Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
POI w iGO Primo
Autor Wiadomość
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1189
Wysłany: 2010-06-30, 14:25   POI w iGO Primo

Koledzy skopiowałem do iGO primo mapy kilku krajów Europy ( Słowacja , Słowenia ,Chorwacja,Węgier,Niemiec ) do folderu content /map , a poi każdego kraju które ściągnąłem do folderu content/poi. Chciałem się dowiedzieć czy dobrze zrobiłem , czy trzeba ściągnąć poi zbiorcze dla całej Europy -a poi poszczególnych krajów wyrzucić , żeby poi było wyświetlane ?. Ponadto chciałem się zapytać co i gdzie należy odznaczyć żeby radary i ograniczenia były wyświetlane . Wcześniej mi się wyświetlały ! a teraz niestety nie !, gdzieś musiałem coś odznaczyć i nie wiem co . Sam program działa mi dobrze t.z.n mogę wyznaczyć dowolną trasę w Europie. B.proszę o wskazówki i z góry dziękuję za pomoc.
Kerik
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-04-18, 20:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-30, 14:38   

Kerik, w wątku o Primo podane jest, że poi z iGO8 działają więc przenieś je żywcem do content/poi w Primo.
http://www.my-navia.pl/vi...p=195029#195029
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1189
Wysłany: 2010-06-30, 14:48   

Cybant Ja tak zrobiłem tylko chciałem się upewnić , ale jest jeszcze sprawa wyświetlania , co i gdzie należy odznaczyć żeby radary i ograniczenia były wyświetlane ?
Kerik
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-30, 15:08   

Kerik, nie mam Primo ale myślę, że w opcjach programu musi być. Jeśli nie widzisz to być może uaktywni się gdy Primo złapie sygnał gps.
Zobacz też wpis w sys.txt
Kod:
[warning]
speedcam_warning=1
speedlimit_warning_visual=1
speedlimit_warning_voice=1
speedlimit_warning=1
speedwarn_alt_tolerance=110
speedcam_soundtype_8=2
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-06-30, 15:42   

Wystarczy ten wpis w sys.txt - sygnal GPS urzadziene musi zlapac by radary sie pojawily"
Cybant napisał/a:
[warning]
speedcam_warning=1
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1189
Wysłany: 2010-06-30, 17:59   

janusz_40 b.dziękuję pomogło wszystko jest ok. , radary są widoczne.
Kerik
 
 
manio2000
Waypoint


Dołączył: 10 Kwi 2010
Posty: 24
Wysłany: 2010-06-30, 18:38   

dziwna sprawa bo ja nie mam żadnego wpisu typu speedcam w pliku sys.txt a i tak radary się pojawiły, mój sys.txt jest bardzo ubogi:
[device]
type="goclever_5065"
[camera.roundabout]
enabled=0
ogólnie primo chodzi bez zastrzeżeń, jedynie rondo się nie obraca mimo niby dobrego wpisu...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18622
Wysłany: 2010-06-30, 22:26   

Kod:
[camera.roundabout]
enabled=0
centery=20
Sprawdzone dziś na kilku rondach
_________________

 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-07-01, 08:13   

manio2000 napisał/a:
dziwna sprawa bo ja nie mam żadnego wpisu typu speedcam w pliku sys.txt a i tak radary się pojawiły
Ale pewnie uzywasz Gurjon,a - w nim sa domyslnie wlaczone i nie jest potrzebny wpis w sys.txt (niestety posiadacze navi 320x240 sa Gurjon,a pozbawieni).
manio2000 napisał/a:
rondo się nie obraca mimo niby dobrego wpisu...

manio2000 napisał/a:
[camera.roundabout]
enabled=0

Jak widzisz brakuuje tu:
centery=20
Pelny wpis powinien wygladac tak jak podal Ci @jacek1313
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
floro5 
azymut


Dołączył: 27 Lip 2010
Posty: 2
Skąd: Polska
Wysłany: 2010-08-09, 12:15   

Wgrałem mape igo primo ale nie mam punktow poi :( skad pobrac je i potrzebne ikonki aby byly wyswietlane na mapie???

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-08-09, 17:45 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z wątku Inne zagadnienia dotyczące sprzętu i aplikacji » mio moov 500 - kilka pytan nowicjusza
Prosze o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 4
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9743
Wysłany: 2010-08-09, 12:20   

floro5, zły dział. Zły temat. Jeśli bym miał oficjalnie takie uprawnienia to bym dał Ci ostrzeżenie, bo uważam, że administratorzy/moderatorzy są zbyt łaskawi.

Za jednym razem można dać tylko 2 punkty, a blokada wejścia na forum jest po 6 i maksymalnie na tydzień, bo po takim czasie są kasowane wszystkie ostrzeżenia.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
k33l 
Navi Expert
NaviN00b


Pomógł: 13 razy
Wiek: 33
Dołączył: 19 Maj 2009
Posty: 394
Wysłany: 2010-08-09, 12:20   

Sprawdź w wątku ode mnie, jest link do POI Premium na całą Europę ale można pobrać każdy kraj z osobna.
_________________
Mio Moov 500 + 4GB SDHC + WinCE 5.0
Automapa 6.6.0 beta 2 Polska + iGO Primo 8.5.9.153032
Wszyscy mnie pozdrawiają to i Ciebie Gość pozdrowię :-)
 
 
acorp 
azymut


Dołączył: 09 Sie 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-08-09, 20:41   

A u mnie POI nie dzialaja w Primo.
Chcialem wgrac wlasne poi do IGO Primo. Sciagam powiedzmy stacje benzynowe dla Polski z poiplaza.com. Potem wrzucam je do content/poi ale Igo Primo wcale ich nie widzi.
Gdzie je wlaczyc ?
Probowalem juz konwertowac pliki .kml do .poi ale to nic nie daje. Jest jakis inny sposob na dodanie swoich POI w Primo ?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2010-08-09, 20:42   

A właczyłes pokazywanie POI w opcjach?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Uroboros
Waypoint



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 27 Kwi 2009
Posty: 97
Wysłany: 2010-08-09, 22:04   

acorp: a może byś spróbował do: content/userdata/poi ?
_________________
Navia432/Primo2.0/diMka/Agatka/TeleAtlas
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,18 sekundy. Zapytań do SQL: 10