Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
POI w iGO Primo
Autor Wiadomość
Edgar
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 05 Lut 2010
Posty: 378
Wysłany: 2010-08-25, 19:24   

midas63 napisał/a:

No więc icon czy bmp bo w załączniku masz rozszerzenie bmp a w opisie jest rozszerzenie icon, po drugie jakiś wpis do sys.txt? skąd ssiesz pliki bmp?


Ale się czepiasz :lol:
Normalne że bmp.
W sys żadnego wpisu do POI.
Nie działa u ciebie?
 
 
midas63 
Waypoint



Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 197
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-08-25, 19:30   

Edgar napisał/a:
Nie działa u ciebie?


no właśnie dlatego się czepiam :lol:
_________________
LG V400 1280x800 i żadne Primo nie działa :(
 
 
Edgar
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 05 Lut 2010
Posty: 378
Wysłany: 2010-08-25, 20:17   

midas63 napisał/a:
no właśnie dlatego się czepiam



W ustawieniach mapy ikonka jest odhaczona?
Restart był?
System z automatu utworzył trzy pliki
w Prino content userdata poi
AutoGas.KIX
AutoGas.KNS
AutoGas.KST?
 
 
midas63 
Waypoint



Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 197
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-08-25, 20:26   

Edgar napisał/a:
midas63 napisał/a:
no właśnie dlatego się czepiam



W ustawieniach mapy ikonka jest odhaczona?
Restart był?
System z automatu utworzył trzy pliki
w Prino content userdata poi
AutoGas.KIX
AutoGas.KNS
AutoGas.KST?


no jakbyś widział moje igo :) ale i tak nie działa. może dlatego że mam
green routes?
_________________
LG V400 1280x800 i żadne Primo nie działa :(
 
 
Edgar
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 05 Lut 2010
Posty: 378
Wysłany: 2010-08-25, 21:15   

midas63 napisał/a:
może dlatego że mam
green routes?


Ale to jest pod green.
Wpisz np. Końskie pokaż na mapie i w centrum
miasta jest stacja LPG. Pokazuje ikonę
Niech się inni wypowiedzą co pobrali jak u nich.
U mnie działa idealnie.
 
 
adamski73
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 30 Cze 2009
Posty: 25
  Wysłany: 2010-08-25, 22:40   

U mnie też działa idealnie. Wielkie dzięki.
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-08-26, 15:26   

Edgar napisał/a:
U mnie działa idealnie.

U mnie dziala, ale nie na Twoim - ten kml z paczki jest uszkodzony..
Przy probie otwarcia za pomoca GoogleEarth, dostaje komuniakt "blad 3 linia 2 wiersz".
midas63 napisał/a:
no jakbyś widział moje igo :) ale i tak nie działa

Moze sprubuj z tym wpisem do sys.txt:
Kod:
[kml]
default_icon=0

lub z innym plikiem *.kml - wazne, by nazwa pliku oraz nazwa ikony sie zgadzala np:
Kod:
LPG.kml
i
Kod:
LPG.bmp

Jeszcze jedna sprawa.. nie wiem czy ma znaczenie, ale niektore plki *.kml posiadaja np nazwe LPG.kml a nazwa wewnetrzna pliku jest inna np stacje_LPG.kml - zauwazylem takie rzeczy otwierajac pliki *.kml za pomoca POI-Konwertera (przy okazji laczenia kilku plikow kml w jeden - mam teraz jeden plik ze stacjami LPG w panstwach na trasie Polska-Chorwacja). POI-Konwerter rozpoznaje czasem calkiem inna nazwe kategorii niz nazwa pliku *.kml - moze Primo kieruje sie wlasnie nazwa wewnetrzna pliku, a nie nazwa pod jaka jest plik zapisany.
To takie moje sugestie - nie wglebialem sie w to, bo ikony dla plikow *.kml u mnie sa przypisane wlasciwie.
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Xinski 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Wiek: 33
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 32
Wysłany: 2010-08-26, 15:57   

U mnie też działa OK. Mam navię nv35 i posadzonego iGO prrimo 1.1 Green Routes oraz data.zip od Lucci. Pozmieniałem też w swoich POI.kml wpisy i wyświetla mi z odpowiednimi ikonkami przypisanymi do kategorii.
 
 
midas63 
Waypoint



Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 197
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-08-26, 18:06   

janusz_40 napisał/a:
Moze sprubuj z tym wpisem do sys.txt:
Kod:
[kml]
default_icon=0

Mam ten wpis i nie działa. Moze ktoś to opisze krok po kroku skąd zassać pliki poi i bmp jak i czy wogóle konwertować gdzie wgrywać i co wpisać w sys.txt
_________________
LG V400 1280x800 i żadne Primo nie działa :(
 
 
Edgar
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 05 Lut 2010
Posty: 378
Wysłany: 2010-08-26, 19:29   

janusz_40 napisał/a:
U mnie dziala, ale nie na Twoim - ten kml z paczki jest uszkodzony..
Przy probie otwarcia za pomoca GoogleEarth, dostaje komuniakt "blad 3 linia 2 wiersz".


Witam. Janusz plik jest dobry, błąd 3 linia 2 to akurat
wpis dotyczący ikony. Po prostu Google tego wpisu nie zna dla googla
to nowość i tyle. :-)

Nazwa kml oraz ikony nie musi być taka sama
Primo 1.1 inaczej czyta poszczególne poi.
Kml z 1.1 nie odpali ani na igo ani na poprzednim Primo
W linku jest POI darmowych parkingów w miastach Polskich,
nazwa kml i bmp są różne celowo działa super.
Wybieramy np. Gdańsk wyświetla się centrum klikamy na ikonę
podaje nazwę ulicy i parkujemy za free

Kod:
http://www.przeklej.pl/plik/free-parking_pv1_1_zip-001coo3ui40t
 
 
wizar
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Kwi 2010
Posty: 87
Wysłany: 2010-08-26, 23:34   

Edgar napisał/a:
Witam. Janusz plik jest dobry, błąd 3 linia 2 to akurat
wpis dotyczący ikony. Po prostu Google tego wpisu nie zna dla googla
to nowość i tyle. :-)

Powiedz jeszcze skąd ściągąć poi dla Primo lub gdzie/czym można przekonwertować na *.kml zrozumiałego dla Primo. Czy nazwę bmp-ka sam tam wpisałeś? czy jakimś programem. Mnie po wrzuceniu pliku kml z poiplaza (dla igo lub amigo) nie generuje się plik z rozszerzeniem *.kst. Zamiast 3, tylko dwa. a przypięć ikony własnej do tego nie mogę.
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-08-28, 15:57   

midas63 napisał/a:
Mam ten wpis i nie działa.
Jesli nadal nie wyswietla ci indywidulanych ikonek dla plikow *.kml, to jedynym rozwiazaniem jest usuniecie z pliku data.zip pliku \ui_igo9\icons\poi\kmlpoi.icon
Edgar napisał/a:
plik jest dobry, błąd 3 linia 2 to akurat
wpis dotyczący ikony.

Wlasnie przeanalizowalem Twoj plik i bledu nie powioduje wpis dotyczacy ikony lecz wpis w linii:
<Placemark><name>
</description><metadata><telephone></telephone></metadata><Point><coordinates>21.20981,51.42061</coordinates></Point></Placemark>
a dokladniej brak zamkniecia sekcji <name> czyli wpisu </name>
Po poprawieniu plik otwiera sie w GoogleEarth prawidlowo.

[ Dodano: 2010-08-28, 17:18 ]
wizar napisał/a:
gdzie/czym można przekonwertować na *.kml zrozumiałego dla Primo
Nawet natatnikiem:
Otwierasz plik *.kml w notatniku (w przykladzie Stacje LPH w Czechach - LPG-CZ.kml) - wyglada on mniej wiecej tak:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<kml xmlns="http://earth.google.com/kml/2.2" creator="POIConverter">
<Document>
<name>LPG-CZ</name>
<Placemark>
<name>CZ-Cesky Tesin</name>
<description />
<metadata>
<telephone />
</metadata>
<Point>
<coordinates>18.610280,49.738060</coordinates>
</Point>
</Placemark>

Po modyfikacj powinienien wygladac tak:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<kml xmlns="http://earth.google.com/kml/2.2" creator="POIConverter">
<Document>
<name>LPG-CZ</name>
<metadata><igoicon><filename>LPG-CZ.bmp</filename></igoicon></metadata>
<Placemark>
<name>CZ-Cesky Tesin</name>
<description />
<metadata>
<telephone />
</metadata>
<Point>
<coordinates>18.610280,49.738060</coordinates>
</Point>
</Placemark>

Czyli cala zmiana to dodanie linii wpisanej w przykladzie na czerwono - to wlasnie przypisanie ikony do pliku *.kml
Wiecej na stronie: http://wiki.mobilepassion...p/igo_primo_kml
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
midas63 
Waypoint



Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 197
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-08-28, 20:31   

janusz_40 napisał/a:
Jesli nadal nie wyswietla ci indywidulanych ikonek dla plikow *.kml, to jedynym rozwiazaniem jest usuniecie z pliku data.zip pliku \ui_igo9\icons\poi\kmlpoi.icon

Janusz jesteś wielki, zadzialało. Mam tylko problem z wyświetlaniem ikon które sam zassałem, te które sciągnąłem od kolegów (autogas i parkingfree) działają. nie wiem skąd brać ikony :(
_________________
LG V400 1280x800 i żadne Primo nie działa :(
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-08-28, 21:09   

midas63 napisał/a:
nie wiem skąd brać ikony :(

http://www.google.pl/imghp?hl=pl&tab=wi
wpisujesz w wyszukawrac np "mc donalds" - wybierasz obrazek, kroey Ci odpowiada, pomiejszasz go jakims progreamem graficznym do wymaganej rozdzielczosc (np, 30x30 pixeli), zapisujesz w formacie nazwa.bmp i masz gotowa ikone..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
midas63 
Waypoint



Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 197
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-08-28, 22:25   

No nareszcie wszystko działa. Chcialem dodać w załączniku przejazdy kolejowe z POIPlaza które mi sie udalo przekonwertować ale limit załączników wyczerpany :(
_________________
LG V400 1280x800 i żadne Primo nie działa :(
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9