My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-10, 10:12
GoClever 5055+ - problem z wyświetlaczem
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9404
Wysłany: 2010-07-05, 12:11   

Wystarczy przejrzeć tytuły wątków w dziale http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=190 i troche poczytać. Poświęc na to ciut więcej czasu:
Kod:
Dołączył:       Dzisiaj 9:42
Ostatnia wizyta:      Dzisiaj 12:40 (Minut: 13)
Wizyt: 3  Łączny czas wizyt Minut: 59
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3915
Wysłany: 2010-07-05, 12:51   

zdanowim napisał/a:
od początku i jest niezależna od ustawień.
Na automatycznej regulacji podswietlenia tez tak sie dzije?
MAm ten sam modle i nigdy tego typu problemow nie mialem - ale zauwazylem ze dosc czesto wystepuje to w GC 5055+ - moze jakas wadliwa seria..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
zdanowim
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Lip 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-07-05, 13:04   

Kombinowałem już z ustawieniami auto włączonymi i wyłączonymi i nic. Testowałem na mapie wbudowanej i na AM i nic. wszystko zależy jak się włączy, a w zasadzie od jej humoru.
Jeszcze rozumiem żebym wsadził łapy w soft. Kupiłem, pojechałem w trasę i było ok. Po kilku dniach zaczęła przygasać, ale wystarczyło dotknąć palcem żeby się rozjaśniła i świeciła poprawnie. Po jakimś czasie zaczęła przygasać non stop. Dotknięcie wyświetlacza rozjaśnia tylko na chwilę. Czasami jak się włączy to świeci jak trzeba i to niezależnie czy jadę na baterii czy na kablu.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-07-05, 15:01   

Ja na w mojej mam to w menu ale nominalnie jest w Windowsie.
Mogę ostawić po jakim czasie się przygasa (np. 30sec) i potem po kliknięciu przez 30sec działa i znów przygasa.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
enbloc 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 61
Skąd: Lubin
Wysłany: 2010-07-08, 13:22   

Też mam problem ze ściemnianiem ekranu, po odznaczeniu autoregulacji wydaje się być dobrze, ale w opcji z auto... i na ładowarce - przygasa. testowałem w róznych ustawieniach i czasami jest ok a po jakimś czasie znowu przygasa. Przełączyłem przy podłączonej ładowarce opcję zasilania z baterii i zaczęła działać normalnie mimo że ustawienie automatycznie wskoczyło na zasilanie z ładowarki . Może jakieś pomysły ktoś ma co to za dziwoląg i wyjaśni konkretnie problem a nie zagadkowo.



Odp.serwisu na gasnący ekran -"... niestety problemem jest soft w urządzeniu, właśnie tak działa..."
 
 
tomwpr
azymut


Dołączył: 11 Cze 2009
Posty: 1
Wysłany: 2014-08-25, 16:35   

Hej. Czy udało się w końcu rozwiązać ten problem? Mam to samo :roll:
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17945
Wysłany: 2014-08-25, 18:57   

enbloc napisał/a:
problemem jest soft w urządzeniu,
To może rozwiązać tylko producent
_________________

 
 
szymon189
Navi Expert


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 462
Wysłany: 2015-04-02, 19:59   GC 5055+ migający ekran podczas uruchamiania

Dziwna sytuacja z nawigacją, podczas uruchomienia nawigacji do czasu wyboru nawigacji miga ekran na biało i słabo widać co jest na ekranie. Jak włączę nawigację automape na tej nawi to wszystko jest ok. Jaki może być problem?
 
 
Rochword
Waypoint



Dołączył: 02 Kwi 2015
Posty: 51
Wysłany: 2015-04-03, 06:52   

ja podobnie miałem teraz może mi nie migała, ale taki blady ekran, nie mogłem znależć GPS ( mimo wszystkie słupki były, ale na czarno) i problemy z kalibracją ( klikałem w ikonkę to nie za każdym razem działało). Wczoraj wgrałem nowe firmware i problem znikł.
_________________
Nie pomagam na PW !!!!
 
 
szymon189
Navi Expert


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 462
Wysłany: 2015-04-03, 13:58   

Tylko gdzie znajdę nowe firmware do mojego modelu? Dodam, że jak podłączę nawigację do komputera to nic nie wykrywa, tylko błąd nie rozpoznano urządzenia.
 
 
Rochword
Waypoint



Dołączył: 02 Kwi 2015
Posty: 51
Wysłany: 2015-04-03, 14:19   

Jeżeli chodzi o GC 5055+ z windowsem CE6 to tu
KLIK masz temacik z polecenia Olivia , ja pobierałem i navi znowu żyje.
 
 
szymon189
Navi Expert


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 462
Wysłany: 2015-04-03, 15:16   

Skopiowałem pliki na kartę. Podłączyłem nawi do laptopa. Uruchomiłem nawigację i nic się nie wgrało. Mam zmienić ścieżkę do nawigacji do konkretnego pliku? Jakiego?
 
 
Rochword
Waypoint



Dołączył: 02 Kwi 2015
Posty: 51
Wysłany: 2015-04-03, 15:42   

szymon189, nic nie zmieniałem żadnej ścieżki, kartra SD-format Fat32, wgrałem pliki, restart navi i samo zaczęło się wgrywać. Ja nie pomogę Ci czemu u Ciebie tak się stało, może któryś z kolegów czy koleżanek mądrzejszych ode mnie Ci pomogą.
_________________
Nie pomagam na PW !!!!
 
 
szymon189
Navi Expert


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 462
Wysłany: 2015-04-03, 15:51   

Tak też wszystko zrobiłem. Nadal nie działa. Nadal komunikat po podłączeniu do komputera: "Nie rozpoznano urządzenia USB".
 
 
szymon189
Navi Expert


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 462
Wysłany: 2015-04-03, 19:44   

Zmieniłem na inną kartę microSD, skopiowało, ale nadal ekran miga i jest bardzo biały.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 7,38 sekund. Zapytań do SQL: 10