Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Nokia PD-14 (Nokia 500) i AutoMapa
Autor Wiadomość
cobreti
azymut


Dołączył: 17 Kwi 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-04-17, 10:33   Nokia 500

Pomoze ktos?? Bardzo prosze bawie sie juz 4 dzien i nic nie moge wykombinowac:(

Automapa jest chyba wgrana na urzadzenie a nie moge do niego sie w zaden sposob dostac activesync nie widzi mozna tylko wrzucac na karte pamieci i nic mi to nie daje niestety bo musze wpisac numer licencji a byla ona na utraconej karcie. Czy przy rejestracji jest jakis plik tworzony na karcie z numerem licencji?? lub czy moge wgrac jakas inna mape zeby to zadzialalo bo gdy wrzucam od kolegi z karty Mapamap z mapa polski to dziala ale potrzebuje wtedy kodu do odblokowania mapy wiec jezeli jest zainstalowana automapa 5.0.5 to nie wiem jak uruchamia sie z karty mapamap:( Pomozcie zebym mogl jakos to uruchomic.
Navigacja Nokia 500. Nie mozna podlaczyc przez activesync i dlatego nie moge wgrac innej wersji na NAVI czy mozna jakos to obejsc??
 
 
mierzwa2
azymut


Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-04-30, 00:02   Problem z AutoMapą w Nokii 500

Witam serdecznie, posiadam Nokię 500 z USA.Chciałem zainst. automape.... i według mnie to jest niemożliwe.
Instaluje automape z torrentu wersja 5.5.1 EU z witaminą
wrzucam jeden plik do głównego katalogu, zastępuje tamten stary ale jest tej samej wielkości;/ i 2 pliki do mapy.
Odpalam na navi, wszystko się ładuje ładnie do czasu gdy ma się załadować mapa...
komunikat "mapa jest uszkodzona lub nie jest poprawnie zarejestrowana"
dobra myśle uszkodzona wersja to ściągnąłem 5.3 EU, i znowu to samo... też wrzucam witaminke... proszę pomóżcie co jest nie tak... złe cracki? czy co?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-04-05, 10:52 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Poprawiłem tytuł - było "Problem z AutpMapą w Nokii 500"
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-04-05, 09:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-04-30, 00:08   

Prawdopodobnie złe cukierki. Ściągnij witaminkę z tego miejsca http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=9172 i sprawdź czy ruszy.
Plik wceAM.exe podmień z identycznym w folderze głównym AutoMapy natomiast w folderach Europe i Polska masz leki do map. Jeśli masz tylko Polskę to pliki AutoMapa.amm i map.a wrzucasz do Maps/Polska a jeśli mapy Europy to z witaminki z folderu Europy te dwa pliki wrzucasz do folderu Maps/Europe w AutoMapie.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-04-30, 00:23   

mierzwa2 napisał/a:
Instaluje automape


Przy instalacji odptaszyłeś "rejestruj"?
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
mierzwa2
azymut


Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-04-30, 00:37   

dokładnie odczepiam...

[ Dodano: 2009-04-30, 01:42 ]
używałem także 2 różnych kart - 2 i 4 GB, nie użyłem karty nokii bo tam mam oryginalną mapę z usa;/
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-04-30, 00:51   

Pozostaje więc sprawa witaminek. Plik wceAM.exe masz dobry bo program rusza. Sprawdź jeszcze te leki od map z linku podanego wyżej.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-04-30, 07:38   

mierzwa2 napisał/a:
Odpalam na navi, wszystko się ładuje ładnie do czasu gdy ma się załadować mapa...
komunikat "mapa jest uszkodzona lub nie jest poprawnie zarejestrowana"

A ja znów tak po chłopsku, musisz uważać przy podmianie witamin dla map, są dwa komplety plików AutoMapa.amm i maps.a, jeden dla Europy i drugi dla Polski, nazwy mają takie same. No i nie można zapomnieć o trzeciej witamince, dla programu wceAm.exe, wszystkie witaminy muszą być pod daną wersję AutoMapy.
Jak pomylisz to właśnie taki komunikat będziesz otrzymywał, dla wersji AutoMapa EU musisz wrzucić witaminy przeznaczone dla EU, dla wersji AutoMapa PL - witaminy dla PL.

Dodam jeszcze że podczas instalacji Automapy możesz zaznaczyć dodatek dla Nokii 500, wtedy AutoMapa będzie się uruchamiać z oryginalnego przycisku Nawigacja.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
TheViP 
Waypoint
HTC Touch Diamond



Wiek: 32
Dołączył: 18 Kwi 2009
Posty: 27
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2009-04-30, 08:03   

Albo jeśli coś nadal nie będzie tak, to spróbuj zainstalować wersje 5.3.0 , bo czytając opinie o 5.5.1 można się troche zrazić.
 
 
 
mierzwa2
azymut


Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-04-30, 14:47   

Wszystko robie jak piszecie, mam pojęcie o kompach, itp także nie jestem zielony w tym temacie, co zamiast automapy na nokie 500? żeby sprawdzić bo nawet z gotowcem(automapa pl wyświetla to samo
POMOCY, jestem w stanie zapłacić za zainstalowanie poprawne....jestem z wrocławia możemy się jakoś zgadać, wyślę navi za potwierdzeniem odbioru użytkownikowi z dużą ilością komentarzy....
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-04-30, 15:20   

Wcale nie uważamy, że jesteś zielony w tym temacie. Staramy się tylko pomóc bo bład jaki opisujesz był likwidowany po podaniu właściwego leku.
Zastanawia mnie teraz Twoje stwierdzenie:
mierzwa2 napisał/a:
dokładnie odczepiam...

czyli przy instalacji stawiasz w okienku "Instaluj" fistaszka a okienko "Rejestruj" zostawiasz puste. Dobrze rozumiem?
Co do innych map to sprawdź iGO8. Z tego linku http://odsiebie.com/pokaz/2229629---f2d5.html ściągnij, rozpakuj, wrzuć na kartę i sprawdź czy ruszy.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-04-30, 15:24   

mierzwa2 napisał/a:
Wszystko robie jak piszecie, mam pojęcie o kompach, itp także nie jestem zielony w tym temacie,

Proponuję jeszcze jedną próbę, ściągnij sobie AutoMapę EU lub PL, w wersji instalacyjnej np. 5.3.0 lub 5.5.1 znajdziesz je tutaj:

Wersja 5.3.0
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=7126

Wersja 5.5.1
http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0

I zainstaluj wg instrukcji z pod tego linku:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8518

Przeprowadź instalację ściśle wg instrukcji nie pomijając niczego i nie wykonując żadnych dodatkowych ruchów, dodatkowo zaznacz w pkt. 11 dodatek dla Nokii 500, zaznaczenie tego dodatku spowoduje że AutoMapa będzie się uruchamiać z oryginalnego przycisku Nawigacja.
I pamiętaj że witaminy muszą być odpowiednie dla wersji AutoMapy, jeżeli 5.3.0 to witaminy do 5.3.0 i tak samo jeżeli chodzi o wersję 5.5.1
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
marekamc 
GPS instruktor



Pomógł: 106 razy
Dołączył: 06 Sty 2009
Posty: 832
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2009-04-30, 19:11   

Jak nic nie odpali to zrobimy tak: jestem z Wrocka, umówimy się w któryś dzień tygodnia, podjedziesz do mnie do pracy, wgram Ci mapy z mojej karty i będzie wszystko ok. Potrzebujesz karty minimum 4 Gb.
_________________
Pomogłem Ci Gość ? Kliknij proszę przycisk "pomógł " .

Pentagram GT 5220

 
 
bmn
Waypoint


Dołączył: 29 Gru 2008
Posty: 35
Wysłany: 2009-04-30, 19:20   

Na karcie wejdź do folderu Automapa i skopiuj plik wceAM.exe i wrzuć go do katalogu Mobile Navigator. Tam już będzie plik Mobile Navigator.exe usuń, wklej skopiowany wcześniej plik wceAM.exe i zmień mu nazwę na Mobile Navigator.exe (tak jak tamten stary).
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-04-30, 19:35   

bmn napisał/a:
Na karcie wejdź do folderu Automapa i skopiuj plik wceAM.exe i wrzuć go do katalogu Mobile Navigator...

mierzwa2 nie ma problemu z uruchomieniem AutoMapy, tylko z wczytaniem map, typowy objaw niezarejestrowanej licencji, a w tym przypadku sugeruje brak witamin, co jest nie prawdą.
W tym wypadku zamiana na MobileNavigator raczej nic nie da.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
bolobol
Navi Expert



Pomógł: 20 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 464
Wysłany: 2009-04-30, 20:42   Mam podobnie!

Kolego "mierzwa2"
Chyba nie spodoba Ci się to, co zaraz przeczytasz. Otóż, ponad miesiąc temu, przerabiałem ten temat, i jak się zapewne domyślasz - bez sukcesu! :-(
Jedyne, czego jeszcze nie próbowałem, to odblokowanie nawigacji i próba "odpalenia" programu spod Windowsa, ale to rozwiązanie zostawiam sobie na czas, gdy stracę możliwość legalnej aktualizacji oprogramowania.

Trzymam kciuki i pozdrawiam.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12