Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-05-04, 09:30
Wbudowane z nawigacją TomTom
Autor Wiadomość
Kolos27 
azymut


Dołączył: 24 Lis 2008
Posty: 2
  Wysłany: 2010-07-08, 21:28   Wbudowane z nawigacją TomTom

witam może ktoś z was miał do czynienia z nawigacją w renault mianowicie oryginalnie jest zainstalowana mapa TT chciałbym sie dowiedzieć co to jest za urządzenie i jak je odblokować aby uruchomić inną mapę. Z góry serdeczne dzięki
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2017-09-14, 10:29, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8311
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-07-08, 21:34   

To chyba tomtomy, kiedyś była reklama. Jak tt to odblokowanie oczywiście nie możliwe.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-08, 21:35   

Jest to zintegrowana nawigacja Carminat TomTom. Nic z tym nie zrobisz. Nie uruchomisz na tym innych programów do nawigacji(AutoMapa, iGO8, MM itd.). Jedyne co da się zrobić to zaktualizować program i mapy przez TomTom HOME. Oczywiście płatnie.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 960
Wysłany: 2010-07-09, 20:13   

Dlaczego twierdzicie,że nie można zainstalować nowych map za friko w CARMINAT_TomTom.

Pobrać należy:

SE_Kopie_CARMINAT_TomTom_8.841

http://rapidshare.com/fil..._8.841.rar.html

Wgrać na sformatowaną kartę (Navcore jest już spatchowane,gotowe do pracy) i dograć mapę.Mapy działają z IQ oraz ALG.Mapę aktywować jak w każdym TomTom.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
kolabio
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 617
Wysłany: 2010-07-23, 22:22   

Dzięki za informację stif45. W uzupełnieniu: trzeba dograć pliki głosowe *.chk , bo w paczce ich nie ma.Do aktywacji map będzie potrzebne odczytanie wcześniej numeru ID z ekranu urządzenia, gdyż w Carminacie nie ma pliku navigator.bif
 
 
piotrr989
Waypoint


Dołączył: 17 Maj 2010
Posty: 107
Wysłany: 2010-08-13, 20:55   Problem z wczytywaniem navcore z karty

Witam, w samochodzie mam nawigację tomtoma, nagrałem navcore 8.8841. urządzenie się zaktualizowało ale zapomniałem go spatchować i nie czyta mi map, postanowiłem nagrać na kartę navcore i od razu spatchowałem , wgrałem mapkę, wygenerowałem dct i włożyłem do urządzenia, ale pierwszeństwo chyba ma urządzenie.

Co zrobić aby uszkodzić navcore w urządzeniu tak aby czytał go z karty.

Urządzenie rozpoznane jako One v4 ( Tomtom Carminat.)
jak go zmusić żeby czytał navcore z karty?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2015-11-05, 17:06 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Przeniosłem z "Navcore - jak wgrać nowe, czym się różnią międzu sobą"
 
 
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 960
Wysłany: 2010-08-14, 09:57   

Wgrać na kartę >>TO<< navcore (Jest już gotowe),wgrać i aktywować mapę.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18622
Wysłany: 2010-08-14, 12:54   

stif45 : Problem w tym, że navore już jest na karcie, tylko TT go ignoruje.

piotrr989: Zmusić TT do startu z SD można chyba tylko ingerując w wewnętrzne oprogramowanie. A to w warunkach domowych niemożliwe.
_________________

 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1136
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2010-08-14, 13:20   

piotrr989 napisał/a:
nagrałem navcore 8.8841. urządzenie się zaktualizowało ale zapomniałem go spatchować

To nie możesz od nowa nagrać navcore i spatchować na urządzeniu?
 
 
piotrr989
Waypoint


Dołączył: 17 Maj 2010
Posty: 107
Wysłany: 2010-08-14, 16:12   

to jest nawigacja wbudowana w samochód i tam oprócz czytnika kart nie ma innego połączenia
 
 
dragonn 
azymut


Wiek: 26
Dołączył: 01 Paź 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-10-01, 19:55   Renault Scenic 09 - TomTom wgranie map niemiec

Chciałbym w Renault Scenic rocznik 2009 wgrać mapy niemiec, czy ktoś wie może jak. Zastanawiałem się nad wgranie ich z innego TomTom-a, bo mój ojciec i tak planuje zakup GPS z mapami niemiec? Istnieje taka możliwość? Z góry dzięki za odpowiedzi.
 
 
sebastian1979r 
GPS instruktor



Pomógł: 37 razy
Wiek: 39
Dołączył: 20 Lut 2009
Posty: 665
Wysłany: 2010-10-01, 20:40   

Z tego co wiem to musisz miec do niego specjalny navcore:
SE_Kopie_CARMINAT_TomTom_8.841
link: http://rapidshare.com/fil...MINAT_8.841.rar
Mape nie mozna od tak zkopiowac do innego urzadzenie. Trzeba ja spatchowac.
Tu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=7819 znajdziesz poradnik jak to wszystko zrobic.
Tu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=22924 Mapy.
_________________
Jeżeli Ci pomogłem używaj opcji "Pomógł"
Zajrzyj na:
chomikuj.pl/sebastian1979r
 
 
dragonn 
azymut


Wiek: 26
Dołączył: 01 Paź 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-10-05, 21:03   

Zastanawiam się nad http://www.ram.net.pl/pro...oducts_id=48784 i mam jeszcze pytanie czy z tego dało by radę zgrać mapy do Scenica?
 
 
dominix
azymut


Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-10-26, 20:32   

Witam podpinal juz ktos org.navi carminat tomtom z clio 4 do clio 3?
bo walcze z tym juz 3 dni,kupilem cala instalacje z radiem ,monitorem i jakims modulem.
popodpinalem wszystko jak w istrukcji od sprzedajacego ale po wlczeniu radja radjo gra 4-6 sekund poczym wyskakuje napis loked i nic wiencej nieslychac,poczym wchodzi obraz navigacji i znowu napis wlorzyc sd karte z mapa ale nigdzie opcji o podanie codu.

[ Dodano: 2010-10-31, 11:34 ]
za pomoca kolegi z forum udalo mi sie z mapa.bynajmniej nawigacja juz dziala, ale radio dalej mi niegra,jak by mial ktos jakis pomysl to prosze o info.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-12-13, 13:37 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z wątku Poradnik instalacji map TomTom na urządzenia PDA, PNA, PND
 
 
jvc 
Waypoint


Dołączył: 21 Lip 2009
Posty: 65
Wysłany: 2010-12-13, 10:27   

Panowie mam lamerskie pytanie, ale może mnie ktoś naprowadzić z której dokładnie części poradnika skorzystać żeby wgrać polskie mapy do navi carminat w clio ? Normalnie nie wiem jak się za to zabrać ;-)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,25 sekundy. Zapytań do SQL: 11