Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
POI w iGO Primo
Autor Wiadomość
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 393
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2018-01-27, 17:19   

buncol90 napisał/a:
zawartosc nieaktywna"

Myślę, że problem tkwi w licencjach, a właściwie w ich braku.
Tu masz komplet licencji do Igo Primo http://www54.zippyshare.com/v/U2lQ6aqw/file.html
 
 
buncol90
Waypoint


Dołączył: 15 Sty 2014
Posty: 18
Wysłany: 2018-01-27, 17:29   

Właśnie posiadam wszytskie najnowsze licencje i dalej to samo...Na tych z linku dalej to samo.
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 393
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2018-01-27, 17:46   

buncol90,
Być może masz uszkodzone pliki poi?
Spróbuj z tym plikiem poi http://www27.zippyshare.com/v/IJqva0j7/file.html
Wgraj też najnowszy global_cfg http://www.my-navia.pl/vi...p=478758#478758
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5617
Wysłany: 2018-01-27, 20:41   

Pokaz zawartosc content/poi np. dla Polski
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
buncol90
Waypoint


Dołączył: 15 Sty 2014
Posty: 18
Wysłany: 2018-01-28, 10:23   

Zawartosc pokazac? czyli jak? Wgralem global i dalej to samo...POI tez wgralem z linku i nic.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5617
Wysłany: 2018-01-28, 14:45   

Czyli zrobic screen folderu content/poi
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jejek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Maj 2011
Posty: 9
Wysłany: 2018-05-11, 18:51   

Bodek63 napisał/a:
buncol90 napisał/a:
zawartosc nieaktywna"

Myślę, że problem tkwi w licencjach, a właściwie w ich braku.
Tu masz komplet licencji do Igo Primo http://www54.zippyshare.com/v/U2lQ6aqw/file.html


Witam

Proszę o aktualnego linka do licencji Igo Primo
Wrzuciłem mapy here 2017.Q4 (Polska, Niemcy i Holandia) i w zawartości POI, kraje niemcy i holandia mam "zawartość nieaktywna", Polska jest OK.

O co chodzi w "Zawartość/predefiniowana sieć dróg"? Wszystko mam tam na czerwono i w opisie jest "brak map"
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18641
Wysłany: 2018-05-11, 19:26   

jejek napisał/a:
Proszę o aktualnego linka do licencji Igo Primo
Są tu http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=32351 albo w wątku z mapami.

jejek napisał/a:
O co chodzi w "Zawartość/predefiniowana sieć dróg"?
Opisano daaawno temu w wątku "iGO8.x \ Primo - typy plików" Ale to tylko przeszkadzajka
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5617
Wysłany: 2018-05-11, 19:37   

jejek napisał/a:
O co chodzi w "Zawartość/predefiniowana sieć dróg"? Wszystko mam tam na czerwono i w opisie jest "brak map"


Pliki .hnr nie będa działać jesli nie masz w content/map WSZYSTKICH map Europy
rozwiązaniem jest dopisanie do sys.txt:
Kod:

[hnr]
ignored_missing_country_ids=*

[route]
hnr_ignored_missing_country_ids=*


jejek napisał/a:
Wrzuciłem mapy here 2017.Q4 (Polska, Niemcy i Holandia) i w zawartości POI, kraje niemcy i holandia mam "zawartość nieaktywna"


jaka wersja iGO ?
Czy dla Niemiec i Holandii masz "zwykłe" POI, czy tez tylko Extended lub truck POI ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jejek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Maj 2011
Posty: 9
Wysłany: 2018-05-11, 22:43   

no_taki napisał/a:
jejek napisał/a:
O co chodzi w "Zawartość/predefiniowana sieć dróg"? Wszystko mam tam na czerwono i w opisie jest "brak map"


Pliki .hnr nie będa działać jesli nie masz w content/map WSZYSTKICH map Europy
rozwiązaniem jest dopisanie do sys.txt:
Kod:

[hnr]
ignored_missing_country_ids=*

[route]
hnr_ignored_missing_country_ids=*


jejek napisał/a:
Wrzuciłem mapy here 2017.Q4 (Polska, Niemcy i Holandia) i w zawartości POI, kraje niemcy i holandia mam "zawartość nieaktywna"


jaka wersja iGO ?
Czy dla Niemiec i Holandii masz "zwykłe" POI, czy tez tylko Extended lub truck POI ?


Dzięki za odpowiedzi.

Raportuje, po aktualizacji pliku SYS "predefiniowana sieć dróg" nie świeci się już na czerwono.

Jednak dalej był problem z POI holandii i niemiec, są jako "zawartość nieaktywna".

Ściągnąłem jeszcze raz pliki poi dla holandii i niemiec i teraz wszystko działa :-)

Ale się czasem człowiek nakombinuje hehe
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9