Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-07-03, 18:21
[10.01.11] Menu AIRWolf v0.2 480x272 - proste i funkcjonalne
Autor Wiadomość
piotras.plock
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lip 2009
Posty: 36
Wysłany: 2016-05-22, 09:19   

Witam. Chciałbym powyższe menu zainstalować w pamięci wewnętrznej nawigacji Navitel E100. Przy wgraniu AutoMapy wystarczy plik WCeAm.exe przenieść do folderu Navitel i zmienić jego nazwę na Navitel.exe, podmieniając tym samym plik oryginalnego oprogramowania nawigacyjnego. Wtedy po włączeniu nawigacji startuje AM. Jak zatem sprawić, aby startowało powyższe menu bez użycia karty pamięci?
_________________
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6211
Wysłany: 2016-05-22, 10:05   

To jest do zrobienia, jednak uprzedzam, że to bardzo mocno ingerujacy w system panel, zmienia sporo kluczy w rejestrze etc.
Napisz jak Twoje urządzenie widzi pam. wewn. - podrzucę Ci skrypcik uruchamiający ten panel
Inna kwestia w tym, czy wiekszość dodatkowych aplikacji tego panelu będzie działała , bowiem Navitel może mieć zupelnie inna architekture niz lark.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
piotras.plock
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lip 2009
Posty: 36
Wysłany: 2016-05-22, 20:24   

Dzięki za odpowiedź. Chyba jednak się nie zdecyduję, nie moje urządzenie, robię na prośbę kolegi. Muszę poszukać jakiś panel prosty, aby jedynie odblokować navi.
Znalazłem to rozwiązanie, tylko muszę znaleźć ten panel:
https://pebx.pl/t/navitel-e500-windows-ce-6-0.1509127/#post-6930884
_________________
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6211
Wysłany: 2016-05-22, 20:30   

Paneli tu dostatek i generalnie wszystkie działają na podobnej zasadzie.
Jak prosilem - napisz jak navitel widzi pamięc wewn. to podrzuce Ci skrypcik uruchamiajacy panel na identyczniej zasadzie jak opisywales uruchomienie AM ( czyli podmiana nazw )
Bedziesz sobie w nim tylko zmieniał ściezkę do panelu i będziesz mogl przetestowac ich ile chcesz
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
piotras.plock
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lip 2009
Posty: 36
Wysłany: 2016-05-22, 20:38   

Zajrzałem do pliku " settings.001.ini "
Pokazuje coś takiego:
AtlasPath = [1] \SDMMC\NavitelContent\Maps
AtlasPath = [2] \ResidentFlash\NavitelContent\Maps
_________________
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6211
Wysłany: 2016-05-22, 21:07   

sciągasz i rozpakowujesz
http://www18.zippyshare.com/v/gieiE1SI/file.html

1. w urządzneiu w kat. Navitel zmieniasz nazwę pliku navitel.exe na jakąkolwiek
2. zawartośc folderu ( trzy pliki luzem ) wrzucasz do katalogu navitel
3. otwierasz notatnikiem plik navitel.mscr i modyfikujesz jego zawarość pod wgrany pulpit

Jest tam w pierwszej linii:
Kod:
Run("\ResidentFlash\tu_nazwa_folderu_panelu\tu_nazwa_pliku wykonywalnego_panelu.exe")


trzeba wpisać rzeczywistą nazwę folderu panelu i nazwę jego pliku wykonywalnego
Jesli prawidlowo wpiszesz ta sciezkę uruchomienie urządzenia uruchomi panel

Jelsi będziesz miał problem z tą ściezką - podaj link do panelu .. podpowiem co wpisac
Pozdrawiam

P.S Zrób sobie przedtem kopie pamięci wewn. navitela na kompie. Na pewno nie zaszkodzi , a może tylek uratowac.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
piotras.plock
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lip 2009
Posty: 36
Wysłany: 2016-05-22, 21:17   

Wrzuciłem ten panel, po uruchomieniu navi pokazuje taki komunikat:
"Unknown command 'sleeep'

Line 2
(\ResidentFlash\NAVITEL\NAVI
TEL.mscr):
sleeep(300)
_________________
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18788
Wysłany: 2016-05-23, 06:18   

Usuń jedno e w sleeep.
_________________

 
 
piotras.plock
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lip 2009
Posty: 36
Wysłany: 2016-05-23, 07:08   

Też to zauważyłem. Usunąłem od razu po napisaniu posta-wisi na ekranie startowym z logo Navitel.
_________________
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18788
Wysłany: 2016-05-23, 07:14   

1. Gdzie masz plik exe od panelu?
2. Co masz w pliku navitel.mscr ?

Włącz rozszerzenia plików - byc może masz navitel.mscr.txt
_________________

 
 
piotras.plock
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lip 2009
Posty: 36
Wysłany: 2016-05-23, 07:48   

1. NAVITEL E500 (F:) >!Run\loader.exe
2. Run("\ResidentFlash\!Run\loader.exe")
sleeep(300)
Kill(Navitel.exe)
_________________
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6211
Wysłany: 2016-05-23, 15:34   

Na modecom MX4 ten panel nie startuje ( bez skryptu - bezpośrednio spod win ), natomiast skrypt , po poprawieniu literówki bez problemu odpala mój wlasny panel.
Jest to co przewidywalem w pierwszym swoim poście - panel jest dedykowany pod okreslone urządzenie i na innych może nie dzialac, a stopień jego komplikacji powoduje, ze jest to wysoce prawdopodobne dla innych urządzen niż dedykowane

P.S Sprawdzilem teraz.. u mnie odpalił się panel: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=24711

Z tym, że trzeba uruchamiac go bezpośrednio spod spirit/spirit.exe
Czyli
Pobierz panel, wypakuj go do jakiegos katalogu ( nazwij go spirit ) , wrzuc kat. spirit do pamięci , a w skrypcie popraw sciezkę na :
Kod:
\ResidentFlash\spirit\spitit\spiryt.exe

( uwaga spiryt.exe przez Y nie jest błędem )

Wiekszośc stron pulpitu nie działa, ale spokojnie można je po prostu usunąć, by nie smiecily( podpowiem , jak uz uruchomisz wybieranie programow poprzez pulpit) , a wybieranie programów jest proste( trzeba poustawiać ściezki w Main/main.ini oraz Main/navigation.ini
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
piotras.plock
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lip 2009
Posty: 36
Wysłany: 2016-05-23, 16:35   

Nawigację oddałem już koledze, ale może za jakiś czas będę ją miał z powrotem, to wtedy sprawdzę. Dzięki wielkie za pomoc.
_________________
 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 273
Wysłany: 2016-07-11, 22:06   

no_taki, Wszystko pięknie działa , ale nie działają ścieżki nawigacyjne.

Zmieniałem w Main/navigation.ini by startowała z karty pamięci np.

Kod:
ICONXPBUTTON
x = 5
y = 30
Command = \Storage Card\Automapa EU\wceam.exe
SizeNormal = 114
SizePushed = 114
ScaleAlpha = 100
IconNormal = ..\Icons\am1.ico
ScaleAlpha = 100
AddGray = -30
IconPushed = ..\Icons\am1.ico



i wgrywałem nawet w pamięć nawigacji
Kod:
ICONXPBUTTON
x = 5
y = 30
Command = ..\Automapa EU\wceam.exe
SizeNormal = 114
SizePushed = 114
ScaleAlpha = 100
IconNormal = ..\Icons\am1.ico
ScaleAlpha = 100
AddGray = -30
IconPushed = ..\Icons\am1.ico


i nic nie działa wyskakuje komunikat że nie widzi ścieżki

Cannot find wceam ( or one of its components ) . Make sure the path and filename are correnct and that all the required libraries are available


Można pomoc ??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18788
Wysłany: 2016-07-12, 05:34   

Podaj rzeczywistą (czyli ta, jaka jest w Twoim urządzeniu) ścieżkę dostępu do plików EXE automapy. Zwróć uwagę na spacje i przecinki
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10