Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-17, 17:56
Navigo 9i dyskusja
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18818
Wysłany: 2012-11-13, 13:38   

reksio napisał/a:
odpaliłem panel v1.2.
A konkretnie jaki panel?

Jeżeli z poziomu TC Navigo startuje, to z COMMAND też powinien - może nie w tym pliku INI co trzeba zmieniasz ściezki
A który dokładnie plik uruchamiasz przez TC?

Spróbuj też zamiast COMMAND= dać NewIni=
_________________

 
 
reksio 
Waypoint


Dołączył: 30 Lis 2010
Posty: 19
Wysłany: 2012-11-16, 17:24   

adijos93 napisał/a:
mozesz podlaczyc jako pamiec masowa??

Tylko jak to zrobić ?

jacekp1313 napisał/a:
reksio napisał/a:
odpaliłem panel v1.2.
A konkretnie jaki panel?
A który dokładnie plik uruchamiasz przez TC?
Spróbuj też zamiast COMMAND= dać NewIni=


AutoNavi Panel by ScApi v1.2
W TC odpalam plik Navigo_PNA.exe
TC widzi kartę jako katalog /SMC/...

Zmieniłem COMMAND na NewIni i też nie może znaleźć
plik ze scieżkami jest navi.ini w Panel\skin
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9625
Wysłany: 2012-11-16, 19:03   

reksio napisał/a:
Próbowałem kilka sposobów.
Command = \SMC\NavigoUpdate\Navigo\Navigo.exe
Command = \NavigoUpdate\Navigo\Navigo.exe
Command = \Flash Disk\NavigoUpdate\Navigo\Navigo.exe

reksio napisał/a:
W TC odpalam plik Navigo_PNA.exe

Widzisz błąd?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
reksio 
Waypoint


Dołączył: 30 Lis 2010
Posty: 19
Wysłany: 2012-11-16, 20:11   

Tak, oczywiście już to wcześniej zmieniłem i wciąż było to samo.
Ścieżka wydaje się być ok, jak zmieniłem z Navigo.exe na Navigo_PNA.exe to przy próbie włączenia też zmienił nazwę pliku, którego nie może go znaleźć.

Tak jakby widział inaczej ścieżkę do karty i w rezultacie początek tej ścieżki powinien być inny niż /SMC/ ?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4558
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-11-16, 20:39   

reksio napisał/a:
powinien być inny niż /SMC/

Sprawdź ten wpis /SDMMC/
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
reksio 
Waypoint


Dołączył: 30 Lis 2010
Posty: 19
Wysłany: 2012-11-16, 23:12   

Również to samo.
Teoretycznie te oryginalnie wpisane powinny być dobre, bo panel ten jest dokładnie dla tego mojego modelu gps zrobiony.
 
 
adijos93 
GPS instruktor
Honor 4C


Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 869
Skąd: zDolny Śląsk
Wysłany: 2012-11-17, 14:15   

ale wtedy Navigo było chyba w wersji jeszcze 8 a teraz jest 9
chociaż bardzo chce pomoc nie mam juz pomysłów
_________________
MapaMap Android PL+EU + Yanosik + NaviExpert: Honor 4C

MapaMap Win CE Europa ? : Lark 50.3
 
 
reksio 
Waypoint


Dołączył: 30 Lis 2010
Posty: 19
Wysłany: 2012-11-17, 16:58   

Spoko i tak Wam dziękuję za swój czas.
Zrobiłem ponownie format i wgrałem od początku tym razem z panelem w wersji 1.1 i jest to samo.

Usunąłem panel i teraz nie mogę wgrać z oryginalnej karty navigo, na oryginalnym panelu wywala błąd o brakującym pliku i podaje całkowicie inną ścieżkę niż wcześniej:

Cytat:
"Wystąpił błąd [2] podczas uruchamiania aplikacji [SMC\Navigo\NAVIGO.exe"


Wcześniej był to inna katalog i plik.
Przeniosłem z ciekawości katalog "Navigo" do głównego na karcie i odpala nawigacje z oryginalnego panelu, ale z kolei nie wykrywa w ogóle gps, wykrywanie też nie pomaga. Próbowałem zmieniać porty gps w opcjach, ale nic z tego. Tak jak wspomniałem, jak jest w swoim katalogu NavigoUpdate i z TC jak odpalę to działa bezproblemowo i samemu wykrywa port gps. Gdyby nawet z oryginalnego panelu wykrywał mi gps to by mi to wystarczało. Jak znam życie to pewnie coś źle robię.

Czeski film ;-)

Pozdrawiam.
 
 
geronimo131 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Kwi 2012
Posty: 6
Wysłany: 2013-03-19, 10:23   

Może ruszyłby ktoś temat map krajów europy do Navigo 9i?
 
 
adijos93 
GPS instruktor
Honor 4C


Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 869
Skąd: zDolny Śląsk
Wysłany: 2013-03-19, 10:48   

Z tego co sie orientuje sa one nieaktualizowane.
_________________
MapaMap Android PL+EU + Yanosik + NaviExpert: Honor 4C

MapaMap Win CE Europa ? : Lark 50.3
 
 
geronimo131 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Kwi 2012
Posty: 6
Wysłany: 2013-03-19, 11:18   

Podaj linka do tych nawet nie aktualizowanych jezeli cos na ten temat wiesz.
 
 
adijos93 
GPS instruktor
Honor 4C


Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 869
Skąd: zDolny Śląsk
Wysłany: 2013-03-19, 11:53   

pozniej
_________________
MapaMap Android PL+EU + Yanosik + NaviExpert: Honor 4C

MapaMap Win CE Europa ? : Lark 50.3
 
 
jurek7806
Navi Expert


Dołączył: 11 Gru 2008
Posty: 298
Wysłany: 2013-06-07, 10:42   

Aktualizacja do wersji 13.4 na oficjalnej stronie
 
 
adijos93 
GPS instruktor
Honor 4C


Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 869
Skąd: zDolny Śląsk
Wysłany: 2014-02-07, 23:09   

Kod:
http://nawigacja.navigo.pl/przetestuj-za-darmo-trial-7-dni/


inny format map, prawdopodobnie inny program, chyba koniec pirackich wersji.

wiecej lektorów, kilka jezykow, jest progres.
 
 
keeczmi 
Waypoint
Małestro GPS


Pomógł: 2 razy
Wiek: 93
Dołączył: 14 Paź 2010
Posty: 100
Wysłany: 2014-02-08, 12:49   

Na androidzie chyba używają przerobionego BeOnRoad.
Tak jak _navmax.
_________________
Manta GPS-040 | Lark 50.4BT = teXet TN-700 | GoCLever 5080
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10