Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
aktualizacja AutoMapy
Autor Wiadomość
elgee
azymut


Dołączył: 14 Sie 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-08-14, 15:11   aktualizacja AutoMapy

Witam wszystkich użytkowników AutoMapy,

posiadam wersję 5.0.5 (533) (minieuropa) i zdecydowałem że pora ją wreszcie zaktualizować - nie wiem tylko na którą wersję ??? Trochę czytałem na forum i widzę że każda ma jakieś minusy. Czy aby na pewno najświeższa jest zarazem najlepsza ? Moja prośba o podpowiedź użytkowników która wersja według Was jest optymalna (w miarę aktualna, nie zawiesza się, itd.). Nadmienie że nawigacja to Lark 35.3.
Będę wdzięczny za obiektywne opinie.

pozdrawiam
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 65
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1546
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2010-08-14, 15:14   Re: aktualizacja AutoMapy

elgee napisał/a:
Witam wszystkich użytkowników AutoMapy,

posiadam wersję 5.0.5 (533) (minieuropa) ...

Na Larku 35.0 oraz Larku 47.0 używam aktualnie AM 6.6.0 beta 2 - zaróno PL jak i Europy.
Działa bez problemowo, a co najważniejsze ma najnowsze mapy. I to jest niewątpliwie największy plus.
_________________
WayteQ X960, HUAWEI P10, Lenovo Yoga 2 1050L.
- AutoMapa - aktualna (WinCE, Android).
Android 4.4.2 KitKet; Android 5.0.1 Lollipop; Android 9
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-08-14, 15:16   

Najnowsza zawsze ma najaktualniejsze mapy, ostatnia wersja finalna to AM 6.5.0 i prędzej czy później na taką przejdziesz, a niebawem na 6.6.0 z asystentem pasa ruchu.
Myślę że sam dojdziesz do tego którą wersję zainstalować, każda ma swoje niedociągnięcia.

Mały cytat z innego tematu:

biernus napisał/a:
Zainstalowalem 6.6 BETA2 i smiga az milo. Miasta sa, caly program WYRAZNIE bardzo odczuwalnie! szybciej chodzi! na starej poczciwej akirce.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-08-14, 16:41   

Tylko Automapa 6.6.0 beta 2 zawiera aktualnie Asystent Pasa Ruchu w Polsce. Starsze wersje tylko w EU.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Pawson 
Waypoint


Dołączył: 03 Cze 2010
Posty: 19
Wysłany: 2010-12-11, 17:36   Aktualizacja 6.5.0 AM do najnowszej

Witam serdecznie, chciałem zapytać ponieważ nie jestem pewny. Chodzi mi o aktualizację obecnej wersji AM do najnowszej czy coś takiego istnieje czy muszę usunąć z pamięci obecne pliki AM i zainstalować nową?
Czy jeżeli mam usunąć to poporstu prawoklik i usuń? czy jest specjalny sposób odinstalowania.
Druga sprawa to czym się różni wersja AM skrakowana od oryginalnej?
Trzeba sciągać jakieś pathe czy coś do skrakowanej ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2010-12-11, 17:45   

1. W panelu sterowania nawigacji (w Windowsie) jest ODINSTALUJ. jeśli nie da rady, skasuj folder z AM i wyczyść rejestr.

2. Oryginalna = legalna, z licencją. Bez licencji nie uruchomisz, chyba, że uzyjesz cracka (patchera)
_________________

 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-12-11, 18:45   

Pawson, możesz aktualizować tą wersję do najnowszej bez usuwania (nie można było aktualizować wersji 6.2.0 i starszych), możesz też uruchomić instalator AM i wybrać opcję Odinstaluj, możesz też po prostu skasować folder z AutoMapą i dla pewności usunąć z rejestru klucz Aqurat.
Wybierz sobie jeden ze sposobów i do dzieła. ;-)
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
BenRhod
Waypoint


Dołączył: 18 Cze 2009
Posty: 37
Wysłany: 2011-06-20, 21:45   Warto zaktualizować ?

Witam.
Jeżdżę na 6.6.2 i jestem z niej zadowolony ale może nowsza ma lepsze rozwiązania i warto. Czy mapy w nowszej są bardziej szczegółowe? I czy nowa będzie działała na Mio 500? Będę wdzięczny za odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-02-22, 07:31, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-06-20, 22:00   

Tak, warto, jest stabilna i mapy bardziej aktualne, na Mio 500 działa bez problemu.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
ratcisko
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Lis 2010
Posty: 11
Wysłany: 2011-06-20, 22:37   

hej
Renron jakis czas temu pisales o mozliwosci wylaczenia ikonki dozwolonej predkosci w twoich skorkach.
Chcialbym sie dowiedziec, jakie wpisy w pliku prg odnosza sie do tej ikonki wraz z tablica miejscowosci, chcialbym je troche obnizyc
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 65
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1546
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2011-06-20, 22:42   

ratcisko napisał/a:
... o mozliwosci wylaczenia ikonki dozwolonej predkosci w twoich skorkach. ...

Sorry, zasugerowałem się tą częścią Twojego posta.
_________________
WayteQ X960, HUAWEI P10, Lenovo Yoga 2 1050L.
- AutoMapa - aktualna (WinCE, Android).
Android 4.4.2 KitKet; Android 5.0.1 Lollipop; Android 9
Ostatnio zmieniony przez zibi1953 2011-06-20, 22:53, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BenRhod
Waypoint


Dołączył: 18 Cze 2009
Posty: 37
Wysłany: 2011-06-20, 22:42   

renron dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez BenRhod 2011-06-20, 23:25, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
ratcisko
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Lis 2010
Posty: 11
Wysłany: 2011-06-20, 22:46   

Zibi dzięki
ale chodzi mi o obniżenie pozycji tych ikon w skorce renron3 - a nie ich wylaczenie
 
 
Mancjusz 
Waypoint
Manta 430



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Mar 2010
Posty: 81
Skąd: PL
Wysłany: 2011-06-20, 22:53   Re: Warto z 6.6.2 na 6.8.1?

BenRhod napisał/a:
Witam.
Jeżdżę na 6.6.2 i jestem z niej zadowolony ale może nowsza ma lepsze rozwiązania i warto. Czy mapy w nowszej są bardziej szczegółowe? I czy nowa będzie działała na Mio 500? Będę wdzięczny za odpowiedzi.

Warto :)
_________________
Pozdrawiam Mancjusz :-)
 
 
BenRhod
Waypoint


Dołączył: 18 Cze 2009
Posty: 37
Wysłany: 2011-06-21, 01:24   

Mam jeszcze jedno pytanie. Przyzwyczaiłem się do głosu Knapika i czy jak skopiuję go ze starszej wersji to na tej również będzie działał? Pytanie moje bierze się stąd, że do 6.6.2 nie znalazłem i po wgraniu z 5.3.0 wszystko śmigało jak trzeba.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10