Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-17, 17:56
Navigo 9i dyskusja
Autor Wiadomość
reksio 
Waypoint


Dołączył: 30 Lis 2010
Posty: 20
Wysłany: 2012-11-10, 18:09   

Wrzuciłem to wszystko i po włożeniu karty do gps w ogolę nic reaguje. Włącza się tylko główne menu i przy próbie odpalenia "nawigacja" wywala błąd i ścieżka podana. Dopiero po włożeniu oryginalnej karty z nalepka navigo włącza się nawigacja.
Dawałem reset i to samo. Dziwna sprawa, bo nie mogę wyłączyć gps, tylko jakby uśpienie po naciśnięciu przycisku "power". Nie wiem co źle robię. Jak uruchomić proces aktualizacji ?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-11-10, 18:20   

reksio,
Wejdź w ustawienia navi wybór ścieżki i ustaw prawidłową ścieżkę .
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
reksio 
Waypoint


Dołączył: 30 Lis 2010
Posty: 20
Wysłany: 2012-11-10, 18:26   

___Olivia_ napisał/a:
reksio,
Wejdź w ustawienia navi wybór ścieżki i ustaw prawidłową ścieżkę .

Szukałem takiej opcji, ale jej nie mam.
Mam tylko jasność, bateria, czas, język i kalibracja.
W głównym menu mam jeszcze zdjęcia, muzyka, filmy i nawigacja.
Mam navigo 8
 
 
adijos93 
GPS instruktor


Pomógł: 1 raz
Wiek: 27
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 862
Skąd: zDolny Śląsk
Wysłany: 2012-11-10, 19:01   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=9210
musisz odblokować urządzenie
_________________
MapaMap Android PL+EU + Yanosik + NaviExpert: Xiaomi Redmi Note 7

MapaMap Win CE Europa ? : Lark 50.3
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-11-10, 19:11   

adijos93 napisał/a:
musisz odblokować urządzenie
Lub zmienić nazwę katalogu i pliku.exe na taką , jaką ma na oryginalnej karcie.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
reksio 
Waypoint


Dołączył: 30 Lis 2010
Posty: 20
Wysłany: 2012-11-10, 19:22   

adijos93 napisał/a:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=9210
musisz odblokować urządzenie

Ok, odpaliłem panel v1.2
Teraz w instrukcji jest ścieżka do wpisania, ale znowu katalogu nie mam takiego jak w instrukcji, nawet po włączeniu niewidocznych plików.
 
 
adijos93 
GPS instruktor


Pomógł: 1 raz
Wiek: 27
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 862
Skąd: zDolny Śląsk
Wysłany: 2012-11-10, 19:43   

a jak na oryginalnej karcie masz folder ten nazwany i plik uruchamiający??
_________________
MapaMap Android PL+EU + Yanosik + NaviExpert: Xiaomi Redmi Note 7

MapaMap Win CE Europa ? : Lark 50.3
 
 
reksio 
Waypoint


Dołączył: 30 Lis 2010
Posty: 20
Wysłany: 2012-11-11, 14:08   

adijos93 napisał/a:
a jak na oryginalnej karcie masz folder ten nazwany i plik uruchamiający??


Jak włączę nawigacje na tym starym menu, bez oryginalnej karty to wywala błąd ścieżki "\SMC\PPWK Navigo\RH2,exe"
Wygląda na to, że nie ma możliwości edycji tej ścieżki w starym menu, dlatego jest ta nakładka.

Chyba, że zrobię kombinację i nazwę tak samo ten katalog i plik Navigo.exe na RH2.exe ?
Coś nie mogę znaleźć na tym nowym panelu pliku ze ścieżką dla nowego pliku.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-11-11, 14:10   

reksio napisał/a:
zrobię kombinację i nazwę tak samo ten katalog i plik Navigo.exe na RH2.exe
Tak własnie zrób.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
reksio 
Waypoint


Dołączył: 30 Lis 2010
Posty: 20
Wysłany: 2012-11-11, 14:15   

___Olivia_ napisał/a:
reksio napisał/a:
zrobię kombinację i nazwę tak samo ten katalog i plik Navigo.exe na RH2.exe
Tak własnie zrób.
Zrobiłem i wywala "błąd podczas uruchamiania aplikacji..." :-)

Poszukam chyba pliku, gdzie jest możliwość wpisania ścieżki i przez nowy panel będzie się wchodzić. Tak będzie najlepiej. Tylko coś tego pliku nie mogę znaleźć.

PS
Program odpala się bezproblemowo przez Total Commandera, który jest w nowym panelu.
 
 
adijos93 
GPS instruktor


Pomógł: 1 raz
Wiek: 27
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 862
Skąd: zDolny Śląsk
Wysłany: 2012-11-11, 14:25   

no to albo uruchamiaj tak albo poczekaj az sciagne ten panel to zobacze w plikach i moze cos znajde

[ Dodano: 2012-11-11, 14:29 ]
SD\Panel\skin
plik navi

ICONXPBUTTON
x = 240
y = 35
Command = \Flash Disk\InexNavi\iMenu.exe
SizeNormal = 80
SizePushed = 80
ScaleAlpha = 65
IconNormal = navigo.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed = navigo.ico
ten tekst i zmien tam plik wykonywalny ze sciezka
_________________
MapaMap Android PL+EU + Yanosik + NaviExpert: Xiaomi Redmi Note 7

MapaMap Win CE Europa ? : Lark 50.3
 
 
reksio 
Waypoint


Dołączył: 30 Lis 2010
Posty: 20
Wysłany: 2012-11-11, 16:00   

adijos93 napisał/a:
zmien tam plik wykonywalny ze sciezka
Dalej wywala złą ścieżkę.

Próbowałem kilka sposobów.
Kod:
Command = \SMC\NavigoUpdate\Navigo\Navigo.exe
Command = \NavigoUpdate\Navigo\Navigo.exe
Command = \Flash Disk\NavigoUpdate\Navigo\Navigo.exe


[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2012-11-11, 18:18 ]
Proszę nie cytować całej wypowiedzi poprzednika.
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2012-11-11, 18:17, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
adijos93 
GPS instruktor


Pomógł: 1 raz
Wiek: 27
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 862
Skąd: zDolny Śląsk
Wysłany: 2012-11-11, 17:28   

to na razie nie wiem.
[ Dodano: 2012-11-12, 19:27 ]
reksio, mozesz wyslac mi wszystkie foldery z pam wewnetrznej i z karty sd ktore ci sie zrobily??
oczywiscie dotyczace panelu
_________________
MapaMap Android PL+EU + Yanosik + NaviExpert: Xiaomi Redmi Note 7

MapaMap Win CE Europa ? : Lark 50.3
 
 
reksio 
Waypoint


Dołączył: 30 Lis 2010
Posty: 20
Wysłany: 2012-11-12, 22:35   

Z pamięcią wew. jest problem, bo jak podłączam gps pod kabel to tylko pokazuje kartę, która w nim jest. Nie wykrywa go w activesync.
 
 
adijos93 
GPS instruktor


Pomógł: 1 raz
Wiek: 27
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 862
Skąd: zDolny Śląsk
Wysłany: 2012-11-13, 13:21   

a mozesz podlaczyc jako pamiec masowa??
_________________
MapaMap Android PL+EU + Yanosik + NaviExpert: Xiaomi Redmi Note 7

MapaMap Win CE Europa ? : Lark 50.3
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11