Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-05-04, 10:30
Wbudowane z nawigacją TomTom
Autor Wiadomość
adamlis6 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Gru 2018
Posty: 5
Skąd: poznan
Wysłany: 2018-12-23, 21:27   

witam mam scenica iii 2009r z wbudowana nawigacja i karta pamieci niemcy austria szwajcaria, navcore było 7841 zaktualizowałem do 8842 sprawdziłem z jaka mapa jest kompatybilne i znalazłem europe central 880-3868 po stworzeniu pliku ttgo.bif na karcie zrzucam plik z mapa zrzucam fastactivate i robie po kolei update meta patch map, tworzy sie plik dct. robie patch navcore i patch tomtom, usuwam plik fastactivate i ttgo.bif ide do auta i wyskakuje komunikat z czerwonym ekranem, mogłby mi ktos powiedziec co robie zle,zadowole sie kazda mapa,byle była polska. Dodam też że próbowałem już kilka razy z innymi mapami nawet orginalnymi 101062 które mam na kompie po poprzednim aucie megane 2010r,pozdrawiam
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9591
Wysłany: 2018-12-23, 21:40   

1. Jakie komunikaty patchera?
2. Masz dane META do patchowanej mapy?

Spróbuj jeszcze wg postu kol stif z 2011-07-26, 08:53 albo Slabuk z 2011-07-11, 20:27

P.S A czemu takie stare mapy - 880 pochodzą z 2011 roku...
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
adamlis6 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Gru 2018
Posty: 5
Skąd: poznan
Wysłany: 2018-12-24, 12:27   

DeviceName=Carminat TomTom
DeviceVersionHW=Carminat TomTom
DeviceSerialNumber=IAxxxxxxxxxx
BootLoaderVersion=80030
ApplicationVersionVersionNumber=7842
ApplicationVersion=316501
CurrentMap=
CurrentMapVersion=0.0

Map(s):
E:\Europe_Central_3868\

Storage:
Size 1932MB, Free 1064MB
nie wiem dlaczego navcore mi cofło do poprzedniego z tamtych poradników nie moge skorzystac bo nie sa juz aktywne pliki do pobrania
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9591
Wysłany: 2018-12-24, 13:36   

Czekam na odpowiedzi na pytanie 1 i 2 - bo napisałes coś zupełnie innego, niz pytałem.

A z poradników weź opis, niekoniecznie linki do navcore
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
adamlis6 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Gru 2018
Posty: 5
Skąd: poznan
Wysłany: 2018-12-24, 15:09   

nie mogę wysłać zdjęcia używam fast activate po patchowaniu mapy wyskakuje map completed i nazwa mapy z końcówką dct. ok
czy to znaczy że mapa jest aktywna? meta pobiera mi ten program do określonej mapy, nie rozumiem tylko o co chodzi z tym id które jest przypisane do urządzenia co mam z nim zrobić, pozdrawiam

[ Dodano: 2018-12-24, 15:18 ]
ttgo.bif:
DeviceName=Carminat TomTom
DeviceVersionHW=Carminat TomTom
DeviceSerialNumber=IAxxxxxxxxxx
BootLoaderVersion=80030
ApplicationVersionVersionNumber=7842
ApplicationVersion=316501
CurrentMap=\Europe_Central_3868\
CurrentMapVersion=0.0
 
 
markman 
Navi Expert



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 18 Paź 2008
Posty: 215
Skąd: PL
Wysłany: 2018-12-25, 01:37   

adamlis6 napisał/a:
… na karcie zrzucam plik z mapa zrzucam fastactivate i robie po kolei update meta patch map, tworzy sie plik dct. robie patch navcore i patch tomtom ...

Czy navcore masz na karcie ?
 
 
adamlis6 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Gru 2018
Posty: 5
Skąd: poznan
Wysłany: 2018-12-25, 07:59   

Tak i jak je patchuje to aktywator chwilę pomieli i jest ok,
 
 
markman 
Navi Expert



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 18 Paź 2008
Posty: 215
Skąd: PL
Wysłany: 2018-12-26, 00:51   

Przeczytaj "Poradnik wgrania map dla nawigacji Carminat_TomTom wbudowanych w samochodach Renault", zastosuj się do niego dokładnie, a będziesz się cieszył z osiągniętego sukcesu.
http://www.my-navia.pl/vi...p=137333#137333
 
 
adamlis6 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Gru 2018
Posty: 5
Skąd: poznan
Wysłany: 2018-12-26, 20:30   

dzięki bardzo za podpowiedzi okazało się że nie miałem aktywowane mapy tym programem tt8_keygen, zrobilem tak jak napisane w poradniku i śmiga mapka, pozdrawiam
 
 
jacobjacob 
Waypoint


Dołączył: 28 Kwi 2010
Posty: 68
Wysłany: 2018-12-28, 11:43   

jacekp1313 napisał/a:
Przeczytaj wątek, do którego dołączyłem Twój post.
I sprawdż wersje programu - 10.x i wyżej 0- nie da się, dla 9.x prawie niemożliwe


niestety, ale po wnikliwszej analizie for internetowych stwierdzam, że nie masz racji. obecnie mam wersję 10.855 i najnowsza mapa śmiga aż miło. koszt takiej operacji ok 18zł czyli tyle ile nowa karta SD (nie miałem żadnej wolnej). cena z OLX ok 300zł także jest różnica. Pozdrawiam serdecznie :)
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9591
Wysłany: 2018-12-28, 14:11   

To opisz dla potomnych, jak to zrobiłeś, zamiast sie przechwalać
Bo na razie nie trafiłem na info o wgraniu lewych map do navcore powyżej 10
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 54
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 596
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2018-12-28, 17:05   

Bo nie wgrywasz lewych map. Klonujesz na karty z edytowalnym SID oryginalną mapę sprzedawaną na kartach SD.
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
jacobjacob 
Waypoint


Dołączył: 28 Kwi 2010
Posty: 68
Wysłany: 2018-12-28, 18:11   

jestem_ktoś napisał/a:
To opisz dla potomnych, jak to zrobiłeś, zamiast sie przechwalać
Bo na razie nie trafiłem na info o wgraniu lewych map do navcore powyżej 10


Nie przechwalam się absolutnie. Dużo przepisywania bezsensownego, czegoś, co jest na innym forum. Jak ktoś będzie miał problem do niech się do mnie zgłosi :)
 
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 54
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 596
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2019-01-02, 16:14   

jacobjacob napisał/a:
Nie przechwalam się absolutnie. Dużo przepisywania bezsensownego, czegoś, co jest na innym forum. Jak ktoś będzie miał problem do niech się do mnie zgłosi :)

Ta tajemna wiedza dotyczy tylko NB1 Mazdy.
Wykorzystano po prostu błąd logiczny firmware pozwalający na wgranie upgradu bez sprawdzenia podpisu. Pozwoliło to na przygotowanie wsadów z podmienionymi kluczami i aktywację map.

https://www.gpsurl.com/to...-mazda-nb1.html
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
jacobjacob 
Waypoint


Dołączył: 28 Kwi 2010
Posty: 68
Wysłany: 2019-01-04, 01:13   

Dokładnie tak. Nie wiedziałem czy można, czy nie można wrzucać linków z innych stron :)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 10