Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Sygic Mobile Maps 10 (v.8.14) + mapy TeleAtlas/Navteq
Autor Wiadomość
marki
Waypoint


Dołączył: 19 Kwi 2009
Posty: 44
Wysłany: 2010-07-26, 17:45   

Nie wiem jak aktywować mapę Navteq pl.
Po uruchomieniu programu i keygenu i wygenerowaniu numeru wypisuje że kod niepoprawny.
 
 
estor 
Waypoint


Dołączył: 26 Lis 2008
Posty: 111
Skąd: P-ń
Wysłany: 2010-07-26, 20:30   

czy ktoś wie co wnosi wersja 8.14 w stosunku do 8.06
_________________
Mio p550 , p560 , HTC Diamond, asus 696, Lark 43, blow 43, mio c520, lark5.0, navroad460
 
 
 
jerzy3311 
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 05 Wrz 2009
Posty: 136
Wysłany: 2010-07-26, 21:25   

marki napisał/a:
Nie wiem jak aktywować mapę Navteq pl.
Po uruchomieniu programu i keygenu i wygenerowaniu numeru wypisuje że kod niepoprawny.

Mam ten sam problem. Po wypakowaniu w folderze Polska Navteq 2010.01znajduje się podfolder pol z plikiem mapy
Kod:
pol.pak
oraz dwa pliki -
Kod:
Europe.mlm i Europe 10.mlm

Próba wygenerowania klucza keygenem po wskazaniu jednego bądź drugiego pliku *mlm kończy się komunikatem, że kod jest niepoprawny i należy spróbować ponownie.
Czy te dwa pliki *mlm nie są załączone tam pomyłkowo zamiast pliku pol.mlm?
_________________
Był Lark 43.1, jest Modecom MX2 i MX3
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-07-26, 22:32   

Najprawdopodobniej chodzi o to że musicie zmienić nazwę pliku Europe 10.mlm na Drive10 Europe
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
marki
Waypoint


Dołączył: 19 Kwi 2009
Posty: 44
Wysłany: 2010-07-27, 15:34   

jerzy3311,
Czy próbowałeś zmienić nazwę, jeśli tak czy to pomogło.
Ja jestem w pracy dopiero jak wrócę to będe zmieniać.
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1136
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2010-07-27, 17:04   

Faktycznie plik mlm jest błędny. W załączniku poprawiony, a w pierwszym poście nowy link do mapy już z odpowiednim plikiem. Moje niedopatrzenie, sorry.

POL.rar
Pobierz Plik ściągnięto 185 raz(y) 223 Bajtów

 
 
jerzy3311 
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 05 Wrz 2009
Posty: 136
Wysłany: 2010-07-27, 21:08   

dagetto - podziękowania za dodanie w załączniku poprawionego pliku. Po podmianie już bez problemu można wygenerować klucz i odblokować mapę Polska Navteq 2010.01.

marki zmiana nazwy niczego nie rozwiązuje - teraz bez problemu możesz skorzystać z podmiany pliku /przepraszam, ze dopiero odpowiadam ale miałem awarię internetu/.
_________________
Był Lark 43.1, jest Modecom MX2 i MX3
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-07-28, 11:26   

jerzy3311 napisał/a:
marki zmiana nazwy niczego nie rozwiązuje

Dziwne bo u mnie zadziałalo
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
robsont 
azymut



Wiek: 41
Dołączył: 04 Lip 2008
Posty: 4
Wysłany: 2010-07-28, 11:33   

A którą mapę polecacie TeleAtlas czy Navteq?
 
 
perun 
Waypoint
HTC HD2 LEO


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 168
Wysłany: 2010-07-28, 13:13   

robsont napisał/a:
A którą mapę polecacie TeleAtlas czy Navteq?


Jak ma byc na Polską to zdecydowanie Geosystem :-P

A tak poważnie i z innej beczki:

podajcie, proszę link do najświeższej mapy Sygicowej dla Wysp Brytyjskich.
 
 
marki
Waypoint


Dołączył: 19 Kwi 2009
Posty: 44
Wysłany: 2010-07-29, 18:44   

Po kilku dniach użytkowania przestał działać to znaczy wypisuje mi coś o ilegal i oś na temat pamięci,
O co tu chodzi, bardzo mi się spodobał progał.
Co należy zrobić.
 
 
zbyshek
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Kwi 2010
Posty: 437
Skąd: pałac nad jeziorem
Wysłany: 2010-08-04, 21:17   

Toporna graficznie mapa pokazuje (!) znaki ostrzegawcze o garbach na jezdni.
Piszę o tym, bo w innych znanych mi programach czegoś takiego nie ma.

Przy okazji podziękowania za linki - zero problemów z uruchomieniem,
aktywacją i poprawnością funkcjonowania.
Jednak zainstalowałem z ciekawości - są lepsze programy...
..
 
 
Markonelli 
Waypoint
GOCLEVER 5066FMBTHD


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Maj 2009
Posty: 42
Wysłany: 2010-08-06, 07:23   

Czy można mieć jednocześnie dwie mapy Polski? (od Teleatlasa i Navteq'a). Na razie mam Teleatlasa(2010.03) - program śmiga bardzo fajnie, ale mapa jest.......delikatnie mówiąc nie zachęcająca do wyjazdów w nieznane tereny ze względu na bardzo duże braki - a do takich zaliczam brak Węzła Północ w Kielcach, który jest oddany od użytku od ponad roku.......nie chciał bym spotykać takich niespodzianek na trasie.
 
 
lazy49
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 02 Lis 2007
Posty: 416
Wysłany: 2010-08-06, 07:48   

Tak można mieć i tak mam. W katalogu Maps umieszczasz katalog .....Maps i w nim mapy innego Dostawcy. Zmiana mapy z poziomu programu, opcja w Ustawieniach.
 
 
Markonelli 
Waypoint
GOCLEVER 5066FMBTHD


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Maj 2009
Posty: 42
Wysłany: 2010-08-06, 09:59   

no to super! trzeba się zaopatrzyć w Navteq'a i testować! Dzięki
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12