Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-05-04, 09:30
Wbudowane z nawigacją TomTom
Autor Wiadomość
telgan
azymut


Dołączył: 27 Kwi 2008
Posty: 2
Wysłany: 2011-04-01, 14:17   

Mapa 3245 do tej wersji nie pasuje - ściągnij wersje 3259 ta w moim TomTomie działa
 
 
a13579 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Gru 2010
Posty: 7
Skąd: Polska
Wysłany: 2011-04-01, 14:57   

tak napisał/a:
lata1984: napisał
... Czy jakies porady moge uzyskac?? pozdrawiam
Przyłaczam się do pytania.


Witam serdecznie. Wydaje mi się, że nie warto pobierać wersji 865.3259 gdyż jest ona pozbawiona IQ i ALG. Najbardziej odpowiednia będzie wersja 865.3256. Wersja, którą posiadasz też na Carminat TomTom działa - sam sprawdzałem. Tak więc musisz coś źle robić przy aktywacji mapy.
 
 
tak
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 09 Paź 2009
Posty: 132
Wysłany: 2011-04-02, 07:14   

lata1984: napisał
... Czy jakies porady moge uzyskac?? pozdrawiam
Przyłaczam się do pytania.

Mapy są w menu do wyboru wersje 3259 -865.3256 i tu jest wszystko ok z mapami tylko na ten komunikat co trzeba zrobić.
ta wersja mapy nie jest obslugiwana przez to urzadzenie.

oprogramowanie SE_Kopie_CARMINAT_8.841.zip.
 
 
user_navi
azymut


Dołączył: 03 Kwi 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-04-03, 22:01   

Ja też mam ten sam problem.
CARMINAT informuje ze nie może współpracować z tą mapą 865_3245.
Navi w wersji 8841


tak napisał/a:
lata1984: napisał
... Czy jakies porady moge uzyskac?? pozdrawiam
Przyłaczam się do pytania.

Mapy są w menu do wyboru wersje 3259 -865.3256 i tu jest wszystko ok z mapami tylko na ten komunikat co trzeba zrobić.
ta wersja mapy nie jest obslugiwana przez to urzadzenie.

oprogramowanie SE_Kopie_CARMINAT_8.841.zip.
 
 
fryta22 
Waypoint


Dołączył: 15 Sty 2008
Posty: 76
Wysłany: 2011-04-06, 13:04   Renault Grand Scenic 2010 - Tomtom mapy

Witam serdecznie.

Potrzebuję zaktualizować mapy do Renault Grand Scenic 2010r.
Jest tam Tomtom, mam tylko kartę z tej nawigacji, nie ma na karcie
ttnavigator.bif ani meta.txt, dlatego proszę o poradę jak można
zaktualizować mapy.

Z Tomtom Home mam takie dane:
- Connected device: "Carminat TomTom"
- mam ID urządzenia
- mapy Eastern Europe 7.25 1882
- ApplicationVersionVersionNumber=8841


Z tego wynika, że Novcore jest najnowszy, tylko mapy bym potrzebował ?



 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-04-06, 14:42   

Przeczytaj poradnik http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14949 Najnowsze mapy http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=26201 Keygen http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14910
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 960
Wysłany: 2011-04-06, 14:56   

Masz to opisane 7 tematów niżej >>TU<<
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
fryta22 
Waypoint


Dołączył: 15 Sty 2008
Posty: 76
Wysłany: 2011-04-06, 18:24   

Dziękuję serdecznie.

Koledzy, czy 4GB SDHC Kingston będzie ok pod ten sprzęt ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18626
Wysłany: 2011-04-06, 18:27   

stif45 napisał/a:
>>TU<<
Scaliłem
_________________

 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-04-06, 18:31   

fryta22 napisał/a:
Koledzy, czy 4GB SDHC Kingston będzie ok pod ten sprzęt ?

Trudno powiedzieć. Warto byłoby przed zakupem pożyczyć taką kartę i sprawdzić. Są przenośne modele nawigacji TT które nie czytają kart SDHC. Ta nie jest przenośna ale warto sprawdzić.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Slabuk
Waypoint


Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 77
Wysłany: 2011-04-06, 21:32   

fryta22 napisał/a:
Dziękuję serdecznie.

Koledzy, czy 4GB SDHC Kingston będzie ok pod ten sprzęt ?


Tak będzie działała ;-)
_________________
Nie pomagam na PW
Zapraszam
 
 
sokier
azymut


Dołączył: 09 Lip 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-07-10, 13:36   carminat tom tom

Witam.
Posiadam Carminat tom tom, w który została fabrycznie wyposażona moja renówka (urządzenie jest wbudowane na stałe, a aktualizacji dokonuje się jedynie poprzez kartę pamięci SD, podłączając ją do komputera i wykorzystując oprogramowanie TomTomHOME2). Oto szczegóły tego urządzenia:



a oto zawartość tej karty:



Jak widać urządzenie posiada mapę Eastern_Europe 855.2938, a ja chciałbym zainstalować mapę Polski 870.3406, którą pobrałem już z internetu i wrzuciłem na kartę.

I tutaj mam problem, z którym nie mogę sobie poradzić. Chodzi o aktywowanie tej mapy. Próbowałem rożnych sposobów opisanych na forum i w rozmaitych przewodnikach, ale zawsze coś pójdzie nie tak, np: albo nie można znaleźć plików: ttgo.bif, etc., albo plik meta jakiś zły, albo jeszcze coś innego.
Dodam, że używałem: AutoActive w wer. 1.5 i 1.7; EasyActive w wer. 5 i 6 oraz Albert's coś tam...

Czy ktoś podpowie mi jak aktywować tą mapę, ewentualnie gdzie popełniam błąd? Będę bardzo wdzięczny za wszelkie porady i wskazówki!
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2011-07-10, 13:53   

sokier napisał/a:
plik meta jakiś zły
Skąd masz meta.txt dla mapy Polski 870.xxxx? Podziel się.
Albo poszukaj innej mapy, która ma właściwą metę.

Inna możliwośc: dodac na SD cały program TT + mapę
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18626
Wysłany: 2011-07-10, 14:00   

Dołączyłem do istniejącego wątku - przeczytaj go uważnie, jest w nim odpowiedź.
_________________

 
 
sebastian1979r 
GPS instruktor



Pomógł: 37 razy
Wiek: 39
Dołączył: 20 Lut 2009
Posty: 665
Wysłany: 2011-07-10, 19:32   

Jezeli chcesz wgrac mape na Orginalny Carminat co z tego co sie orietuje To Org. NC nie posiada ttsystem/PNDNavigsator a wiec nie mozesz zpatchowac softu. W Carminacie istnieje nastepujaca kolejnosc:
1. Czysta, zformatowana Karte (4GB) wkladasz do Urzadzenia, uruchamiasz Navi, wtedy zostaja na ta Karte wgrane dane specyficzne dla urzadzenia.
2. Dogrywasz na ta Karte SD ten Navcore: http://www.netuploaded.co..._8.841.rar.html On juz jest zpatchowany.
3. Dodajesz do niego mape, mety dla Polski ponoc nie ma, wiec wybierz taka w ktorej Polska sie znajduje. Carminat obsluguje Asystenta pasa ruchu, Real View, IQ itp. wiec wybierz 870.3406. Ta mape, karta SD w czytniku przy kompie, zpatchuj np: AutoActivem.
4. Wloz SD do Carminatu i powinno dzialac.
Sam tego jeszcze nie robilem ale wszystkie instrukcje opisuja to w taki sposob...
_________________
Jeżeli Ci pomogłem używaj opcji "Pomógł"
Zajrzyj na:
chomikuj.pl/sebastian1979r
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,19 sekundy. Zapytań do SQL: 10