Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navigo 9i za darmo (z gazetą)
Autor Wiadomość
jerzyst 
Navi Expert
Lark + MM


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 275
Skąd: 3city-5hills
Wysłany: 2010-08-10, 23:15   

wiesław i paweł napisał/a:
Przepraszam,ale nie wiem gdzie pytać o problemach z instalacją navigo.
załóż nowy wątek, opisz problem.
wiesław i paweł napisał/a:
Witam Serdecznie.Dotyczy NAVIGO9i z LOGO.Na Larku 4.3.1 nie łączy z GPS.Jaki port com włączyć i jaką prędkość.
U mnie na Larku 35.6 "poszło" bez zmian.
Sądzę, że Larki maja te same porty i predkosci.

U mnie w Larku w NAVIGO jest Port COM2:GPS COM i Prędkośc 4800 (Ustawienia->Opcje GPS->Ustawienia GPS) ... i bangla.

Jeśli jest inaczej sprawdź plik konfiguracyjny MM. tam masz podane parametry. Jak to sprawdzić jest na forum MM.
 
 
maly_gi 
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 03 Paź 2008
Posty: 344
Skąd: 53°77'N 15°78'E
Wysłany: 2010-08-10, 23:52   

I po instalacji nastąpiła zamiana mobilenavigatora z menu od Dasior na GC 5040 i teraz uruchamia się Navigo 9i zamiast menu ... trzeba popracować nad tym i poprawić .... i potwierdzam problem z rejestracją produktu i urządzenia na stronie firmowej, do tej pory nie otrzymałem klucza rejestracyjnego .. ani dla produktu ani dla urządzenia ...
_________________
Navia NV 35; GoClever 5040;
Modecom SX 7.1

http://www.mynavi-expert.pl/reflink/47765/
 
 
 
wiesław i paweł 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 5
Skąd: opolskie
Wysłany: 2010-08-11, 19:59   

Dziękuję za podpowiedzi.Próbowałem ale wyskakuje "Błąd" Telefon do konsultanta kosztował mnie więcej niż ta navigacja.
 
 
 
ungarn 
azymut


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Cze 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-08-13, 13:21   

Zayoos napisał/a:
Na GC 5055+ mam problemy z wyświetlaniem widoku mapy (sam program w menu wygląda dobrze), mianowicie "ramka" mapy jest przesunięta w dół, przez co dolne przyciski wychodzą poza dolną krawędź ekranu. Dodatkowo w trybie 3D widok mapki podczas nawigowania miga, skacze i cały czas chaotycznie przeskakują kolory mapy. Da się jechać jedynie w trybie 2D. Podejrzewam tu winę WinCE 6.0 - może ktoś będzie w stanie potwierdzić podobny błąd u siebie?


Witam
Zgłaszałeś problem do pomocy technicznej? Ja zgłosiłem i dostałem odpowiedź, by dokonać zmiany w pliku user.ini:
ForceSoftwareRendering=1

U mnie pomogło.
Pozdrawiam
_________________
GC 5055+
 
 
wiesław i paweł 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 5
Skąd: opolskie
Wysłany: 2010-08-15, 20:28   

Wszystko OK.Mój błąd przy uruchamianiu to brak cierpliwości.Tak długo jeszcze żadna mapa się nie otwierała.Pozdrawiam i życzę innym cierpliwości.
 
 
 
amonbast
azymut


Dołączył: 24 Cze 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-08-20, 07:27   

Zayoos napisał/a:
Na GC 5055+ mam problemy z wyświetlaniem widoku mapy (sam program w menu wygląda dobrze), mianowicie "ramka" mapy jest przesunięta w dół, przez co dolne przyciski wychodzą poza dolną krawędź ekranu. Dodatkowo w trybie 3D widok mapki podczas nawigowania miga, skacze i cały czas chaotycznie przeskakują kolory mapy. Da się jechać jedynie w trybie 2D. Podejrzewam tu winę WinCE 6.0 - może ktoś będzie w stanie potwierdzić podobny błąd u siebie?

Co do samego nawigowania, to całkiem nie głupio wytycza trasę, przy zjechaniu z zaplanowanej trasy bez przeszkód wylicza nową nawet bez uporczywych próśb o zawrócenie, choć bez błędów się nie obyło, bo przy kilkukrotnym zjechaniu z trasy zdarzało się jej wyliczyć nową trasę drogami gruntowymi, mimo wyłączenia dróg gruntowych w ustawieniach.


U mnie to samo. Mam NAVIA 432 z WinCE 6.0
 
 
Zayoos 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 39
Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 60
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-08-20, 21:50   

ungarn napisał/a:
Witam
Zgłaszałeś problem do pomocy technicznej? Ja zgłosiłem i dostałem odpowiedź, by dokonać zmiany w pliku user.ini:
ForceSoftwareRendering=1

U mnie pomogło.

Nie miałem czasu zagłębiać się w problem, ale podane przez Ciebie rozwiązanie pomogło. :)
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-08-21, 13:46   

Zayoos, W WindowsCE jest zepsuta sprzętowa akceleracja grafiki. Przez to nie chodził na początku TCPMP, ale później wyszła wersja z wyłączona akceleracja.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Cavior 
azymut



Dołączył: 28 Sie 2010
Posty: 3
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-08-28, 12:56   

pavlosz7 napisał/a:
Instalował to ktoś na larku 43.1?
Nie chce mi znaleźć GPS.
Instalowałem na karcie.

Ustawienia - Opcje GPS - Ustawienia GPS, i tutaj ustaw Port COM7;GloNav GPS Driver a Prędkość 4800 tam też masz klawisz Wykryj a pod spodem v Zwany ptaszkiem do zatwierdzenia. Cofnij do wcześniejszej strony i tam masz Włącz GPS jak znajdzie to sam zaznaczy ptaszka. Menu tego programu trochę skomplikowane, ale podobno po tygodniu to i skunks przyzwyczaił się do smrodu kaśki, dasz sobie radę.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9629
Wysłany: 2010-09-27, 11:02   

W LOGO było z 8zł, a w markecie: http://www.euro.com.pl/mapy-gps/navigo-9i.bhtml
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
cozacz 
Waypoint
Almanach



Pomógł: 4 razy
Wiek: 74
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 41
Skąd: Le-wo
Wysłany: 2010-09-27, 13:39   

jestem_ktoś napisał/a:
W LOGO było z 8zł, a w markecie: http://www.euro.com.pl/mapy-gps/navigo-9i.bhtml


Za to na stronie Navigo jest:
Polska+GRATIS Turystyka i aktualizacje na 90 dni
Najnowsza aplikacja Navigo na urządzenia PDA/PNA wraz z danymi Polski i Turystyki oraz 90-dniowy dostęp do aktualizacji tych danych.
cena 49.00 PLN
 
 
cozacz 
Waypoint
Almanach



Pomógł: 4 razy
Wiek: 74
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 41
Skąd: Le-wo
Wysłany: 2010-09-29, 07:48   Navigo za 7.99 zł w Rzeczpospolitej dziś 29-09-2010

Dla chętnych wersja Nawigacji Navigo 9 za 7.99 w dzisiejszym wydaniu Rzeczpospolitej tj 29-09-2010 r.
Tu link:>>> http://www.rp.pl/hity
 
 
jerzyst 
Navi Expert
Lark + MM


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 275
Skąd: 3city-5hills
Wysłany: 2010-09-29, 11:17   

ale jest to wersja na PCta jak było w Gazecie Prawnej czy na nawigacje Windows CE/Mobile jak było w LOGO ??

Na stronie producenta NAVIGO napisane jest, że nadal najnowszą wersją jest 10.4 czyli chyba ta sama co była w LOGO więc nowszego nic nie mogli umieścić podejrzewam.

Do czerwca wydawali co miesiąc nową wersję, a teraz widać skoncentrowali się na przejęciu części rynku. Rozdają prawie za darmochę, a potem za niewielkie pieniądze będą sprzedawać uaktualnienia. To jest dobra konecpcja i może utrudnić życie co niektórym.
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2011-03-06, 18:49   Navigo 9i z "Rzeczpospolitą"

We wtorek 8 marca z "Rzeczpospolitą" program do nawigacji satelitarnej Navigo 9i - najnowsza mapa Polski COPERNICUS - cena z dodatkiem 3,50 zł - http://www.rp.pl/hity

[ Dodano: 2011-03-08, 07:34 ]
Korekta - nie 3,50 a 7,99
Cóż, podwyżka wynika prawdopodobnie z gwałtownego wzrostu zainteresowania na branżowych forach internetowych.
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
WX
Waypoint


Dołączył: 21 Lip 2008
Posty: 28
Wysłany: 2011-03-08, 19:11   

a wie ktos moze jak to "spriracić"? :) bo domyslnie, legalnie, licencja na program jest przypisana tylko do 1 urzadzenia / karty pamieci. Zarejestrowany program z navi na WinCE5 skopiowalem na komorke z Windowsem Mobile 6.5 i mapa Polski niezarejestrowana :) Jakies pomysly?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9