Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-07-03, 18:21
[10.01.11] Menu AIRWolf v0.2 480x272 - proste i funkcjonalne
Autor Wiadomość
borys71
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lip 2008
Posty: 12
Wysłany: 2011-05-31, 13:46   

Witam

Zainstalowałem wersje 0.2 ruszyło bez przeróbek , generalnie tak jak było w paczce tak poszło.
Nie działały niektóre aplikacje , w części pozmieniałem linki , niektóre pozycje z menu wyrzuciłem całkiem . Mój LARK 50.3 jest z NANDFLASH . Nie doszukałem się jedynie skrótu do transmitera FM i ustawień LARK
 
 
radekg32
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Maj 2011
Posty: 25
Wysłany: 2011-06-01, 22:06   

Mi sie udalo odpalis menu,ale nie wiem w jakim pliku i jak zmienic sciezki do programow,gier i przede wszystkim navi,niestety ale jakos tego nie qmam.
 
 
borys71
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lip 2008
Posty: 12
Wysłany: 2011-06-03, 12:08   

do edycji potrzebny jest notatnik w \Airwol\config są 4 pliki ini w nich podajemu sciezki do programów i navi
 
 
radekg32
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Maj 2011
Posty: 25
Wysłany: 2011-06-03, 20:50   

Juz sobie poradzilem z edycja sciezek do navi.......nie wiem jednak gdzie sa sciezki np do FM transmiter i GPS info.Mam Lark 50.3 z NandFlash.
 
 
borys71
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lip 2008
Posty: 12
Wysłany: 2011-06-04, 19:40   

Może to trochę Tobie pomoże

GPS Monitor
\Mesada\$MSD$\App\GPSmonitor.exe

Oryginalne menu LARK
\Mesada\$MSD$\App\Launcher.exe

Transmitera nie udało mi się poszukać , wyczytałem że jest zaszyty w oryginalnym MENU LARKA
 
 
radekg32
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Maj 2011
Posty: 25
Wysłany: 2011-06-04, 20:35   

Teraz mam taki problem,ze jak powgrywalem ikony nawigacji do katalogu "ICO",pozmienialem sciezki w "ini" to po wlaczeniu menu mam taki komunikat
"Kein 32 bit icon gefunden" ....... o co chodzi

Gdzie bedzie sciezka do ustawienia urzadzenia i fm trasmitera
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2011-06-04, 20:43   

Brak ikony o określonym rozmiarze (wymagany kolor 32-bit)
_________________

 
 
radekg32
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Maj 2011
Posty: 25
Wysłany: 2011-06-04, 20:48   

A jak i czym sprawdzic i zmienic ta wartosc na 32-bity
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2011-06-04, 20:57   

PhotoShop. GIMP, ToYcon
_________________

 
 
borys71
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lip 2008
Posty: 12
Wysłany: 2011-06-04, 21:29   

a ma ktoś może ikone do LARKMAP
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2011-06-05, 10:59   

O to pytaj w wątku http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=10385
_________________

 
 
antares29
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 9
Wysłany: 2011-07-15, 20:07   

Witam !
Wgrałem to menu do Lark 50.3, oczywiście zmieniając ścieżki na NandFlash i wpisy prowadzące do ukrytej pamięci urządzenia, czyli \Mesada\$MSD$\App\.
Również mam problem z odnalezieniem odnosnika do transmitera FM. Następnie do aplikacji z ikona "Ustaw SETUP Urządzenie", GPS Config, i jedna gierka nie chce sie uruchomic, katalog, sciezki są ok, ale wyskakuje błąd, chodzi o grę FireDrill FDrill.exe, ale mniejsza z tą grą, nieistotna jak dla mnie. Reszta działa prawidłowo i sie uruchamia.

Zastanawia mnie natomiast sam skrypt a dokładnie wpisy w "loader.mscr".
Wszedłem w Proces Menager i skryp nie "uwala" orginalnego panelu Larka.

Fragment:

;Zamykanie aplikacji
;Kill("gpsmc.exe") - czy zamiast tego gpsmc.exe należało by wpisać launcher.exe?
;Uruchamianie paska narzędzi WolfToolbar
;pasek ten uruchamia automatycznie klawiaturę ekranową!
;Run("\SDMMC\Wolf\WolfToolbar.exe")

Nie ma w paczce katalogu Wolf z aplikacją WolfToolbar.exe

;Ładowanie aplikacji
;Run("\Windows\explorer.exe")
;Run("\ResidentFlash2\pmp.exe") - Tu wiadmomo zamiana na \Mesada\, ale co zamiast pmp.exe?

I jeszcze jeden fragment:

;Kojarzenie plików z programami
RegWriteString("HKCR","MortScript", "", "MortScript")
RegWriteString("HKCR","MortScript\DefaultIcon","Default", "\SDMMC\AirWolf\Mort\mortscript.exe,-130")

W paczce nie ma podkatalogu Mort mortscript.exe w katalogu AirWolf. mortscript.exe znajduje sie w katalogu !Run, przez co odnośnik jest nieprawdłowy. Czy zmiana na ścieżkę do katalogu !Run coś zmieni?

Nie chcę za bardzo namieszać w tym skrypcie, dlatego tez proszę o wypowiedź fachowców.
 
 
fxjerzy 
azymut


Wiek: 32
Dołączył: 18 Cze 2012
Posty: 2
Wysłany: 2014-02-13, 14:36   

A czy da się 50.1 CE6 jakoś odchudzić mając odpalonego AIRWolf v0.2? Bo odblokowywać już nie muszę ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2014-02-13, 14:51   

Co chcesz odchudzić?
Urządzenie w sensie gabarytów?
Program w sensie zajmowanego miejsca w pamięci FLASH czy zużycie pamięci RAM?
_________________

 
 
kundelek
azymut


Dołączył: 03 Kwi 2010
Posty: 3
Wysłany: 2015-12-17, 21:11   

Sprawdzone na Lark 50.9 chodzi bezbłędnie, dobra robota i pytanie do Wolfa. Czy mógłbyś wrzucić gfx-y z napisem 50.9 zamiast 50.1? Pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10