Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-05-04, 09:30
Wbudowane z nawigacją TomTom
Autor Wiadomość
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 106
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3667
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-12-13, 10:59   

jvc temat jak to zrobić masz TUTAJ :roll:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
jvc 
Waypoint


Dołączył: 21 Lip 2009
Posty: 65
Wysłany: 2010-12-13, 13:24   

gustawox1 dzięki :-) ale nadal nie wiem jak wgrać mapę na kartę SD
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 106
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3667
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-12-13, 13:31   

jvc napisał/a:
ale nadal nie wiem jak wgrać mapę na kartę SD

Jak to :roll: Przecież kolega stif45 napisał:
stif45 napisał/a:
Dlaczego twierdzicie,że nie można zainstalować nowych map za friko w CARMINAT_TomTom.

Pobrać należy:

SE_Kopie_CARMINAT_TomTom_8.841

http://rapidshare.com/fil..._8.841.rar.html

Wgrać na sformatowaną kartę (Navcore jest już spatchowane,gotowe do pracy) i dograć mapę.Mapy działają z IQ oraz ALG.Mapę aktywować jak w każdym TomTom.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
jvc 
Waypoint


Dołączył: 21 Lip 2009
Posty: 65
Wysłany: 2010-12-13, 14:04   

A która aktywacja była by najprostsza , bo siedzę już dosyć długo i nie mogę zakumać jak to ogarnąć :-P
 
 
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 960
Wysłany: 2010-12-13, 18:28   

Pobierasz i kopiujesz na kartę navcore jak wyżej.Wkładasz do czytnika kart,oryginalną kartę Carminat TomTom i za pomocą programu TomTom Home odczytujesz ID twojego urządzenia.

Odpalasz TTHome,u góry programu klikasz na...Pomoc -> Informacje o systemie i odczytujesz (zapisujesz sobie) ID: urządzenia.ID będzie potrzebne do aktywacji mapy.

Pobierasz >>TEN<< aktywator.Opis aktywacji map,w pliku Info.txt po wypakowaniu.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
jvc 
Waypoint


Dołączył: 21 Lip 2009
Posty: 65
  Wysłany: 2010-12-13, 20:06   

Dzięki :-) , jutro popróbuję , a masz może jakiś link do mapy która z tym pójdzie? I drugie pytanie gdy już mapa się aktywuje to mam ją skopiować na kartę pamięci ? Dobrze rozumuję ?
edit.
Poradziłem sobie ,nie wiem czemu ,ale poszło dopiero z mapą 845.2645
 
 
111Marek
Waypoint


Dołączył: 19 Gru 2010
Posty: 16
Wysłany: 2010-12-19, 21:58   

witam, wgrałem "Western and Central Europe v8.30 2305" i pokazało że takiej mapy nie obsługuje, żeby za dużo nie ściągać proszę o info którą mapę ściągnąć. potrzebuję eu.zach i centralnej, a jak jest to całą

edit
i mam problem ze ściągnięciem podanego aktywatora, można inny link? bo może to tylko aktywacja mapy
 
 
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 960
Wysłany: 2010-12-20, 14:34   

@111Marek-pobierasz mapę: Western_and_Central_Europe_860.3101
>>TU<<

Link do aktywatora działa,można pobierać.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
111Marek
Waypoint


Dołączył: 19 Gru 2010
Posty: 16
Wysłany: 2010-12-20, 23:23   

dzięki, ale mapa wystawiona przez sebastiana1979 we wszystkich trzech możliwościach pobierania jest niedostępna/pousuwana

jeżeli chodzi o aktywator pobiera mi się pilk o nazwie
Aktywator.zip.html
i jest to praktycznie zrzut ekranu ze strony pobierania
jak przed pobieraniem wywalę z nazwy html to pokazuje błąd przy rozpakowywaniy pliku

pogrzebię jeszcze w torentach może gdzieś znajdę tę mapę

jak można jeszcze z innego linku to z chęcią skorzystam
no i z porad też, bo jak widać to mam probem ze ściąganiem a do wgrywania jeszcze daleka droga :)

dzięki za każdą pomoc

a jak ściągnę poprzednią wersję to też powinno chodzić?
pomyślałem że ściągnę poprzednią żeby opanować robienie karty
Ostatnio zmieniony przez 111Marek 2010-12-21, 09:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jvc 
Waypoint


Dołączył: 21 Lip 2009
Posty: 65
Wysłany: 2010-12-21, 08:16   

Ja mam pytanie do tych co już trochę jeżdżą clio z navi. Czy da się słuchać radia i mieć wyłączoną navi ? , bo ja tego nie potrafię zrobić :-?
 
 
111Marek
Waypoint


Dołączył: 19 Gru 2010
Posty: 16
Wysłany: 2010-12-21, 14:03   

ściągnąłem 855-2884, pytanko
co mam zrobić z kodem meta? wystarczy skopiować do worda i wkleić do folderu z mapą? czy ma mieć jakąś nazwę?

nie wiem dlaczego, ale jak pobieram z hotfile to pobiera mi screny obrazu, z innych jest ok

pobrałem aktywator z innego linka i pomęczę całość wieczorem
 
 
rober
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 59
Skąd: Lubin
Wysłany: 2010-12-21, 15:17   

kod meta wklejasz do notatnika i zapisujesz jako "meta.txt" i przenosisz do folderu z aktywatorem (według instrukcji danego aktywatora) lub oytwierasz plik meta.txt znajdujący się w folderze z aktywatorem i swój kod meta wlkejasz do ww.pliku i zapisujesz i wszystko odpalasz aktywator .... :mrgreen:
_________________
Lark 43.1
http://rapideo.pl/rapideoUsers
 
 
111Marek
Waypoint


Dołączył: 19 Gru 2010
Posty: 16
Wysłany: 2010-12-21, 16:39   

dzięki, niby proste a nie mogłem tego znaleźć :)
 
 
lata1984
azymut


Dołączył: 18 Lis 2009
Posty: 1
Wysłany: 2011-03-28, 15:39   

mam clio grandtour z TT jednak nie moge wgrac nowszej wersji. zgralem SE_Kopie_CARMINAT_8.841.zip , aktywator.zip i mape polska 865_3245. wszystko robione zgodnie z instrukcja. po wlozeniu karty navi dlugo mulila po czym pokazala ze ta wersja mapy nie jest obslugiwana przez to urzadzenie. Czy jakies porady moge uzyskac?? pozdrawiam
 
 
tak
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 09 Paź 2009
Posty: 132
Wysłany: 2011-03-30, 06:50   

lata1984: napisał
mam clio grandtour z TT jednak nie moge wgrac nowszej wersji. zgralem SE_Kopie_CARMINAT_8.841.zip , aktywator.zip i mape polska 865_3245. wszystko robione zgodnie z instrukcja. po wlozeniu karty navi dlugo mulila po czym pokazala ze ta wersja mapy nie jest obslugiwana przez to urzadzenie. Czy jakies porady moge uzyskac?? pozdrawiam
Przyłaczam się do pytania.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 10