Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Odblokowanie SG760 VISION
Autor Wiadomość
kazik5533
azymut


Dołączył: 05 Mar 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-03-05, 19:47   Odblokowanie SG760 VISION

Jestem nowy i przeglądając to forum uważam, że ten temat jest najbliższy mojemu problemowi. Od pewnego czasu jestem włąścicielem tego typu GPS`a i nie potrafię wgrać na pamięć zewnętrzną programu MapaMap Smart. Podczas intalacji program poleca połączyć się z komputerem. I tu zaczynają się schody. Gps łączy się z PC`etem poprzez port USB i widzę go jako dwa napędy, dysk wewnętrzny i zewnętrzny ale nie chce się połączyć z PC`etem przy pomocy aActiveSync. Próbowałem na różne metody opisane w niniejszym Forum tj.: Wkopiowałem apteczkę na dysk wewnętrzny, dodałem wpis w rejestrze PC`eta, dołożyłem wtyczkę w TC, zainstalowałem kilka aActiveSync od wersji 4.1 do 4.5 i do tej pory nic. A Smart MapaMap jak nie chciał się zainstalować bez połączenia GPS`u z PC`etem tak nie chce. Wydaje mi się, że Windows CE jest nieodblokowany i to jest przyczyna. Jeżeli błądzę, to proszę by ktoś kto siedzi w temacie wytłumaczył łopatologicznie co i jak konkretnie powinienem zrobić punkt po punkcie. Z góry dziękuję.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2012-03-05, 21:23   

Odblokowanie nie ma nic wspólnego z łączeniem z PC
Masz w opcjach wybór trybów USB/AS w opcjach Smarta? Jeśli nie, uruchom Windowsa i sprawdź w panelu sterowania.
_________________

 
 
kazik5533
azymut


Dołączył: 05 Mar 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-03-05, 22:55   

Tak, gdy wybiorę USB to widzę GPS`a jako dwa napędy. Przy AS aActiveSync stwierdza błąd USB. Tylko nie wiem co sprawdzić w panelu sterowania PC`ta. Wydaje się, że jest tam wszystko w porządku ze sterownikami?.
 
 
Krzychu91
Waypoint


Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 101
Wysłany: 2012-03-09, 16:15   

Bo zaczynamy schodzić z tematu. Kolega który podał link na 1stronie do Smarta 700 nie działa u mnie. Czy znacie jeszcze jakieś inne panele. Ponieważ mam 4 navi na karcie i interesował by mnie szybki dostęp do nich.

Pozdrawiam
 
 
Krzychu91
Waypoint


Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 101
Wysłany: 2012-10-16, 15:04   Panel do nawigacji SmartGPS SG760

Witam czy posiada ktoś panel do nawigacji SmartGPS SG760 Vision.

Pozdrawiam
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 109
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-10-16, 15:44   

Krzychu91, możesz spróbować masz do wyboru >> http://www.my-navia.pl/vi...hlight=smartgps >> http://www.my-navia.pl/vi...hlight=smartgps >> http://www.my-navia.pl/vi...martgps&start=0
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Krzychu91
Waypoint


Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 101
Wysłany: 2012-10-17, 18:10   

No niestety próbowałem twoich linków lecz po wgraniu na karte i klikniecie w Nawigacja menu wchodzi na 1sek i znika...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2012-10-17, 18:29   

Bo potrzebny jest skrypt, który wyłączy fabryczne menu, a potem je włączy.
Daj listę folderów w urządzeniu oraz procesów (programem ITaskmanager z Apteczki - dział Download)
_________________

 
 
Krzychu91
Waypoint


Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 101
Wysłany: 2012-10-20, 08:26   

Uruchomiłem ITaskMgr i w karcie Process znajdują się takie programy:
ITaskMgr.exe
osd.exe
PlayWave.exe
PVShell.exe
AdjustTime.exe
Gpsmc.exe
FMService.exe
servicesd.exe
udevice.exe ( x4 procesy )
dbgportshell.exe
NK.exe
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2012-10-20, 08:29   

Jeszcze lista foldeów oraz ściezka dostępu do PVShell.exe (bo chyba on odpowiada za menu)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10