Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Menu DarkLark [480x272]
Autor Wiadomość
koko887
azymut


Dołączył: 09 Gru 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-12-12, 13:46   

Jest to mój pierwszy post, więc witam serdecznie wszystkich użytkowników forum :mrgreen:

Chciałem zaprezentować Wam przerobione przeze mnie menu DarkLark. Zmiany dotyczą głównie kolorystyki, rozmieszczenia ikonek (np. ikonki w pasku na dole są na stałe i zawsze maja takie same rozmieszczenie niezależnie od teko, w którym okienku jesteśmy), podmiany kilku programów (niektóre starałem się trochę spolszczyć, ale efekty są różne ;-) ), wyłączyłem także animacje przy przechodzeniu do kolejnych okienek. Menu te przystosowałem do mojej nawigacji Lark FreeBird 43.2 LM, ale jak już napisał autor tego menu, można je przystosować do praktycznie każdej navi.

Screeny:


Do pobrania tutaj


:arrow: Instalacja:
W spakowanym folderze "Przeróbka DarkLark menu" znajduje się folder "DarkLark", który to przenosimy do folderu FLASH w pamięci nawigacji (ja tak zrobiłem, ale można chyba umieścić go gdzie się chce ;)

:arrow: Uruchomienie:
Jako program nawigacyjny, w fabrycznym menu wybieramy FLASH/DarkLark/Skrypt/DarkLark.exe.


I to chyba będzie tyle. Pozdrawiam :-)
 
 
Gwiazdoor 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 14
Wysłany: 2010-12-28, 12:56   

koko887 - wgrałem to menu od ciebie, wszystko skopiowałem na kartę SDMMC.
W nawigacji Lark 50.2 wybrałem plik tak jak pisałeś DarkLark.exe z folderu Skrypt.
W ścieżkach tego pliku zmieniłem FLASH na SDMMC aby czytało z karty, reszta została bez zmian. Po kliknięciu w ikonkę nawigacja, pojawia się menu na 1 sek. i znika i nic potem nie da się już wybrać. Trzeba wyłączyć nawigacje i dalej to samo za każdym razem jak próbuję uruchomić menu przez ikonkę nawigacja.

Co mam zrobić ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2010-12-28, 13:25   

Po pierwsze: odpowiedzi dostajesz już w http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=22095.
Nie rób zamieszania

Poza tym:
Mici125 napisał/a:
Działanie na innych nawigacjach:
Ten panel był robiony konkretnie pod Larka 47.0. Jest oparty na SystemInformation, więc po modyfikacji ścieżek w plikach *.ini oraz *.mscr powinien działać na każdej nawigacji 480x272 (kwestia nazw karty pamięci, pamięci wewnętrznej i procesów).
_________________

 
 
tytuspraga
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Sie 2010
Posty: 5
Wysłany: 2011-01-13, 14:08   lark 50.1

witam mam larka 50.1 zainstalowalem pulpicik ,śmiga zajebiscie .Tylko przy odpalaniu nawigacji narpiew mi się pojawia biały ekran.który musze za kazdym razem zamykac krzyżykiem,Może mi ktoś pomóc jak to zlikwidowac .Tak to wyglada;
http://www.youtube.com/watch?v=gxn-J2OnQBQ
 
 
miles1967
Waypoint



Dołączył: 29 Lut 2008
Posty: 88
Wysłany: 2011-01-13, 16:55   

A u mnie tnie się nawigacja
_________________
http://chomikuj.pl/miles67 Tu zawsze najnowsze mapy.
 
 
TOM_PL
azymut


Dołączył: 15 Sty 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-01-15, 12:32   

[quote="Mici125"]

:arrow: Instalacja:
W spakowanym folderze DarkLark (46,5MB po rozpakowaniu) mamy 2 foldery: SDMMC oraz ResidentFlash. Zawartości obydwu rozpakowujemy odpowiednio na kartę pamięci (program właściwy) i do pamięci wewnętrznej (folder z mortscriptem).
quote]

Witam, posiadam Larka 50,3 on ma Ce 5.0 skopiowałem pliki według instrukcji zrobiłem skrót w menu do DarkLark.exe zapisałem i nic się nie dzieje nie uruchamia się nic jak klikam na Navi .

Mam pytanie czy przed wgraniem Tego Pulpitu trzeba jeszcze coś zmienić w systemie plików ?
 
 
figo45
Waypoint


Dołączył: 09 Lut 2009
Posty: 32
Wysłany: 2011-01-15, 13:11   

http://www.my-navia.pl/vi...p=229264#229264

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-01-15, 20:05 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Zamiast cytowania całego postu na pół strony wystarczy wkleić link do niego
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-01-15, 20:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
TOM_PL
azymut


Dołączył: 15 Sty 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-01-15, 22:25   

Prawie już udało mi się odpalić na tym moim Lark 50,3 wersja 1.1.04
ale właśnie pojawia mi się pulpit na 1 sec. i znika , powraca do standardowego menu.

a tak wygląda mój plik darklark.mscr

Cytat:
wersja = FileExists ("\ResidentFlash\DarkLark\DarkLark.exe")
If (wersja=1)

Kill("gps2.exe")
Run("\SDMMC\DarkLark\DarkLark.exe")
RegWriteDWord("HKLM","SOFTWARE\Microsoft\Shell\AutoHide","Default","1")
Run("explorer.exe")
If (WndExists( "Uwaga" ))
Close("Uwaga")
EndIf

Else

Run ("\ResidentFlash\LarkMap\LarkMap.exe")

Endif
 
 
elabojan
azymut


Dołączył: 22 Sty 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-02-05, 01:58   

Wykonałem adaptację tego menu do Lark FreeBird 35.8 [320x240].

Adaptacja polegała na dostosowaniu tego menu do ekranu 320x240 , dokonaniu szeregu niezbędnych zmian w programach skryptach, ścieżkach dostępu , ikonach i uzupełnieniu niektórych bibliotek dll . Wymieniłem też niektóre zacinające się lub źle działające na Larku 35.8 programy .
Powyższa adaptacja pulpitu została dostosowana i przetestowana na urządzeniu Lark FreeBird 35.8 z listopada 2010 otrzymanym jako upominek przy przedłużeniu umowy na neostradę TP , z zainstalowaną wersją 1.4.302.1457 Lark Map i numerem seryjnym aplikacji A1100525. W tym urządzeniu wszystkie załączone pulpity i aplikacje działały całkowicie bezproblemowo.
Niemniej jednak uprzedzam, że każdy kto ingeruje w tego typu urządzenie, robi to na własne ryzyko. Adaptowane menu wraz z instrukcją jest tutaj. (Uwaga! poprawiłem błąd błędnej ścieżki do przeglądarki zdjęć w stosunku do wersji sprzed 12.02.2010)


Najprostszy sposób zmuszenia Lark FreeBird 35.8 do odtwarzania mp3 i mp4 bez większej ingerencji , instalacji pulpitów itp. opisałem tutaj .
 
 
Martinezku 
Waypoint
BatoRy Blue Fan



Dołączył: 25 Lut 2010
Posty: 53
Wysłany: 2011-04-13, 21:51   

Na Larku używałem tego menu i byłem z niego bardzo zadowolony. Teraz ma GC-5066 i przy próbie odpalenia wypisuje mi
Cytat:
'Kill' requires toolhelp.dll on your device
Line: Kill("main.exe")

Poradzcie co robie źle.
_________________
GoClever 5066
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2011-04-13, 22:00   

Brak biblioteki toolhelp.dll obok pliku mscr
_________________

 
 
Martinezku 
Waypoint
BatoRy Blue Fan



Dołączył: 25 Lut 2010
Posty: 53
Wysłany: 2011-04-13, 23:49   

jacekp1313 napisał/a:
Brak biblioteki toolhelp.dll obok pliku mscr


Tę bibliotekę potrzebuje tylko GC ? Bo na Larku chodziło.
_________________
GoClever 5066
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9614
Wysłany: 2011-04-14, 07:59   

Każda nawigacja ma inny WinCe5 - bo każdy producent składa sobie własna wersję niby-systemu, dodając i wyrzucają cniektóre procesy i biblioteki.
A ten komunikat własnie oznacza brak pliku toolhelp.dll
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Martinezku 
Waypoint
BatoRy Blue Fan



Dołączył: 25 Lut 2010
Posty: 53
Wysłany: 2011-04-14, 14:15   

A można to jakoś obejść?
_________________
GoClever 5066
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2011-04-14, 14:25   

A po co? Wkopiuj ten plik obok uruchamianego pliku exe
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11