, ja myślalem że program co podał Edgar i mapa 2010.09 co podałeś link to jest już wersja poslodzona a to wszystko oryginał tylko licencja jest po prostu uniwersalna .
Co do Spirita co dałeś linki to go mam bo wcześniej go ściagnąłem tylko nie wczytywał mi mapy posłodzonej , a teraz już wiem dlaczego.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18845
Wysłany: 2010-12-10, 09:40   

Ciekawostka: na Mireo od kol. Edgara + EMapa2010.09 jest miniasystent pasa ruchu (przejazd przez Bydgoszcz na emulatorze)

_________________

 
 
thanks
Navi Expert



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Sie 2009
Posty: 341
Skąd: Berlin - Deutschland
Wysłany: 2010-12-10, 22:01   

The EMapa of Poland's okay! The 06/2010 maps are not in GiniusDrive. Weis a why?

Have these cards in the folder Maps



Emapa z Polska dobrze! 06/2010 mapy nie są wyświetlane. Weis dlaczego?

Czy te karty w folderze Maps

Kod:
http://www.myref.to/?file=8bb167c4149c104b4c837c04fdaee4c478ddbaeb#/_MireoMaps_06-2010.zip
_________________
http://www.gsmfreeboard.c...83&postcount=45
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 11