Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2008-12-30, 14:50
Lucca 3.5B reanimacja, problemy z działaniem
Autor Wiadomość
tomibisqpice 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 36
Dołączył: 19 Mar 2010
Posty: 14
Wysłany: 2010-03-20, 10:20   

nie mam połączenia a AS-em :-( jedynie ekran powitalny(jak na zdjęcie w 1-szym poście) i dostęp do karty SD.
_________________
Nie myli się ten, kto nic nie robi..
 
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-03-20, 10:33   

Nie wiem co jest nie tak.
Jeszcze mozesz rozkrecic i zrobic twardy reset(9 pin do masy).
Potem wprowadzasz wlasny oryginalny update i sprzet jest jak ze sklepu.
O dziewiatej nozce bylo juz wiele razy na tym forum.
Jesli uda Ci sie twardy reset,to sprzet bedzie wygladal jak calkiem uwalony.
Czarny ekran i podswietlony guzik on podczas ladowania.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
tomibisqpice 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 36
Dołączył: 19 Mar 2010
Posty: 14
Wysłany: 2010-03-20, 10:39   

twardy reset :-) tylko nie wiem w którym miejscu ta 9 nóżka, już rozkręcałem wczoraj, ale było podane na innym sprzęcie..

[ Dodano: 2010-03-20, 11:38 ]
który to może być układ? ten z naklejką? niestety nie mogę zrobić lepszego zdjęcia:-/ cienki mam aparat w tel..

Po prawej stronie sa dwa takie same uklady oznaczone jako Samsung k4s561632h, ten z naklejką samsung k9k8g08u0a



[ Dodano: 2010-03-20, 12:51 ]
no walczę z tym i niestety nie mogę zresetować, działam według tego opisu: http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15 ale niestety nic, nadal ekran powitalny..
tylko że w lucca 3.5 nie ma przycisku reset i nie wiem czy dobrze robię zwierając 9pin tylko do masy

[ Dodano: 2010-03-20, 16:53 ]
no i niestety chyba muszę się poddać... nie mam siły dalej z tym walczyć. ciągle to samo..
_________________
Nie myli się ten, kto nic nie robi..
 
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-03-20, 17:24   

To musi byc ten z naklejka.
Wedlug zdjecia to 9 pin znajduje sie z lewej strony ukladu.
tomibisqpice napisał/a:
tylko że w lucca 3.5 nie ma przycisku reset i nie wiem czy dobrze robię zwierając 9pin tylko do masy

To dziwne,brak tej dziurki na szpilke?
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
tomibisqpice 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 36
Dołączył: 19 Mar 2010
Posty: 14
Wysłany: 2010-03-20, 17:29   

tak to ten z naklejką, próbowałem do różnych punktów (masa) ostatecznie na "-" akumulatora i nic..
No właśnie też mnie zdziwiło że nie ma jakiegoś resetu. Obszukałem całość i nie ma nic..
chyba że jakiś ukryty..
może jest jakiś inny sposób na hard reset, ewentualnie coś zle zrobiłem
później jeszcze z tym powalczę...
_________________
Nie myli się ten, kto nic nie robi..
 
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-03-20, 17:38   

Wiec moze wylacz napiecie.
Zewrzyj 9 nozke do masy i wlacz napiecie.Troche karkolomne.
Po jakichs trzech sekundach odepnij mase.
Wedlug mnie 9 nozka w tym przypadku musi byc liczona od gory do dolu.

[ Dodano: 2010-03-20, 17:40 ]
Dla pewnosci powtorz operacje trzy razy.
I sprobuj od dolu do gory 9 pin.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
tomibisqpice 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 36
Dołączył: 19 Mar 2010
Posty: 14
Wysłany: 2010-03-21, 07:26   

na tej pamięci jest wytłoczona kropka oznaczająca- moim zdaniem 1 pin. według zdjęcia od góry do dołu po lewej stronie. tak też robiłem.. odłączyłem całkowicie baterię trzymałem z 10-15 sek. i nic. później podłączyłem baterię i ostatecznie wziąłem "minus" z baterii i tez nic...
Także nie wiem co może być nie tak...
Ale spróbuję i tak i tak... z każdej strony 9 pin:)
_________________
Nie myli się ten, kto nic nie robi..
 
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-03-21, 08:06   

Najdziwniejsze jest to,ze Lucca 3.5b nie posiada Resetu.
Bez niego nie bardzo wiem jak wykonac Twardy reset.
Dotychczas wszystkim udawalo sie stawiac sprzet na nogi za pomoca tej paczki OS_b.
Jakiej wielkosci uzywasz karte SD?
Formatujesz w FAT?-istotne!
Na karcie moze znajdowac sie tylko update.

[ Dodano: 2010-03-21, 08:19 ]
Czytajac jeszcze raz ten temat,widze ze danielgor2 uzyskal polaczenie poprzez AS po wprowadzeniu update nr. 10.
Wklep mu nr 10 ze trzy razy,wylacz guzikiem potem wlacz i wepnij kabelek.
Jak uzyskasz polaczenie,to odblokuj.

[ Dodano: 2010-03-21, 08:26 ]
I pobaw sie na tej zasadzie:10-11,10-12,10-13,10-14.....
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
tomibisqpice 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 36
Dołączył: 19 Mar 2010
Posty: 14
Wysłany: 2010-03-21, 20:01   

Karta kingston 1GB format FAT. wcześniej robiłem na FAT32, lecz później sformatowałem w FAT.
wrzucam np. 10 z OS_b i jazda do lucci.
Bawiłem się też wrzucając oryginalny soft, później którąś paczkę, kombinowałem też podrzucając pliki z OS_b do softu producenta, na różne sposoby to brałem i nic.
Jedynie raz mi się zdarzyło że wrzucając 10 na czystą kartę po załadowaniu z głośnika Lucci wydobywał się dziwny dźwięk, ale jak ją wyłączyłem i włączyłem ponownie to cisza. Po tym fakcie jeszcze raz wszystko wgrałem (paczka 10) i nadal to samo...

Zauważyłem też że jak się wgrywa to są 4 kroki Update'u ale ładuje się nr.1/4 a później błyskawicznie pojawia się 3/4 tak jakby dwójkę pomijało, albo zbyt szybko ładowało.

Nie sądzę że jest ona uszkodzona w sposób mechaniczny, coś nie tak z softem tylko dziwne, że nic nie chce wystartowac:/
Nie poddaję się i będę walczył dalej... mam nadzieję że coś wyjdzie jutro jeszcze dam znać co i jak.
Dzięki za pomoc :-)

[ Dodano: 2010-03-22, 14:57 ]
No i dziś jakiś malutki postęp, wgrywając "10" po załadowaniu wszystkich plików pojawił się ekranik z napisem "Blaupunkt" i się wyłączył.. Podłączając do kompa, łączy się i przerywa i tak cały czas.. wcześniej tego nie było..

[ Dodano: 2010-03-24, 15:21 ]
No i dałem sobie spokój, nie mam już pomysłów jak to ruszyć.. Braknie mi cierpliwości.
Może ktoś ma inny sposób na to?
_________________
Nie myli się ten, kto nic nie robi..
 
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-03-27, 19:47   

Obawiam sie ze nie.
Dotychczas ten sposob dzialal.
Gdzie lezy blad?
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
tomibisqpice 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 36
Dołączył: 19 Mar 2010
Posty: 14
Wysłany: 2010-03-28, 10:31   

nie wiem czemu tak się dzieje, ale jak załaduję "10" to Lucca się restartuje i po podłączeniu kablem do PC co chwila łączy się i rozłącza i tak w kółko...
jedynie na na "14" PC wykrywa Navi, można zobaczyć co jest na karcie SD, ale nie ma połączenia z Active Sync..
_________________
Nie myli się ten, kto nic nie robi..
 
 
 
staszekr 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Gru 2010
Posty: 11
  Wysłany: 2010-12-11, 09:55   

marialis napisał/a:
mam mały problem z wyświetlaczem. pokombinowałem coś w ustawieniach i teraz łapie mi tylko na środku wyświetlacza. próbowałem to zmienic ale ikonki sa porozstawiane po rogach i lipa. co tu można wykombinowac żeby zagdrało właściwie. w tym momencie nawigacja jest bezużyteczna poniewaz nawet komenda startujaca nawigacje jest po za zasięgiem


Witam ja mam też taki problem tylko że umnie do połowy ekranu jak wejde do windosa to niemoge sie dostac do panelu <<<Przycisk START>>
jest apel do znawców co trzeba zrobic żeby to znikł ten problem
już musle że to winna ekranu że wysiadł
za pomoc z góry wielkie dzienki....
 
 
mikeme 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Lis 2008
Posty: 10
Skąd: Limanowa
Wysłany: 2012-01-21, 15:24   Blaupunkt TravelPilot Lucca 3.5B - biały ekran, nowy soft

Witam, serdecznie Państwa specjalistów, otóż mam nietypowy problem, po dłuższym czasie użytkowania w mojej BP TP Lu 3.5b (7612261431, DACAE)pojawił się biały ekran podczas uruchamiania i tyle. Sza, koniec, stop i nic dalej. Czym może być to podyktowane? Może trzeba wgrać nowy soft? Obszukałem się nie nie mogę namierzyć oprogramowania do tego ustrojstwa, może ktoś z Państwa ma w swoim arch? Proszę o pomoc dziękując z góry.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2012-01-21, 16:00   

Zobacz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=26643
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
mikeme 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Lis 2008
Posty: 10
Skąd: Limanowa
Wysłany: 2012-01-21, 16:32   

Dziękuję za wskazówki, szkoda, iż większość linków w tym poście została usuniętych...

[ Dodano: 2012-02-04, 11:32 ]
Może ktoś coś podpowie...proszę Państwa...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10