Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-05-04, 10:30
Wbudowane z nawigacją TomTom
Autor Wiadomość
azspider 
azymut


Dołączył: 15 Lut 2019
Posty: 1
Skąd: Zawada
Wysłany: 2019-02-15, 20:52   

Witam wszystkich,

Na maila otrzymałem informację że może być wymagana aktualizacja do mojego urządzenia TomTom ze względu na "Reset numeru tygodnia GPS" dnia 6.04.2019. Sprawdziłem w TomTom Home i faktycznie jest nowa wersja navcore dla Carminat TomTom - 8.843. Ja mam wgraną nie oryginalną mapę Europy + navcore 8.842. Zastanawiam się teraz czy w tym dniu navi przestanie działać? Zgłębiał już może ktoś ten temat?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9594
Wysłany: 2019-02-16, 14:15   

Zobacz http://www.my-navia.pl/vi...p=483636#483636

Kilka lat temu to samo wystapilo w Larkach http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=10786
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
tkajron1 
azymut


Dołączył: 12 Mar 2019
Posty: 1
Skąd: Nowy Targ
Wysłany: 2019-03-12, 10:03   

Witam

A ja mam taką sprawę, bo wrzucona mapa, navcore, mapa się odpala, ale co 5s się resetuje i na obu kartach to samo się dzieje.
Karta 16gb sdhc, karta micro z adapterem 8gb.
Problem z kartami? Czy coś źle zrobiłem?
 
 
solec
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Paź 2015
Posty: 8
Wysłany: 2019-04-07, 11:37   Problem po aktualizacji do 8.843

Cześć. Dokonałem aktualizacji do 8.843. Niestety teraz nie mogę spatchować żadnej mapy. Stara przestała działać a nowa na Polskę nie chce się aktywować fastactivate.
Ktoś coś?
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 54
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 597
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2019-04-07, 22:28   Re: Problem po aktualizacji do 8.843

solec napisał/a:
Cześć. Dokonałem aktualizacji do 8.843. Niestety teraz nie mogę spatchować żadnej mapy. Stara przestała działać a nowa na Polskę nie chce się aktywować fastactivate.
Ktoś coś?

Ty , poradnik aktywacji nieoryginalnych map.
Szczególnie punkt o dostępności kodów meta.

Ostatnia mapa Polski ze znany kodem to Poland_995_8507
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
fatalwalker 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Sie 2014
Posty: 11
Skąd: Los Angeles Otwock
Wysłany: 2019-04-11, 11:47   

Panowie... Walczę z tematem 3 dni. Ściągałem wiele map i nic. Pacjent to Laguna 3 III. Komunikat zawsze taki jak na zdjęciu. Da się z tym coś zadziałać?
komunikat błędu
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18763

Wysłany: 2019-04-11, 13:53   

A jakie masz komunikaty patchera?
I czy do tego wydania mapy jest w ogóle meta?
_________________

 
 
fatalwalker 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Sie 2014
Posty: 11
Skąd: Los Angeles Otwock
Wysłany: 2019-04-11, 17:34   

jacekp1313 napisał/a:
A jakie masz komunikaty patchera?
I czy do tego wydania mapy jest w ogóle meta?

Wgrywałem m.in. Central_and_Eastern_Europe_1025_9386 oraz Europe_1025_9389 FastActivatem z 05.11.2018. Patcher zwraca, że wszystko ok.
 
 
mnieteczek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Mar 2009
Posty: 60
Wysłany: 2019-04-11, 21:09   

Spróbuj użyć do patchowania A_F_Activate zamiast fastactivate ,mi też ostatnio Fastactivate nie patochował , a AFA dał radę.

https://www111.zippyshare.com/v/Au9opHpX/file.html
 
 
fatalwalker 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Sie 2014
Posty: 11
Skąd: Los Angeles Otwock
Wysłany: 2019-04-11, 21:42   

mnieteczek napisał/a:
Spróbuj użyć do patchowania A_F_Activate zamiast fastactivate ,mi też ostatnio Fastactivate nie patochował , a AFA dał radę.

https://www111.zippyshare.com/v/Au9opHpX/file.html


Dzięki za poradę ale A_F_Activate nie chce mi się w ogóle uruchomić. W sensie sam program nie startuje.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 741
Wysłany: 2019-04-11, 22:27   

fatalwalker napisał/a:
Dzięki za poradę ale Program A_F_Activate nie chce mi się w ogóle uruchomić. W sensie sam program nie startuje.

Czasami do uruchomienia podobnych programów na komputerze potrzebny jest zainstalowany na komputerze program Microsoft .NET Framework. Być może do uruchomienia tego A_F_Activate też jest potrzebny zainstalowany Microsoft .NET Framework.
U mnie na komputerze pobrany A_F_Activate uruchamia się bez problemu, ale NET Framework też jest zainstalowany, system to Windows 7.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9594
Wysłany: 2019-04-12, 06:51   

fatalwalker napisał/a:
A_F_Activate nie chce mi się w ogóle uruchomić
Na Win10 uruchamiaj jako administrator.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
fatalwalker 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Sie 2014
Posty: 11
Skąd: Los Angeles Otwock
Wysłany: 2019-04-12, 15:11   

Wrzuciłem wszystko od nowa na drugim komputerze. Spróbowałem także kolejną, starsza mapę. Aktywacja AFActivate. Nadal ten sam komunikat w aucie. Masakra.
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2019-04-13, 11:05   

fatalwalker spróbuj podmienić na inne Navcore 8.843 , ja tak kiedyś miałem podmieniłem i zadziałało ( przed podmianą Navcore miałem taki komunikat : ta mapa nie jest obsługiwana)

Pozdrawiam Kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
basstek1 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 39
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 5
Skąd: kraków
Wysłany: 2019-04-20, 14:37   

gdzie można namierzyć Navcore 8.843?
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10