Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Igo Primo global_cfg not found
Autor Wiadomość
maruszeczek 
Waypoint



Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 134
Skąd: Norymberga
Wysłany: 2011-11-02, 18:57   

witam,w poniedzialek podmienilem w moim primo global conf. na ten z pierwszego postu,ruszylem w trase i po 600-set km wywalilo mi komunikat ze global_conf not found,po sprawdzeniu okazalo sie ze plik ma 0 kb,wrzucilem ponownie ten sam plik i ciagle global_conf not found,jezeli wrzuce poprzednia wersje conf. to igo nie chce mi sie odpalic,igo uzywane od samego poczatku kiedy wyszla wersja 1.2,podmieniane tylko mapy i skorka,do tej pory bez problemu,co moze byc przyczyna ze igo nie odpala?,mapy nq 2011 q2
_________________
Becker Ready 50,revo2 mod Kan_Karpik
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1483
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-11-02, 20:16   

Witam
U mnie wszystko OK
Używam Igo Primo 1.1 + mapy Navteq 2011Q2

Sprawdź czy pobrał Ci się poprawnie plik Global_cfg, następnie czy poprawnie Ci się zapisuje w Primo - jeśli używasz karty, to może potrzebny format karty (koledzy na forum mieli takie przypadki)

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
maruszeczek 
Waypoint



Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 134
Skąd: Norymberga
Wysłany: 2011-11-02, 22:40   

Arturek napisał/a:
Sprawdź czy pobrał Ci się poprawnie plik Global_cfg

Pobieralem go trzykrotnie i objaw nadal taki sam,nie wiem co sie moglo porobic
_________________
Becker Ready 50,revo2 mod Kan_Karpik
 
 
Tandy
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 33
Wysłany: 2011-11-03, 16:09   

Nie chcę krakać, ale chyba kłania się chkdsk i formatowanie karty...
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2011-11-03, 16:18   

maruszeczek napisał/a:
wywalilo mi komunikat ze global_conf not found,po sprawdzeniu okazalo sie ze plik ma 0 kb,
Tandy napisał/a:
ale chyba kłania się chkdsk

Tandy, ma calkowita racje - blad w p[oprzednim "global_config.zip" uniemozliwia skopiowanie nowego - uruchom na PC opcje "napraw bledy' - po ich naprawieniu usun plik i w jego miejsce skopiuj nowy.
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
maruszeczek 
Waypoint



Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 134
Skąd: Norymberga
Wysłany: 2011-11-03, 19:56   

dzieki Janusz,mialem na pc kopie mojego primo i wgralem ponownie,dziala
_________________
Becker Ready 50,revo2 mod Kan_Karpik
Ostatnio zmieniony przez maruszeczek 2011-11-04, 20:18, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
MR161
Navi Expert


Dołączył: 24 Gru 2011
Posty: 209
Wysłany: 2012-02-19, 22:28   Igo Primo global_cfg not found

mam igo primo i po włączeniu mam komunikat global_cfg not found
,ale ja go posiadam...
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1483
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-02-20, 07:42   

Witam
1) Czy w odpowiednim katalogu? => CONTENT \ GLOBAL_CFG \ global_cfg.zip
2) Czy poprawna nazwa liku global. Ma być global_cfg.zip - bez żadnych numerków
3) Czy nie masz przekierowania katalogów w pliku SYS.TXT
4) Plik moze byc poprostu uszkodzony - pobierz z forum
http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0
5) Pliku global_cfg.zip oczywiście NIE rozpakowujemy

6) Kompletne IGO Primo 2.0 GoCruise masz na "chomiku"

http://chomikuj.pl/a_krakow

- w katalogu: moja - nawia
- hasło: my-navia

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18622
Wysłany: 2012-02-20, 09:32   

Albo to, co pisał Janusz - dołączyłem do wątku posty z tym samym problemem
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5558
Wysłany: 2012-02-20, 17:04   

jezyk napisał/a:
MR161,
Raczej typowałbym punkt 3 Arturka :-D

Dokłądnie!!! Obstawiam złe scieżki w sys ( np sdmmc zamiast storage card lub coś w tym stylu )
Przerabiałem na navii syna , gdy za bardzo chcąc się pochwalić, przewaliłem program ze swojej navi "na zywca" :oops:
:mrgreen:
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
MR161
Navi Expert


Dołączył: 24 Gru 2011
Posty: 209
Wysłany: 2012-02-20, 18:44   

jeżeli wyrzucę plik SYS.TXT to nie mam tego komunikatu ? i igo normalnie odpala ?
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1483
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-02-20, 18:48   

A co za problem sprawdzić?

Co masz w sekcji [folders] w SYS.TXT
Jak jest widziana Twoja karta pamięci = czy jako Storage Card czy inaczej?

Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5558
Wysłany: 2012-02-20, 20:31   

MR161 napisał/a:
jeżeli wyrzucę plik SYS.TXT to nie mam tego komunikatu ? i igo normalnie odpala ?

prawie normalnie.
Agatka nie działą, gps nie łapie ( prawdopodobnie ) sygnału, wszelkie dodatki nie działają .. ale program powinien ruszyc.
Pokieruj się postem kol.Arturek , wrzuć tu sekcję [folders] i podaj jak Twoja nawi widzi kartę.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
MR161
Navi Expert


Dołączył: 24 Gru 2011
Posty: 209
Wysłany: 2012-02-20, 21:29   

moja karta jest widziana jako Storage Card

[folders]
app="NandFlash/primo"


a Agatka u mnie już ostrzega :lol:
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5558
Wysłany: 2012-02-20, 21:36   

MR161 napisał/a:
moja karta jest widziana jako Storage Card

[folders]
app="NandFlash/primo"

IGO jest na karcie , czy w NandFlash ???
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,21 sekundy. Zapytań do SQL: 10