Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Menu DarkLark [480x272]
Autor Wiadomość
Martinezku 
Waypoint
BatoRy Blue Fan



Dołączył: 25 Lut 2010
Posty: 53
Wysłany: 2011-04-14, 21:11   

OK. Dzięki śmiga jak ta lala.



Edit:
No prawie. Po kliknięciu na wyłączenie menu wyskakuje mi pulpit wince i zwiecha. Muszę zrestartować navi.
Tak wygląda plik setup wykonujący wyjście z menu

Cytat:
Kill("darklark.exe")
Kill("explorer.exe")

Run("\mesada\$MSD$\App\main.exe")
_________________
GoClever 5066
 
 
vipek82 
młodszy inspektor GPS
VIPek


Dołączył: 29 Cze 2010
Posty: 12
Skąd: białystok -michałowo
Wysłany: 2011-04-16, 20:42   wyskakujący błąd po instalacji dark lark w 35.8

Witam!!! mam mały problemik z tym pulpitem dark lark 35.8 iii a mianowicie robiłem wszystko wedle instrukcji zrobionej przez urzytkownika ELABOJAR na str. 5 tegoż forum iii wyskakuje mi taki błąd =" \SDMMC\DarkLark\data\ini\plhome.ini "a okno w pasku zadań nazywa się Datei nicht gefunden: z góry dziękuję za odpowiedź. a mój sprzęt to lark 35.8 dostałem go w promocji neo teraz w kwietniu :)
już dotarłem... - coś nie tak z moją kartą.. nie ma pojemności = nie mieszczą się pliki
_________________
lark 43.2 LM +SDz Automapą
Ostatnio zmieniony przez vipek82 2011-04-16, 23:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9615
Wysłany: 2011-04-16, 20:48   

Masz wersje przerabianą dla 35.8,. czy oryginał?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2011-04-18, 21:41   

Martinezku napisał/a:
na wyłączenie menu wyskakuje mi pulpit wince i zwiecha
Wadą GC jest to, że skillowanego menu w zasadzie nie da sie uruchomić. Dlatego pod GC dasior tworzył inne pulpity (a ja z niego zrzynałem http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=21838 ). Może wykorzystasz sposób uruchamiania mojego menu do startu Dark?
Czyli nie killowanie menu Larka + uruchamianie nowego, tylko menu DarkLark jako kolejne okno fabrycznego pulpitu (ja uruchamiałem albo spod GRY albo MUZYKA - dla mnie najmniej potrzebne w głownym menu)
_________________

 
 
Martinezku 
Waypoint
BatoRy Blue Fan



Dołączył: 25 Lut 2010
Posty: 53
Wysłany: 2011-04-18, 22:26   

Swego czasu ściągnąłem prościutkie menu jednoekranowe na którym były do wyboru 4 programy nawigacyjne oraz exit do menu GC.
Tak wygląda plik ini
Cytat:
GLOBALSETTINGS
ShowMessage = 0
QuitOnDoubleClick = no
X = 0
Y = 0
Width = 480
Height = 272
Arrange = No
Distance = 20
BackgroundBitmap = background.bmp
StartUpAnimation = NoAnimation
ShutDownAnimation = NoAnimation
Accelerated = yes
TopMost = no


BATTERY
x = 12
y = 6
Interval = 500
Width = 50
Height = 16
ColorBattery = A0A0A0
ColorHigh = 00A000
ColorLow = A08000
ColorCritical = A00000
Segments = 10
CoolBattery= yes

TIME
x = 190
y = 0
Format = HH':'mm':'ss
Interval = 50
Color = 00FFFF
Size = 32
Weight = 700
CreateFont

DATE
x = 140
y = 245
Interval = 1000
Color = 00FFFF
Format = dd MMMM yyyy
Size = 28
Weight = 700
CreateFont


;First Row

;CONTROL
ICONXPBUTTON
x = 400
y = 200
Command = \Windows\explorer.exe
SizeNormal = 64
SizePushed = 56
ScaleAlpha = 90
IconNormal = Win.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed = Win.ico

; Automapa
ICONXPBUTTON
x = 10
y = 100
Command = \sdmmc\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe
SizeNormal = 80
SizePushed = 72
ScaleAlpha = 90
IconNormal = AM2_hi_1.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed = AM2_low1.ico
QuitOnExecute = no

; iGo
ICONXPBUTTON
x = 135
y = 60
Command = \sdmmc\IGO8\IGO8.EXE
SizeNormal = 80
SizePushed = 72
ScaleAlpha = 90
IconNormal = igo_hi.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed = igo_low.ico
QuitOnExecute = no

; Autopilot
ICONXPBUTTON
x = 265
y = 100
Command = \sdmmc\TomTom\TomTom Navigator.exe
SizeNormal = 80
SizePushed = 72
ScaleAlpha = 90
IconNormal = tomtom_hi.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed = tomtom_low.ico
QuitOnExecute = no



; Sygic
ICONXPBUTTON
x = 390
y = 60
Command = \sdmmc\SygicDrive\Drive.exe
SizeNormal = 80
SizePushed = 72
ScaleAlpha = 90
IconNormal = Sygic_hi.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed = Sygic_low.ico
QuitOnExecute = no

;Second Row

; Exit
ICONXPBUTTON
x = 10
y = 218
SizeNormal = 48
SizePushed = 32
ScaleAlpha = 90
IconNormal = shutdown.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed = shutdown.ico
QuitOnExecute = yes



Zastanawiałem się czy nie dałoby rady w jakiś sposób zaadaptować do DarkLark części odpowiedzialnej za klawisz exit.
_________________
GoClever 5066
 
 
werty20 
Waypoint


Wiek: 62
Dołączył: 03 Cze 2011
Posty: 35
Wysłany: 2011-06-28, 16:38   

Mam prośbę zrobił by ktoś ten pulpit na SD do Lark 50.3 w wer. z Nandflash dzięki
 
 
djrys 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 11
Wysłany: 2011-07-01, 01:12   navroad 560bf

mici125 podoba mi się twój panel da się go jakoś wgrać do navroada 560bf ?? jeśli tak przerobiłbyś go lub dal mi jakąś prostą instrukcję jak to zrobić ?? :?: :lol:
 
 
rbl 
Waypoint



Wiek: 40
Dołączył: 28 Maj 2010
Posty: 49
Skąd: dolnyśląsk
Wysłany: 2011-07-03, 13:57   

W moim przypadku czyli Lark 50.4 BT po zrobieniu wszystkiego zgodnie z instrukcją coś nie działa. Po kliknięciu w przycisk nawigacja na sekundę pojawia pulpit windows następnie również na sekunkę muny darklark i powraca do oryginalnego menu.
Plik darklark.mscr wygląda tak:
Cytat:
wersja = FileExists ("\SDMMC\DarkLark\DarkLark.exe")
If (wersja=1)

Kill("gps2.exe")
Run("\SDMMC\DarkLark\DarkLark.exe")
RegWriteDWord("HKLM","SOFTWARE\Microsoft\Shell\AutoHide","Default","1")
Run("explorer.exe")
If (WndExists( "Uwaga" ))
Close("Uwaga")
EndIf

Else

Run ("\ResidentFlash\MobilenaVigator\mobilenavigator.exe")

Endif


Nie wiem co jest nie tak.
_________________
Samsung i900, Lark 35,7, Samsung Monte, GoClever 5066, Samsung i8000, SE ArcS, HTC One X
 
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-10, 20:15   

Ten proces w pliku mscr. nie zabija oryginalnego menu, spróbuj tak;

wersja = DirExists("\SDMMC")
If (wersja=1)
Kill("launcher.exe")
Kill("startup.exe")
Run("\SDMMC\DarkLark\DarkLark.exe")
Run("\Windows\startup.exe")
EndIf
If (wersja=0)
Run("\ResidentFlash\MobileNavigator\mobilenavigator.exe")
EndIf
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
kamatsu 
Waypoint



Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 19
Wysłany: 2011-09-08, 08:52   

elabojan napisał/a:
Wykonałem adaptację tego menu do Lark FreeBird 35.8 [320x240].


Elabojan piękna robota pod larka 35.8 320x240

Mam kilka pytań:
1.Nie działa na moim larku klawiatura, uruchamia się w lewym górnym rogu (małe okienko)
2.Nie działa ikona Windows
3.Klikając na ikonę menu lark przy zaznaczonym auto starcie, lark przechodzi do oryginalnego pulpitu i zaraz wraca do twojego pulpitu
4.Nie działa przycisk ON/OFF
5.I ostatnie pytanie, można wyłączyć larka z twojego pulpitu ?

Jedyne zmiany jakie wprowadziłem to ścieżki dostępu do programów nawigacyjnych w plikach: Plnavi.ini i Navi.Ini
_________________
Lark 35,7
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-09-08, 10:48   

kamatsu napisał/a:
1.Nie działa na moim larku klawiatura, uruchamia się w lewym górnym rogu (małe okienko)

Kliknij w ten kwadracik w lewym górnym rogu.

kamatsu napisał/a:
2.Nie działa ikona Windows

Sprawdź do czego prowadzi ścieżka dostępu w pliku .ini.

kamatsu napisał/a:
3.Klikając na ikonę menu lark przy zaznaczonym auto starcie, lark przechodzi do oryginalnego pulpitu i zaraz wraca do twojego pulpitu

Odznacz autostart w fabrycznym menu Larka.

kamatsu napisał/a:
4.Nie działa przycisk ON/OFF

Norma, ubity proces fabrycznej nakładki odpowiedzialnej za wył. Larka

kamatsu napisał/a:
5.I ostatnie pytanie, można wyłączyć larka z twojego pulpitu ?

Raczej tylko uśpić jeżeli jest odpowiednia ikonka powiązana z off.exe.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2011-09-08, 10:53   

Można co najwyżej wyjść do menu Larka i z niego wyłączać - http://www.my-navia.pl/vi...t=wy%B3%B1cz%2A
_________________

 
 
kamatsu 
Waypoint



Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 19
Wysłany: 2011-09-08, 12:22   

renron napisał/a:
Sprawdź do czego prowadzi ścieżka dostępu w pliku .ini.

Jest trochę tych plików ini w którym to będzie ??

Jeśli chodzi o wyłączanie Larka z pulpitu innego niż standardowy, nie mam takiego problemu w larku 35.7 menu Virtual_Car.

Aha "klikam i klikam" w ten mały kwadracik i nie uruchamia się klawiatura.
_________________
Lark 35,7
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-09-10, 10:37, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-09-08, 19:08   

kamatsu napisał/a:
Jest trochę tych plików ini w którym to będzie ??

W pliku plPower.ini, błąd jest w tej sekcji,

ICONXPBUTTON
x = 128
y = 50
NewIni = ..\Programs\ExitToWin\setup.mscr
SizeNormal = 64
SizePushed = 64
ScaleAlpha = 100
IconNormal = ..\Icons\powerwin.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed = ..\Icons\powerwin.ico

To co wytłuszczone zmień na setup.exe
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
ozon90 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 29
Dołączył: 04 Mar 2010
Posty: 5
Wysłany: 2011-12-30, 22:33   

Witam, mam problem z włączeniem menu w larku 50,3. Pobrałem to menu
Kod:
 https://rs849l32.rapidshare.com**************
z pierwszej strony wersja 1.0.2 wszystko chodziło by dobrze tylko występuje taki błąd ze po wciśnięciu Nawigacja przez ok. 1 sekundę pojawia się to menu po czym wraca standardowe. Napisał by mi ktoś "setup.mscr" żeby po włączeniu menu pokazało się to menu?? pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-12-30, 23:15, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11