Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
AutoMapa 6.25.1
Autor Wiadomość
enue 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 164
Skąd: Płn.Mazowsze
Wysłany: 2018-10-30, 19:04   AutoMapa 6.25.1

Nowe mapy 1810 a w nich m.in.:

• Duża aktualizacja bazy adresowej
• Ponad 2500 nowych nazw zbiorników wodnych

Nowe przebiegi i aktualizacja organizacji ruchu na:
• trasie S8: Wyszków - Ostrów Mazowiecka
• trasie S8: Ostrów Mazowiecka - Zambrów
• trasie S7: w ciągu obwodnicy Radomia
• trasie S7: Gdańsk-Elbląg
• trasie S3: A4 - Bolków
• obwodnicy Księżyna w ciągu DW 678
• objeździe Ogrodniczek w ciągu DW 676

Gotowa do odblokowania w momencie faktycznego oddania do ruchu:
• obwodnica Woźnik w ciągu drogi DW789
_________________
ALGA AN 520; AutoMapa 6.24, iGO Primo2.4, Navigon7.7.6
LG G3; AutoMapa 4.5, TomTom Polska
 
 
Markopolo5311 
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2010
Posty: 30
Wysłany: 2018-11-02, 18:53   

Czy w firmie "Aqurat" pracują same głąby. Jak przy każdym wydawaniu nowych map można za każdym razem co innego spieprzyć. Przykłady - w wersji map 1808 w Łodzi spieprzone dwa ronda oraz komunikaty na nich. Teraz jest poprawione, ale za to jak wpisać ulicę Wojska Polskiego do niema numeracji. W nagrodę za to w Łodzi dano nam ulicę o nazwie WP chociaż nigdy takiej nie było. Ulica ta ma natomiast numerację ulicy Wojska Polskiego. I też jest w tym samym śladzie co WP czyli mamy zdublowaną ulicę WP i Wojska Polskiego. Tak więc widać, że firma "Aqurat" olewa swoich użytkowników. Jeszcze trochę i mapy Google będą dużo lepsze niż Automapa.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9589
Wysłany: 2018-12-23, 21:04   

PC (Win10), AM od kolegi Patryka. Odznaczone REJESTRUJ podczas instalacji. Bez patchowania działa na mapie 1810, na 1812 żąda rejestracji

Na 6.24 nie ma problemu z mapą 1812
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
JERZY62 
Waypoint
brak



Pomógł: 3 razy
Wiek: 72
Dołączył: 22 Gru 2010
Posty: 160
Skąd: małopolska
Wysłany: 2018-12-28, 19:24   

A ja twierdzę że nie działa na Laptopie MSI z windows 10 wykrzacza się nie idzie trasy wpisać :roll: natomiast na MIO C720 NARAZIE JEST OK zobaczymy co pokaże w trasie
_________________
MIO C720
 
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 741
Wysłany: 2018-12-28, 19:44   

JERZY62 napisał/a:
A ja twierdzę że nie działa na Laptopie MSI z windows 10

Ja też twierdzę że na komputerze nie działa jak trzeba, Windows 7. Co jakiś czas wiesza się i nie można nic zrobić, trzeba zamknąć. Przy próbie zmiany trasy, dodaniu nowego celu, punktu VIA wywala komunikat:

 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 219
Wysłany: 2018-12-29, 10:55   

wojtek1234321 napisał/a:
Przy próbie zmiany trasy, dodaniu nowego celu, punktu VIA wywala komunikat:


U mnie bdb. działa na windows 7.Widocznie coś nie tak z instalką lub instalacją na twoim kompie.Nie sprawdzałem na Win CE w realu ale na symultanie wszystko ok.
 
 
Patryk Ernst 
Waypoint


Wiek: 31
Dołączył: 20 Gru 2018
Posty: 35
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2018-12-29, 10:57   

Powiem wam u mnie tez trybi jak trzeba nic sie nie dzieje i też mam wind 7

I działam juz na finale- dodałem w linkowni
 
 
manix 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 72
Wysłany: 2018-12-29, 16:02   

Na Windows 10 zawiesza się . Wersja beta , zobacze jak final .
_________________
Mio Spirit 7500LM.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 741
Wysłany: 2018-12-29, 16:27   

jenks napisał/a:
Widocznie coś nie tak z instalką lub instalacją na twoim kompie.

Być może, ale pobrana instalka ponownie, niby finał i zainstalowana "na czysto" po usunięciu wszelkich śladów po poprzedniku i jest tak samo. Losowe wieszanie programu, komunikat "program nie odpowiada" lub tak jak podałem poprzednio. Z tym że pierwsze uruchomienie niby OK, ale każde następne to już niespodzianka jak się zachowa.
Jeszcze takie pytanie do bardziej ogarniętych w temacie. czy mapa 1812 będzie prawidłowo działać z programem 6.24?
Bo "niezadowolony" z działania wersji 6.25.1, o której tu piszemy "wyłuskałem" ją z programu 6.25.1, dodałem zamiast mapy 1810 do programu 6.24. Po uruchomieniu program zażądał rejestracji mapy. Po potraktowaniu patcherem 3.4.2 samej mapy (reszta programu uzdrawiana wcześniej) wszystko jest OK (niby, bo nie jestem w stanie stwierdzić czy na pewno), ale program się nie wiesza, wskazuje wyszukiwane punkty prawidłowo, i trasy wyznacza.
Ostatnio zmieniony przez wojtek1234321 2018-12-29, 16:57, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Markopolo5311 
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2010
Posty: 30
Wysłany: 2018-12-29, 16:49   

Patryk Ernst nie pisz że działasz na finale bo program się nie zmienił od początku wydania.
A mapy 1812 beta i finał są co do bajta takie same. Oni wrzucają wersję beta by później tą samą wersję nazwać finał. A wszyscy się cieszą że coś zostało w finalnej jeszcze poprawione. Taka jest prawda.
 
 
Patryk Ernst 
Waypoint


Wiek: 31
Dołączył: 20 Gru 2018
Posty: 35
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2018-12-29, 19:17   

wojtek1234321 napisał/a:
Jeszcze takie pytanie do bardziej ogarniętych w temacie. czy mapa 1812 będzie prawidłowo działać z programem 6.24?

Będzie działać.
6.25.1 też Ci będzie działał płynnie, tylko zwiększ na max przydział pamięci dla danych programu ( górny pasek ). Producent AM tak "unowocześnił" program 6.25.1, że teraz jest o wiele bardziej pamięciożerny to widać nie tylko na wersji Cracked, ale również oryginalnie zainstalowanym legalu.

[ Dodano: 2018-12-29, 19:18 ]
Markopolo5311 napisał/a:
Patryk Ernst nie pisz że działasz na finale bo program się nie zmienił od początku wydania.
A mapy 1812 beta i finał są co do bajta takie same. Oni wrzucają wersję beta by później tą samą wersję nazwać finał. A wszyscy się cieszą że coś zostało w finalnej jeszcze poprawione. Taka jest prawda.


Jesteś w błędzie bo nie zawsze tak było i jest !!!
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 741
Wysłany: 2018-12-29, 19:29   

Patryk Ernst napisał/a:
tylko zwiększ na max przydział pamięci dla danych programu ( górny pasek ). Producent AM tak "unowocześnił" program 6.25.1, że teraz jest o wiele bardziej pamięciożerny

Na komputerze też ma mało pamięci? No rozumiem że na nawigacji, ale na kompie gdzie jest dostępne pamięci RAM ponad 4.5 GB, (oczywiście wolnej po uruchomieniu systemu i innych działających programów w systemie, pamięci już do wykorzystania). Nie znam się na tym, ale wydaje mi się to dziwne. Nie próbowałem jeszcze na nawigacji bo działanie tego programu wydaje mi się nie pewne i nie chcę niepotrzebnie instalować, najpierw próbuję na komputerze.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5972
Wysłany: 2018-12-29, 19:33   

Nie znam się na AM szczególnie na PC, ale jesli w wersji na PC program także ma swój limit dostepnej pamięci , to niewazne czy masz wolne 4 czy 40 GB . Program będzie mogl korzystac tylko z takich zasobow jakie mu przydzielisz.
Gdybam, bo - jak pisalem - nie siedze w AM
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Patryk Ernst 
Waypoint


Wiek: 31
Dołączył: 20 Gru 2018
Posty: 35
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2018-12-29, 19:39   

Nawet pewnie nie zerknąłeś do tego panelu, że masz tam fabrycznie ustawione przez AM na 20 MB. Instalacja musi być na czysto (program i mapa) oraz zwiększ przydział pamięci na górnym pasku do 50 Mb
 
 
Sznuki 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Lis 2012
Posty: 43
Skąd: Kosmos
Wysłany: 2018-12-29, 19:52   

wojtek1234321 napisał/a:
Na komputerze też ma mało pamięci? No rozumiem że na nawigacji, ale na kompie gdzie jest dostępne pamięci RAM ponad 4.5 GB, (oczywiście wolnej po uruchomieniu systemu i innych działających programów w systemie, pamięci już do wykorzystania). Nie znam się na tym, ale wydaje mi się to dziwne.

Szanowny kolego.
Po co zgłaszasz problem, skoro nie wykorzystujesz podpowiedzi ?
Jeżeli Ci podpowiadają, byś zwiększył dla AM limit pamięci na górnym suwaczku, to zamiast kontynuować bezsensowną dyskusję, chociaż zerknij we wskazane miejsce, by się przekonać co tam masz ustawione. To samo dotyczy nie tylko PC, ale i WinCE.
Ustaw na górnym pasku 50 Mb i będzie spoko. Oczywiście jeżeli nie masz jakiejś badziewnej navi z 64 RAM.
Dodam, że wiele osób już się przewiozło na tym, że zostawili na kompie, czy navi te pierwsze wersje 6.25 Cracked, które różni "netkrążcy" uzdrawiali jakimiś dziwnymi sposobami i doinstalowywali do programu tylko mapy.
Podstawa to instalacja "na czysto" Programu i mapy.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12