My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-10, 10:06
Uśpienie
Autor Wiadomość
picard00 
Waypoint


Wiek: 40
Dołączył: 19 Wrz 2009
Posty: 34
Wysłany: 2011-10-20, 12:23   

Jak można zmienić czas szybkości usypiania goclevera navio 700ftbvt
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9425
Wysłany: 2011-10-20, 12:29   

Co masz na myśli? Czas reakcji na naciśnięcie wyłacznika?

No i nie ten dział
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
picard00 
Waypoint


Wiek: 40
Dołączył: 19 Wrz 2009
Posty: 34
Wysłany: 2011-10-20, 12:38   

Uruchamiam ten sktypt do usypiania navi. Ale kiedy odpalam auto to w tym czasie potrafi się już wyłączyć. Chodzi mi o to by ustawić większą zwłokę. Tak na 15-20 sekund.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9425
Wysłany: 2011-10-20, 12:49   

Poćwicz z wartością parametru sleep (1000 to jedna sekunda)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
picard00 
Waypoint


Wiek: 40
Dołączył: 19 Wrz 2009
Posty: 34
Wysłany: 2011-10-20, 13:13   

Ok. :-)
Miałem troszkę źle skrypt napisany. Ustawiłem też 10000 = 10sek. I działa jak ta lala. Dzięki za pomoc.
 
 
ralf58
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Lut 2012
Posty: 14
Wysłany: 2012-07-07, 08:14   

Sory za odkop koledzy.

Mam pytanie do metody kolegi Dikembe - jeśli zrobię to co napisał w punkcie b) czyli automatyczne uruchamianie tego skryptu po wejściu w nawigację to czy nie muszę w avin zmienić miejsca przechowywania tych plików? Czy w nich już nic nie ruszam?
I jak rozumiem, jak zrobię tą metodą to będzie mi się uruchamiał odtwarzacz - co zrobić, żeby tego nie było, tylko uruchamiała się navi razem z avin?
 
 
Dikembe
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Gru 2010
Posty: 14
Wysłany: 2012-07-09, 22:40   

Witam, dawno mnie tu nie było :-)

Najprościej zmodyfikować skrypt MobileNavigator.mscr. Może mieć nast. postać:

run \SDMMC\Autousypianie\avin.exe
run ("\SDMMC\Automapa EU\wceAm.exe")

Wtedy po kliknięciu na ikonkę nawigacji uruchamiają się skrypty do obsługi usypiania (avin.mscr, avin2.mscr) oraz Automapa.

Pozdrawiam
 
 
ralf58
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Lut 2012
Posty: 14
Wysłany: 2012-07-12, 20:42   

Próbuję to wszystko zebrać do kupy jako totalny laik. Mam Blow 70 iBT i chciałbym, żeby to usypianie uruchamiało mi się w miarę automatycznie (może po naciśnięciu ikonki od navi). Dodatkowo potrzebuję sprawnego gniazda av-in (kamerka cofania) jeśli to ma znaczenie. Czy jeśli zrobię wszystko jak poniżej będzie OK?

Skrypty avin wrzucam na kartę w folderze \SDMMC\Autousypianie\. Avin.mscr wygląda następująco:

While (DirExists("\ResidentFlash"))
If(ExternalPowered())
sleep 2000
else
sleep 20000
If(ExternalPowered())
sleep 2000
else
Run(SystemPath("ScriptPath") \ "avin2.exe" )
sleep 2000
If (Question("Urzadzenie ma przejsc w tryb uspienia??", "Komunikat" , "YesNo") = YES)
Poweroff
else
sleep 1000
kill ("mortscript.exe")
kill ("mortscrip2.exe")
endif
endif
EndIf
EndWhile
#
# Skrypt wykona│ dasior591 / modyfikowa│ Dikembe
# www.my-navia.pl
# www.goclever.cba.pl
#
# Rozpowszechnianie w inny sposˇb jak link do forum zabronione.
#
# wersja 2.0


plik avin2.mscr pozostaje bez zmian.

Do tego folderu wrzucam wszystkie pliki od dasiora. Pytanie czy skoro wrzucę to na kartę to czy muszę coś jeszcze zmienić?

Dodatkowo do tego katalogu [autousypianie] wrzucam podkatalog [mobilenavigator] od kolegi dikembe. Plik mobilenavigator.mscr pozostaje bez zmian, natomiast mobilenavigator2.mscr wygląda następująco:

run \SDMMC\Autousypianie\avin.exe
run ("\SDMMC\Automapa EU\wceAm.exe")


Czy coś jeszcze tu powinienem dopisać? Czy jak nie chcę mieć jednocześnie odtwarzacza to pozostałe podkatalogi z katalogu MobileNavigator mogę usunąć? Rozumiem, że jeśli wszystko jest OK to po naciśnięciu na ikonkę od navi uruchomi się jednocześnie autousypianie?


Prośba do kogoś, żeby spojrzał na to całościowo i dał znać czy gdzieś nie popełniłem błędu :)
 
 
Dikembe
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Gru 2010
Posty: 14
Wysłany: 2012-07-15, 12:28   

OK. Zróbmy to tak:

1. Ściągnij to:

https://rapidshare.com/files/2160681209/Autousypianie.rar

2. Ściągnięty folder wrzuć na kartę SD.

3. W Twoim Blow w Ustawieniach zmień ścieżkę nawigacji na:

\SDMMC\Autousypianie\MobileNavigator.exe

4. Automapę musisz mieć zainstalowaną pod nast. ściężką:

\SDMMC\Automapa EU\wceAm.exe

5. Klik w ikonkę Nawigacja i wszystko powinno działać wedle życzenia.

Jeśli chciałbyś w przyszłości zmieniać programy nawigacyjne to przygotuj sobie dodatkowe pliki np: MobileNavigatorTOMTOM.mscr z wpisaną ścieżką dostępu do TomTom oraz MobileNavigatorTOMTOM.exe i w Ustawieniach zmieniaj ścieżkę nawigacji.

Chyba teraz wszystko jasne. Pozdr
 
 
ralf58
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Lut 2012
Posty: 14
Wysłany: 2012-07-15, 19:54   

Ogromne dzięki za zebranie tego w całość!
Jedno pytanie - Automapy nie mam w tym folderze co podałeś, ten plik wceAm.exe jest w ścieżce:
\ResidentFlash\AutoMapa EU\wceAm.exe
Czy wystarczy zatem, że w pliku MobileNavigator.mscr zmienię na:
run \SDMMC\Autousypianie\avin.exe
runwait ("\ResidentFlash\AutoMapa EU\wceAm.exe")
?
 
 
Dikembe
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Gru 2010
Posty: 14
Wysłany: 2012-07-17, 20:27   

To oczywiste. W pliku MobileNavigator.mscr musisz podać właściwą ścieżkę do Automapy.
 
 
ralf58
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Lut 2012
Posty: 14
Wysłany: 2012-07-21, 14:18   

It works!!! Ogromne dzięki Dikembe za wsparcie! :)

Jedno pytanie - czy dałoby radę ten skrypt przerobić tak, żeby nie tylko usypiał urządzenie z opóźnieniem, ale również włączał? Teraz jak tylko dostanie zasilanie od razu się uruchamia, gdyby się uruchamiał np z 10 - 20 s opóźnieniem to byłoby coś... ;)
 
 
bonanza 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 235
Wysłany: 2012-07-21, 18:26   

Buhahahaha! A po co ci to? Nigdy nie parkujesz przodem? Ja zazwyczaj, i od razu po odpaleniu mam kamerkę cofania na ekranie. A ty też podobno masz kamerkę. Nie utrudniaj sobie życia. Ja parę wieczorów czytałem forum i walczyłem z hardwarem, żeby to zadziałało. ;-)
 
 
ralf58
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Lut 2012
Posty: 14
Wysłany: 2012-07-22, 11:28   

Masz rację, ale w obecnym ujęciu navi wybudzi się zaraz po przekręceniu kluczyka, natomiast gdyby było opóźnienie uruchamiałaby się np dopiero po odpaleniu auta...
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-07-22, 20:55   

Wybudza sie "systemowo" a nie przez te skrypt, tego nie zmienisz.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,23 sekundy. Zapytań do SQL: 11