Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-17, 17:51
LarkMap - opinie
Autor Wiadomość
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1136
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2010-08-23, 21:30   

gienek121 napisał/a:
to nic innego jak Navigo9i

dezertigel napisał/a:
tak jak powiedział gienek121, widać tu nawigona.

To się chłopaki dogadali :)
 
 
cozacz 
Waypoint
Almanach



Pomógł: 4 razy
Wiek: 75
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 41
Skąd: Le-wo
Wysłany: 2010-09-13, 07:42   

Ciekawe czy Larkmap podobnie jak w Navigo, ma tendencje do zawieszania się po zmianie trasy na inną niż zadana w nawigacji? Ostatnia wersja danych 10.4 która zainstalowałem jest mocno niestabilna, ma problem z przeliczeniem trasy. :-)
 
 
maly_misiaczek 
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 06 Wrz 2008
Posty: 14
Wysłany: 2010-09-17, 23:02   

Posłodzona najnowsza wersja LarkMap 1.4 (1.4.302.1457), a nawet nowsza niż najnowsza, bo LarkMap na mapę 10.3 (maj 2010) a w tej wersji jest mapa 10.4 z Navigo (czerwiec 2010).
Program jest podwójnie słodzony - usunięta została blokada uruchomienia na innych urządzeniach niż Lark, oraz wprowadzono uproszczoną aktywację map - przez dowolny numer :-)
Program pobieramy tu: http://www.megaupload.com/?d=71BWAK2J
Rejestracja:
Z menu Ustawienia/ Lark Map Info (druga strona)/Wersja oprogramowania/ klawisz Informacje o licencji
Wybieramy Polska (10.4.0) i w polu klucz rejestracyjny wpisujemy dowolny numer (w każdej kratce 6 znaków), czyli np: 111111-222222-333333-444444-555555
zatwierdzamy klawiszem OK (program napisze, że mapa aktywowana poprawnie i że należy zrestartować program). Do póki program nie zostanie zrestartowany mapka będzie oznaczona jako niezarejestrowana, ale po ponownym uruchomieniu wszystko będzie OK.
Czynność powtarzamy dla mapy D1 (turystyka).
I w drogę. :-P
 
 
nokia345 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 157
Wysłany: 2010-09-18, 07:09   

cozacz napisał/a:
Ciekawe czy Larkmap podobnie jak w Navigo, ma tendencje do zawieszania się po zmianie trasy na inną niż zadana w nawigacji? Ostatnia wersja danych 10.4 która zainstalowałem jest mocno niestabilna, ma problem z przeliczeniem trasy. :-)


Dzięki koledze maly_misiaczek miałem okazję dziś trochę pojeździć z Larkmap na pokładzie Larka 50.1 celowo 4 razy zmieniając trasę. nie zdarzyło mi się aby program się zamulił albo zawiesił, mogło być to spowodowane tym, że trasa liczyła tylko około 15 km. Dziś jeszcze wyruszam w dalszą podróż to po-testuję i zobaczę co z tą stabilnością ale liczę na to ,że Larkmap spisze się dobrze w końcu jest dedykowany puki co na Larki 43.2 ,50.1 i 70.0.
_________________
SAMSUNG GALAXY GRAND 2 SM-G7102,
 
 
CR7
[Usunięty]

Wysłany: 2010-09-18, 10:36   

Na stronie LarkMaps sa takie dane o mapie
Kod:
Polska Lark
Najnowsza wersja     Polska Lark 10.3, 14.05.2010
Wersja, którą możesz pobrać     Polska Lark 10.3, 14.05.2010
Ostatnio zarejestowane dane    Polska Lark 10.3
Ostatnio zarejestowana aplikacja    Lark Map 1.4

a dla turystyki takie
Kod:
Turystyka Lark
Najnowsza wersja     Turystyka Lark 10.3, 14.05.2010
Wersja, którą możesz pobrać     Turystyka Lark 10.3, 14.05.2010
Ostatnio zarejestowane dane    Turystyka Lark 10.3
Ostatnio zarejestowana aplikacja    Lark Map 1.4
Ostatnio zmieniony przez CR7 2010-10-06, 01:00, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
cozacz 
Waypoint
Almanach



Pomógł: 4 razy
Wiek: 75
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 41
Skąd: Le-wo
Wysłany: 2010-09-20, 15:48   

Sprawdziłem Larkmap na Larku 35.7 i chodzi....ho ho ho ...rewelacja, jedyny mankament to strasznie zmniejszone przyciski i palcem hym... trudno się trafia (Na dużych nawigacjach powyżej 4" powinno być spoko). Jeśli chodzi o porównanie z Navigo to poważny skok jakościowy, bardziej przejrzyście i intuicyjnie.....Kosmetyka pięknie wykonana ;-) ;-)
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 67
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1547
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2010-09-20, 16:20   

Też skorzystałem z linku w poście maly-misiaczek.
Wypakowałem go na kartę SD i zapakowałem do Lark-a 35.0
Nie było problemów. Teraz tylko pozostała jazda próbna ale najpierw przestudiowanie Przewodnik_uzytkownika.pdf, bo człowiek przyzwyczaił się do interfejsu MM i AM.
Jest na stronie:
http://www.larkmap.pl/dop...uzytkownika.pdf

[ Dodano: 2010-09-20, 19:55 ]
Żeby tak jeszcze była wersja na PC-ta.
_________________
WayteQ X960, HUAWEI P10, Lenovo Yoga 2 1050L.
- AutoMapa - aktualna (WinCE, Android).
Android 4.4.2 KitKet; Android 5.0.1 Lollipop; Android 9
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2010-09-20, 21:52   

Na GoClever4366 BTFM ruszył - dziwnie podobny do Navigo9i z "LOGO"
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
thanks
Navi Expert



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Sie 2009
Posty: 341
Skąd: Berlin - Deutschland
Wysłany: 2010-09-21, 10:33   

Jest tam również mapy Europy LarkMap lub mapę Niemiec? Jeśli tak, to gdzie można ją pobrać za darmo?

@Dzakus

Gdzie można ją pobrać?

Emulator WinCE z RU
_________________
http://www.gsmfreeboard.c...83&postcount=45
 
 
walek75 
GPS instruktor


Pomógł: 37 razy
Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 617
Wysłany: 2010-09-21, 11:14   

thanks, curently only map of Poland is available. Maps of rest European countries should be in the future.
 
 
thanks
Navi Expert



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Sie 2009
Posty: 341
Skąd: Berlin - Deutschland
Wysłany: 2010-09-21, 12:02   

Dziękuję za informacje! Czy nie jest normalne, gdy program nawigacyjny oferowanych w języku niemieckim, ale nie ma nawet mapy Niemiec! Istnieją również karty z MapaMap tylko Polska?
_________________
http://www.gsmfreeboard.c...83&postcount=45
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-09-21, 13:09   

thanks, MapaMap jest tylko na Polscę w praktyce. Mają wyjść za niedługo mapy EU.

thanks napisał/a:
Emulator WinCE z RU
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=23020
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
cozacz 
Waypoint
Almanach



Pomógł: 4 razy
Wiek: 75
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 41
Skąd: Le-wo
Wysłany: 2010-09-22, 11:39   

zibi1953 napisał/a:


[ Dodano: 2010-09-20, 19:55 ]
Żeby tak jeszcze była wersja na PC-ta.


Tu masz do Navigo http://download.navigo.pl/NavigoPlus_20090424.zip
klucz: c0a0-b7e2-6ecb-502e

Skopiowane z posta http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=22873
 
 
Jacobobo 
Navi Expert
Doktor Traktor



Wiek: 100
Dołączył: 12 Kwi 2010
Posty: 396
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-09-22, 20:20   

No no follow me :) :mrgreen: Niezła ta nawigacja Larka . W Warszawie na Jagiellońską 55 od mostu Grota jadąc prowadzi przy w/w adresie ostro w prawo przez trawnik podwójne torowisko tramwajowe i w poprzek małej Jagiellońskiej . Wot cud . Ale nie zrażajmy się . Napisałem już do nich .....
_________________
Lark 50.3 win ce 5.0
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-09-23, 14:12   

Jeszcze gorsza mapa niż w mapiemap i gpmapie przynajmniej u mnie. Widzi tylko 3 ulice i to bez nazw także z aktualnością na bakier jest
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10