Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MioMap 2008 / Mio Spirit - aktualizacja map
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2014-06-27, 16:25   

Najnowsze EU to 2013.09 (PL też), ale nikt ich nie udostępnił

Budynki dzialają z Mireo, z MioMap nie ćwiczyłem

Fotoradary w MioMap mają własny wątek
_________________

 
 
ma_ko
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 90
Wysłany: 2014-06-27, 17:02   

Dzięki, z tymi mapami to bardziej mi chodziło czy wogóle myslisz że pojawią się kolejne mapy, bo tak widziałem wcześniej pisałeś że powinny już być chociaż z grudnia '13. Chodzi mi o samą Polskę.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2014-06-27, 18:57   

Teoretycznie 2013.12 powinny pojawić sie miesiąc temu.
Moze to z powodu połączenia Emapy z Imagisem (producentem MapyMap)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Kiszka
azymut


Dołączył: 21 Lip 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-07-21, 16:36   

Szanowni,

nie wiem czy dobry dział ale mam pytanie. Posiadam już leciwą nawigację Mio Moov 360 i na ich stronie nie ma już aktualizacji (jedynie 2010r) Co konkretnie mogę na nią wgrać? Głównie zależy mi tylko na Polsce.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2014-07-21, 18:30   

Ponieważ piszesz w wątku o aktualizacji MioMap, polecam wgranie nowych map do programu Miomap.
Inne - opisano w wątku o programach nawigacyjnych na Twoim urządzeniu
_________________

 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 568
Wysłany: 2014-09-29, 22:16   

Posiadam Mio Moov 200 N206
2008 v1.0
Build 2.2.4687713
Obecnie jest mapa Poland Relase 2008.04
Pobrałem http://www.mynavi-expert....-em-201309.html , ale niestety po wgraniu na kartę SD zmianie w pliku MioMap.ini nadal włącza się stara mapa 2008. Dlaczego? Na pamięć wewnętrzną nie mogę wgrać bo mam mało miejsca.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2014-09-30, 06:38   

Skasuj starą mapę, sprawdź, czy zmiany w INI się zachowały i czy nie powstał przypadkiem miomap.ini.txt (włącz pokazywanie rozszerzeń)
No i jeszcze sprawa licencji.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
zorbik
azymut


Dołączył: 07 Lip 2015
Posty: 2
Wysłany: 2015-07-07, 20:00   Szukam MapData_TAPL1_v1112_5004.iso

Cześć!

Próbowałem zaktualizować moje stare Mio Spirit 480. Program Mio More Desktop podał, że jest aktualizacja i próbował pobrać plik MapData_TAPL1_v1112_5004.iso. Niestety bezskutecznie.

Napisałem do suportu, ale odpowiedzieli tylko: Niestety podanego pliku nie ma już na serwerze dlatego też nie ma takiej możliwości. Tyle to wiedziałem bez ich ,,pomocy'' ;-)

Może ktoś z Was ma gdzieś w archiwach plik MapData_TAPL1_v1112_5004.iso?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2015-07-07, 21:21   

Zobacz tu: http://www.mynavi-expert....+do+Mio+Spirit/
Mapa 1403, czyli dużo nowsza

Albo napisz PW do kolegi http://www.my-navia.pl/vi...p=440671#440671 z prośbą o re-upload
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
zorbik
azymut


Dołączył: 07 Lip 2015
Posty: 2
Wysłany: 2015-07-07, 21:49   

jestem_ktoś, dziękuję za szybką odpowiedź. Napiszę do Bodek63.

Swoją drogą to dziwne, że MIO nie ma kopii starych map skoro program pokazuje je jako możliwe aktualizacje. Szkoda.
 
 
Hiropraktyk 
Waypoint


Wiek: 58
Dołączył: 21 Sty 2009
Posty: 50
Skąd: Przeworsk
Wysłany: 2015-11-27, 17:54   MioMap aktualizacja map

MioMap na urządzenia Mio i inne WinCe z najnowszą dostępną mapą PL EM 201309

jest tutaj http://www.mynavi-expert....-em-201309.html
 
 
 
rostex
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Mar 2012
Posty: 7
Wysłany: 2015-12-09, 17:42   

Dostałem Mio 7500 LM z mapą Polski. Da się wrzucić do tego mapę Europy? Funkcja ciężarowa byłaby również miłym dodatkiem :)
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3470
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2015-12-10, 18:07   

Chyba jedynie po odblokowaniu i wgraniu am , sygic track
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
pastasc
azymut


Dołączył: 13 Gru 2015
Posty: 2
Wysłany: 2015-12-14, 12:03   

Potrzebuję podpowiedzi kogoś obeznanego w nawigacjach.
urządzenie mio moov 200 N177 win ce 5.0 odblok, miomap v1.0 build 2.5.630
czy istnieją nowsze mapy od tych poland_em_201206.cpf lub poland_ta_201206.cpf?
czy jest szansa na takie mapy chociaż z 2014 roku żeby działały na tym urządzeniu? może jakiś link....?

ewentualnie co mozna zrobić z tym urządzeniem żeby mieć mapy aktualniejsze choć z `14r.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2015-12-14, 12:30   

Najnowsza (dostępna) PL to 2013.09, jest w dziale z linkami.

Zmiana programu - czytaj w wątku innych programach nawigacyjnych na Mio M200
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 9