Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Nokia 330 / PD-12 Problem z automapą
Autor Wiadomość
doncam
azymut


Dołączył: 27 Mar 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-03-27, 14:14   Nokia 330 / PD-12 Problem z automapą

Z góry przepraszam za brak wiedzy tajemnej ale kto pyta nie błądzi ...... Jestm od kilku dni szczęśliwym (bądź nieszczęśliwym :)) posiadaczem tego urządzenia ale w wersji z zainstalowaną na karcie pamięci Navigacją R66. Mam również oryginalną licencjonowaną wersję AutoMapy w wer. 4.5 która miałem zainstalowaną na Mio p350 i przypisaną do karty pamięci. Niestety po włożeniu do Noki 330 nie działa ... wiem że byłoby to za proste żeby tylko przełożyć i juz.
Czy mógłby mi ktoś pomóc i napisac krok po kroku jak to zrobić ... Na pewno brakuje bibliotek i tego typu historii. Próbowałem równiez korzystaćz pomocy na stronie AutoMapy lecz bez większych skutków.
Z góry dziękuje za pomoc

Kamil
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-08-13, 12:50, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
_czesi 
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Sty 2008
Posty: 5
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-27, 20:02   

Hej pierwsza dobra wiadomość, że skoro masz przypisanie licencji do karty pamięci to nie powinno być większych problemów z "przenosinami".

Zgodnie z informacjami, które zamieściłem tu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...2e29819e#12791, w największym skrócie robisz to jak następuje:

Robisz backup rejestru i danych zgodnie z instrukcjami zamieszczonymi w poście do którego link dałem powyżej. I jeśli możesz udostępniasz go celem dalszych badań :)

Metoda 1 - z ingerencją w strukturę katalogową:
Bierzesz kartę, na której masz zainstalowaną AutoMapę i zmieniasz nazwę katalogu, w której jest AutoMapa (u mnie jest to /AutoMapa EU na R66), następnie wchodzisz do katalogu, którego nazwę właśnie zmieniłeś i zmieniasz z kolei nazwę pliku uruchamiającego AutoMapę u mnie jest to AutoMapa EU.exe na R66Navigate7.exe.

Metoda 2
- oficjalna - bez ingerencji w strukturę katalogową:

Wchodzisz na stronę
Kod:
http://www.automapa.com.pl/?PEI=38149&article_id=48243
i korzystasz z linku podanego pod Uwagą 3 i przegrywasz ściągnięty i rozpakowany plik do nowoutworzonego na karcie katalogu /R66



Powinno zadziałać, jeśli nie to pisz. Możliwe, że podczas instalacji dla Mio wybrane zostały parametry ekranu o innej rozdzielczości i to może ewentualnie nam tu bruździć.

Jeśli pomogłem, kliknij "Pomógł" pod moim postem.
 
 
doncam
azymut


Dołączył: 27 Mar 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-03-27, 22:09   niestety ....

wszystko zrobiłem zgodnie z opisem i .... wychodzi taki komunikat "Cannot find 'R66Navigate7' (or one of its components). Make sure the path and filename are correct and that all the required libraries are avalible.

Z tego co zrozumiałem brakuje jakichś bibliotek niestety nie wiem jakich. Instalację przeprowadziłem zgodnie z wszytskimi wskazówkami i zaznaczyłem opcję przypisania auto mapy do karty.

Może rzeczywiście czegoś brakuje. Jeśli możesz mi pomóc przeprowadzić jakoś to wszystko jeszcze raz będę wdzięczny...
 
 
_czesi 
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Sty 2008
Posty: 5
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-27, 23:28   

W którym momencie wyskakuje Ci ten komunikat :?: Rozumiem, że błąd wyskakuje w momencie gdy włożoną masz kartę z AutoMapą, tak :?:

Komunikat sugeruje, że CoreShell czyli ta startowa nakładka nie widzi pliku /R66/R66Navigate7.exe na karcie.

Zanim zabierzesz się za dalsze czytanie sprawdź czy na pewno nie zrobiłeś jakieś literówki przy zmianie nazw plików/katalogów.

Kolejną rzeczą którą można by jeszcze sprawdzić jest jeszcze to czy karta nie jest wadliwa, ja raz miałem podobny błąd (nie widział pliku, który ewidentnie tam był) gdy miałem jakąś przechodzoną kartę. Aby sprawdzić czy tak jest postaraj się przekopiować zawartość na drugą kartę i zobacz co się dzieje dalej... Oczywiście zapewne wyskoczy potem błąd, że licencja jest przypisana do innej karty ale sam program powinien się odpalić. Jeśli tak będzie to pozostanie Ci kontakt z działem obsługi AutoMapy, wytłumaczysz im, że związałeś licencję z wadliwą kartą i zapewne pozwolą Ci na ponowna rejestrację bez czekania regulaminowych 6 miesięcy.

Z komunikatu, który zamieściłeś może też wg. mnie wynikać, że Nokia nadal chce uruchamiać nie AutoMapę, a R66 ( i stąd komunikat mówiący o brakujących bibliotekach R66, których nie może znaleźć na karcie z AutoMapą co jest niejako do zrozumienia :-) )

Spróbuj pozbyć się R66 z systemu.

Aby tego dokonać zrób kopię rejestru, tak wiem robię się z tym nudny ale może dzięki temu nie będzie potem płaczu 8-)

Jak już masz kopię wszystkiego to menu start wybierz Control Panel, a potem bodajże Add/Remove Programs czy coś takiego, ikona chyba z symbolem windowsa na tle planety ziemi... Możliwe, że będzie tam do wyboru R66, a potem kliknij Remove.

Jeśli z kolei nic takiego tam nie będzie znaczy pozycji R66 do usunięcia, to podeślij mi swoją kopię rejestru postaram się przyjrzeć czy nie ma tam jakiś kluczy, które mogą wywoływać ten błąd.

I nie bój się damy rade :mrgreen:
 
 
doncam
azymut


Dołączył: 27 Mar 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-03-28, 00:26   hurra ..........

Włąśnie udało mi się odpalić .... dzięki za pomoc. Spróbowałem podłączyć i zainstalować wszystko od nowa i jakoś poszło.

Nie wiem do końca w czym tkwił problem ale najważniejsze że już się odpaliła.

bardzo dziękuje za pomoc. rejestr jak tylko dokonam archiwizacji podeślę

Kamil
 
 
stachu4ever 
Waypoint



Wiek: 38
Dołączył: 16 Mar 2008
Posty: 16
Wysłany: 2008-09-16, 19:02   

link do witaminki na razie na pc ale może zadziała:
http://torrenty.org/torrent/263116
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-09-16, 19:22   

A czy w ogóle na Nokii (tfu!) pójdzie AutoMapa?! :shock:
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
bronek1227 
azymut
bronek



Wiek: 36
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 4
Skąd: Zambrów, Irlandia
Wysłany: 2008-12-20, 11:24   

Witam posiadam Nokie 330 z mapą R66 w wersji angielskiej a chciałbym wgrac menu i spekera po polsku czy moze mi ktos pomóc jak to zrobić??? z góry dzieki...
_________________
bronek
 
 
 
ochkarol 
Navi Expert



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Gru 2008
Posty: 282
Wysłany: 2008-12-20, 12:20   

Wedrowca napisał/a:
A czy w ogóle na Nokii (tfu!) pójdzie AutoMapa?! :shock:


Czemu (tfu!) ? :shock:
A popatrzyłeś z czym sprzedają np. Nokie 500 ? :-P
_________________
Pozdrawiam

Karol
 
 
bronek1227 
azymut
bronek



Wiek: 36
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 4
Skąd: Zambrów, Irlandia
Wysłany: 2008-12-20, 18:23   

Ale ja go kupiłem w irlandii od irlandczyka a nie w sklepie wiec nie miałem mozliwosci z polskim menu kupic wiec dlatego prosze o jakas pomoc lub wskazówki?!
_________________
bronek
 
 
 
ochkarol 
Navi Expert



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Gru 2008
Posty: 282
Wysłany: 2008-12-22, 00:30   

bronek1227 napisał/a:
Ale ja go kupiłem w irlandii od irlandczyka a nie w sklepie wiec nie miałem mozliwosci z polskim menu kupic wiec dlatego prosze o jakas pomoc lub wskazówki?!


Chodziło mi o to, że w Polsce sprzedają Nokię z Automapą.
To znaczy, że chyba pójdzie :-P
_________________
Pozdrawiam

Karol
 
 
bronek1227 
azymut
bronek



Wiek: 36
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 4
Skąd: Zambrów, Irlandia
Wysłany: 2008-12-22, 08:55   

Dzieki za odpowiedz ale ja potrzebuje info na temat gdzie ewentualnie znalezc takie spolszczenie i jak to zrobic a nie czy to pojdzie czy nie :-/ A tak wogóle to co masz na myśli ze pójdzie bo nie rozumiem za bardzo???? wolałbym niezmieniac R66 na inna mape bo tami podpasowała dlatego szukam konkretnej pomocy tylko na temat menu i spekera....
_________________
bronek
 
 
 
ochkarol 
Navi Expert



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Gru 2008
Posty: 282
Wysłany: 2008-12-22, 12:39   

bronek1227 napisał/a:
Dzieki za odpowiedz ale ja potrzebuje info na temat gdzie ewentualnie znalezc takie spolszczenie i jak to zrobic a nie czy to pojdzie czy nie :-/ A tak wogóle to co masz na myśli ze pójdzie bo nie rozumiem za bardzo???? wolałbym niezmieniac R66 na inna mape bo tami podpasowała dlatego szukam konkretnej pomocy tylko na temat menu i spekera....


Wątek był o Automapie - stąd taka moja odpowiedź. :->
Jeśli chodzi o aplikację może tu http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=134 poszukaj pomocy.

Jeśli zaś chodzi o menu Nokii to w tym dziale juz było o przywracaniu Nokii do stanu oryginalnego po odblokowywaniu. Może wykorzystaj tam zawarte informacje.
Nie ma tego dużo, więc poszukaj.
_________________
Pozdrawiam

Karol
 
 
kwaleczek 
azymut


Dołączył: 01 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-01, 12:33   Nokia 330 i AM

Witam.

Dostałem w ręce Nokie 330 i mam taki problem. Z poziomu eksploratora am odpala bez problemu ale nie chce wystartować z ekranu startowego.

Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-12-01, 13:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-12-01, 12:35   

AM na karcie, czy na flashu?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11