Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
POI w iGO Primo
Autor Wiadomość
acorp 
azymut


Dołączył: 09 Sie 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-08-10, 06:48   

Skopiowanie moich wybranych poi do katalogu content/userdata/poi pomoglo. Punkty sa widoczne, brak wprawdzie odpowiednich ikon, ale punkty sa.
Czyli pomoglo. Dzieki
 
 
adamski73
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 30 Cze 2009
Posty: 25
Wysłany: 2010-08-18, 20:30   

już się męczę kilka dni, żeby primo wyświetlało prawidłowo ikony poi, bo wszystkie dodane poi mają tę samą ikonę i nie wiem jak to zmienić (ściągnołem z www.poiplaza.com ikony do primo), proszę o pomoc
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-08-19, 16:06   

adamski73 napisał/a:
wszystkie dodane poi mają tę samą ikonę i nie wiem jak to zmienić
To dosc klopotliwe - pliki *.kml w Primo maja troche inna strukture niz standardwoe *,kml -
1. konwersja pliku
2. ikona we wlasciwyem formacji w katalogu tym samym, co plik *.kml
3. nazwa ikony identyczna z nazwa pliku *.kml (np. LPG.kml LPG.bmp)
4. Wpis w sys.txt:
Kod:
[kml]
default_icon=0

Szczegolwa instrukcja i konwerter tutaj: http://wiki.mobilepassion...p/igo_primo_kml
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
adamski73
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 30 Cze 2009
Posty: 25
Wysłany: 2010-08-20, 19:26   

Dzięki z pomoc dzisiaj się z tymi ikonami pobawię
 
 
soliera
Waypoint


Dołączył: 19 Lut 2010
Posty: 26
Wysłany: 2010-08-20, 21:05   

Sie podepnę pod temat, bo podobnego problema mam.
Dzisiaj "odkryłem" iGo Primo, zaciągnąłem, skopiowałem, ale był bez map.
Na czuja skopiowałem mapy (poi i 3dl), które uzywałem w iGo 8.3 i wykrył położenie GPS.
Czy do tej wersji softu potrzebuje specjalnych map, czy na tych, które mam (NAVTEQ 2009.Q3 chyba) mogę się spokojnie do Krakowa wybarać?
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-08-20, 21:29   

soliera napisał/a:
czy na tych, które mam (NAVTEQ 2009.Q3 chyba) mogę się spokojnie do Krakowa wybarać?
Mozesz sie wybrac spomkojnie, ale sa juz niowszed mapy jak chocby NAvteq 2010.Q1, czy Teleatlas 2010.06 lub lokalne 2010.03.
Mapy, POI i inne to te same co dla iGO serii 8.3.x
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
soliera
Waypoint


Dołączył: 19 Lut 2010
Posty: 26
Wysłany: 2010-08-20, 21:44   

janusz_40 napisał/a:
soliera napisał/a:
czy na tych, które mam (NAVTEQ 2009.Q3 chyba) mogę się spokojnie do Krakowa wybarać?
Mozesz sie wybrac spomkojnie, ale sa juz niowszed mapy jak chocby NAvteq 2010.Q1, czy Teleatlas 2010.06 lub lokalne 2010.03.
Mapy, POI i inne to te same co dla iGO serii 8.3.x

No ale dzisiaj nie mam nowszej mapy, więc pojade na starej :mrgreen:
Dzięki za odpowiedź.
 
 
pannonia75 
guru



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 13 Paź 2009
Posty: 1030
Skąd: U.K.
Wysłany: 2010-08-21, 09:47   

janusz_40 napisał/a:
czy Teleatlas 2010.06


Janusz - jeżeli Ci chodzi o mapy z PEB to są tylko opisane (temat postów i nazwa pliku) jako Teleatlas 2010.06 ale iGO widzi je jako Teleatlas 2010.03 - ktoś tylko poprawia poczytalność swoich postów, a reszta wstawia je ponownie bez sprawdzenia. (jak masz linka do prawdziwych Teleatlas 2010.06 to podaj proszę)
_________________
Modecom MX3 + Primo 2.0 9.6.5.245577 + diMkaWA_P156.Wiman_mod ver.1.5 +tts_by_Wiman_ver.5.x + TMC RTA-3000
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-08-21, 14:39   

pannonia75 napisał/a:
(jak masz linka do prawdziwych Teleatlas 2010.06 to podaj proszę)

http://www.fileserve.com/...0_FEU.part1.rar
http://www.fileserve.com/...0_FEU.part2.rar
http://www.fileserve.com/...0_FEU.part3.rar

Mirrors
http://www.enterupload.co....part1.rar.html
http://www.enterupload.co....part2.rar.html
http://www.enterupload.co....part3.rar.html
mirror
http://www.filefactory.co...0_FEU.part1.rar
http://www.filefactory.co...0_FEU.part2.rar
http://www.filefactory.co...0_FEU.part3.rar

Russia & Liechtenstein Maps (brak w pakiecie):

Russia TA Q2.2010
http://www.fileserve.com/...Q2.2010_rus.rar
http://www.enterupload.co...10_rus.rar.html
http://www.filefactory.co...Q2.2010_rus.rar

Liechtenstein TA Q2.2010
http://www.fileserve.com/...Q2.2010_lie.rar
http://www.enterupload.co...10_lie.rar.html
http://filefactory.com/fi...Q2.2010_lie.rar
Haslo do archiwow: havefun
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
soliera
Waypoint


Dołączył: 19 Lut 2010
Posty: 26
Wysłany: 2010-08-21, 18:34   

OK, wróciłem, objechałem trase na ... iGo Primo!
AutoMapa 6,6 final kompletnie sie skompromitowała!
Nie widziała drogi od Pilzna do Tarnowa :mrgreen:
Przez chwile jechałem na 6,1 i ta jest przyzwoita.

Odnosnie map do iGo, które "są najlepsze"?
Gminna wieść niesie, że te od Navteq.
Navteq z kolei bardzo szybko znika z serwerów, co potwierdzałoby przypuszczenie, że jednak sa dobre, jak nie bardzo dobre.
Które polecacie na Polskę, a które na "Ojropę"?
 
 
pannonia75 
guru



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 13 Paź 2009
Posty: 1030
Skąd: U.K.
Wysłany: 2010-08-21, 23:20   

janusz_40 napisał/a:
Mirrors

Wielkie dzięki!
soliera napisał/a:
AutoMapa 6,6 final kompletnie sie skompromitowała!
Nie widziała drogi od Pilzna do Tarnowa :mrgreen:
Przez chwile jechałem na 6,1 i ta jest przyzwoita.


Z całym szacunkiem dla rodzimej produkcji ;-) Wiem że może bardzo się starają - ale niestety bardziej nad zabezpieczeniami niż nad jakością samego programu. Im wyższa wer. tym gorsza. Ja testowałem AM 6.1 w UK i na autostradzie na każdym rondzie (ponad autostradą ) kierowało mnie na zjazd z autostrady i ponownie na autostradę. Tak mnie to wk.... że wyłączyłem to cholerstwo i dojechałem z mapą w ręce.
Ale udało mi się to naprawić ;-)
Wsadziłem SD do czytnika, potem format SD/Enter :-D i tak się zaczęła zabawa z iGO

Co jest świetne w iGO - można wpisać dowolny kod pocztowy a iGO znajdzie cel (czy polski, czy angielski - zawsze znajdzie. AM z UK sobie nie radzi i wpisanie 1-szych 3-ch symboli "postcode" uważa za sukces i zawsze prowadzi do dzielnicy a nie ulicy

[ Dodano: 2010-08-22, 00:37 ]
soliera napisał/a:
Które polecacie na Polskę, a które na "Ojropę"?


Ja wszędzie używam TA - w Polsce nie miałem większych problemów, w "Ojropie" żadnych.
 
 
soliera
Waypoint


Dołączył: 19 Lut 2010
Posty: 26
Wysłany: 2010-08-22, 07:35   

Cytat:
Co jest świetne w iGO - można wpisać dowolny kod pocztowy a iGO znajdzie cel (czy polski, czy angielski - zawsze znajdzie. AM z UK sobie nie radzi i wpisanie 1-szych 3-ch symboli "postcode" uważa za sukces i zawsze prowadzi do dzielnicy a nie ulicy

[ Dodano: 2010-08-22, 00:37 ] soliera napisał/a:
Które polecacie na Polskę, a które na "Ojropę"?

Ja wszędzie używam TA - w Polsce nie miałem większych problemów, w "Ojropie" żadnych.

Mi w IGO odpowiada sama praca programu nawigacyjnego, do którego nie umywa się nawet AM.
Poza tym świetna sprawą jest kopiowanie mapy danego kraju bez koniezności "instalacji".


Co do samego IGO PRIMO, to podstawową funkcję spełnia - wczoraj spełnił - doskonale.
Nie pokazuje mi tylko radarów i poi, ale to pewnie kwestia wpisów lub skopiowania odpowiednich plików.

Poza tym zastanawia mnie różnorodność sameo progamu i jego odmian - dlaczego istnieje tyle lini softu (samo igo, primo i chyba amigo)?
 
 
wizar
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Kwi 2010
Posty: 87
Wysłany: 2010-08-22, 20:03   

Jak w Primo dodać ikony do POI stacji? Zrobiłem bmp-ka (nazwałem go: Petrol_station_rect.bmp), *.spr-a oraz spis stacji w pliku poi_petrol_station.icons. Na podstawie podobnych plików dla igo 8.3.xxx, w pliku poi_petrol_station.icons wpisy to:
[Petrol_Station.1-2-3]
$poi_mapdistant.bmp
$Petrol_station_rect.spr 0
Petrol_station_rect.spr 0

[Petrol_Station.A1]
$poi_mapdistant.bmp
$Petrol_station_rect.spr 1
Petrol_station_rect.spr 1
... itd

Wrzuciłem to do katalogu ui_igo9\common - bmp i spr
oraz do ui-igo9\icons\poi
...i nic. Nie zadziałało.
W igo 8.3.xxx taki wpis
był prawidłowy i ikonki pojawiły się.
Może ktoś ma jakiś pomysł?
 
 
Edgar
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 05 Lut 2010
Posty: 378
Wysłany: 2010-08-25, 15:21   

wizar napisał/a:
Jak w Primo dodać ikony do POI stacji?


Witam ja to robię tak: np. AutoGas
Plik AutoGas.kml do:
content/userdata/poi

Plik AutoGas.icon do:
content/userdata/usericon

Następnie więcej.. > ustawienia > ustawienia mapy >
znacznik miejsc zaptaszkować AutoGas.
W załączniku dwie ikony nała i większa do wyboru
Działa ma Primo 1.1
A wygląda tak

[img][/img]

Lub tak

[img][/img]

Załącznika nie wciąga szkoda
Jest TU:
Kod:
http://www.przeklej.pl/plik/autogas_pv1_1_zip-001cmg3ui40t
 
 
midas63 
Waypoint



Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 197
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-08-25, 18:35   

Edgar napisał/a:
Plik AutoGas.icon do:
content/userdata/usericon

No więc icon czy bmp bo w załączniku masz rozszerzenie bmp a w opisie jest rozszerzenie icon, po drugie jakiś wpis do sys.txt? skąd ssiesz pliki bmp?
_________________
LG V400 1280x800 i żadne Primo nie działa :(
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,31 sekundy. Zapytań do SQL: 11