Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-10, 15:05
Manta 060 problem z sygnałem GPS
Autor Wiadomość
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-02-13, 17:13   

Powinien być w folderze MobileNavigator.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2010-02-13, 19:24   

renron ale ja mam MapaMap w navi i takiego folderu nie ma są dwa foldery MapaMap i MapaMap 30
Kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-02-13, 19:47   

Obok exeka
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
qlin 
Navi Expert
Oberschlesien



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 29 Paź 2008
Posty: 413
Skąd: Oberschlesien
Wysłany: 2010-02-13, 19:54   

W MapaMap30 - tylko włącz pokazywanie ukrytych plików ;-)
_________________
Grozisz mi Gość ? :-P
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2010-02-13, 20:12   

qlin a jak to zrobić ?? bo Ja nie wiem
Kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-02-13, 20:20   

Spójrz na "zdjęcie"

Schowek01.png
Plik ściągnięto 49 raz(y) 88,86 KB

_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
uvw
Navi Expert


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 01 Lut 2009
Posty: 308
Wysłany: 2010-02-14, 09:15   

musisz przeedytowac plik o nazwie mapamap.opt pewnie w twoim przypadku bedzie
w katalogu mapamap 30 Niewiem jak to wychodzi pod XP natomiast pod wista kopiuje plik na PC przeedytowuje i podmieniam z orginalnym proponuje orginalny pozostawic tylko zmienic nazwe np na Old_mapamap.opt ponizej podaje ja to powinno wygladac
[Gps]
GpsPort=COM7:
GpsPortSpeed=4800
GpsX=23.113110
GpsY=52.043098
GpsDir=77
GpsUsed=1
GpsSetSystemDateFromGps=0

i w menu nawigacji zmienic date
na date wsteczna np 2001

i trzeba sprawdzic czy pomoglo
wazne zeby linia GpsSetSystemDateFromGps=0 tak wlasnie byla zapisana bo wtedy masz wylaczona synchronizacje czasu prze gps
napisz o efektach
 
 
syzor
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Sty 2009
Posty: 10
Wysłany: 2010-08-16, 17:10   Manta 060 brak sygnału GPS na wszystkich mapach

koledzy do wczoraj GPS (manta 060) działał bez problemu. dziś nie widzi sygnału gps (dodam że noc spędził w schowku w samochodzie - jak zawsze). najlepsze jest to że nie widzi na wszyskich mapach. nie działa igo8, automapa 6..., automapa 5...
porty przetestowałem wszystkie, nominalnie mam ustawione w AM com 7 i 4800 - tak chodziło do wczoraj. test na igo8 wykrywa satelity (port ten sam co w AM) ale sie z nimi nie łączy. wgrałem też nomy "frimwere" (czy jak to tam sie pisze) - nic to nie dało. czy może być tak że skończyła się antena? czy może potrzebny jest tzw. zimny reset? - ale tego chyba sam w domu nie zrobie. podsuńcie jakieś pomysły jeszcze które moge wykonać w domu. pozdrawiam...
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-08-16, 17:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18818
Wysłany: 2010-08-16, 17:16   

1. Reset przyciskiem (jeśli masz)
2. Masz w opcjach USTAWIENIA GPS? jeśli tak, to sprawdź, czy masz sygnał.

P.S. Przeniosłem z " FAQ * HELP - przygotowywanie tutoriali " i poprawięłm tytuł (dodałem MANTA 060)
_________________

 
 
syzor
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Sty 2009
Posty: 10
Wysłany: 2010-08-16, 17:36   

przyciskiem reset z tyłu bawiłem sie już pare razy - nic nie pomogło. w ustawieniach wszystkich programów z mapami gps nie łapie sygnału. usuwałem tez te dwa pliki z folderu z AM - tez nic to nie pomogło. Auto Mapa tworzy sobie te pliki na nowo ale nic to nie daje. Mancior lezy już w oknie od godziny 11.00 i nic - zero sygnału na wszystkich com. zarówno na IGO jak i AM. co dalej robić?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18818
Wysłany: 2010-08-16, 17:37   

A jak z pokazywaniem siły sygnału w samej Mancie - nie w żadnym programie? Masz cos takiego w opcjach?
_________________

 
 
syzor
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Sty 2009
Posty: 10
Wysłany: 2010-08-16, 17:44   

tak - po wrzuceniu nowego frewera była taka funkcja (urządzenie GPS) - 45 minut miałem na tym włączona mante i lezała w otwrtym oknie. nic nie złapała. odblokowałem ją wiec unlock-iem 410 - tak jak to było wcześniej. teraz leży na uruchomionej Auto Mapie - nic nie łapie - co dalej...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18818
Wysłany: 2010-08-16, 17:46   

Najprawdopodobniej trup - uszkodzony moduł GPS
A przed wgraniem firmware wszystko było OK?
_________________

 
 
syzor
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Sty 2009
Posty: 10
Wysłany: 2010-08-16, 17:59   

przed wgraniem fremwere był już padnięty. wczoraj działał - dziś rano przestał...
 
 
Siergiej
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Mar 2010
Posty: 11
Wysłany: 2012-08-20, 09:45   

Sahem napisał/a:
Zrób małe doświadczenie na AutoMapie. W folderze głównym AM jest folder Settings Files a w nim różne pliki, znajdź dwa: gps.info i gps.settings. Usuń je, po ponownym uruchomieniu AutoMapa utworzy je sobie na nowo. Wyjdź pod chmurki i zaczekaj na sygnał, gdy złapie wróć pod dach by go zgubiła i z powrotem pod chmurki. Powinna złapać zdecydowanie szybciej niż za pierwszym razem.


Witam!
Niestety w folderze mam tylko takie pliki: am, am, Profile.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 14