Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-07, 16:47
NAVIGON na Omię i8000
Autor Wiadomość
YoungHustla 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 18 Gru 2009
Posty: 97
Skąd: Odessa, Ukraine
Wysłany: 2010-07-19, 11:13   

Programy co do których nie mam pewności czy działają poprawnie zawsze wrzucam na kartę pamięci, a potem dopiero na moją pamięć więc zmieniłem w tym pliku o którym pisałeś ze Storage Card na Karta pamięci i teraz obraca się ekran ale Navigon dalej się nie odpala. Próbowałem też wrzucać na Moją pamięć ale nadal jest to samo.

Miałem ochotę przetestować ten program mimo niezbyt dobrych wspomnień z wersją na symbianie ale szczerze mówiąc już mi się odechciało. Mam inne które działają bez problemów więc nie ma po co szukać czegoś lepszego. ;-)
_________________
Samsung Galaxy Note 16GB + 8GB
HTC HD2 + 8GB
Prestigio Roadrunner 505 + 16GB
 
 
gekon1 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Maj 2010
Posty: 10
Wysłany: 2010-07-19, 18:26   

Ustawienia GPS są w plikach UserSettings.default, UserSettings.xml i /Core/CoreConfig.ini
Ścieżki do map itd. w ApplicationSettingsPathes.xml. Trzeba plik wyedytować i pozmieniać wszystkie Storage Card na swoją nazwę karty np. SDMMC lub StorageCard (bez spacji), choć u mnie poszło bez zmieniania. Nazwa "Storage Card" w tym pliku występuje 12 razy.

W pliku NavLoader.cfg powinno być
ShellPath \Storage Card\Navigon\
ShellProg navigon.exe (a nie MobileNavigator.exe, przynajmniej ja tak mam)
gdzie "Storage Card" zmien na swoją nazwę karty identycznie jak w powyższym pliku ApplicationSettingsPathes.xml

Jest jeszcze ustawienie GPS w pliku UserSettings.old ale nie jestem pewny czy to konieczne.

Mam nadzieję, że to pomoże.
 
 
wizar
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Kwi 2010
Posty: 87
Wysłany: 2010-07-20, 08:36   

No, udało się! Do uruchomienia NAVIGON-a na Omnii 2 potrzebny jest "wirtualny gps" (podobnie jak do uruchomienia TomTom-a). Programik nazywa się Mach 2003 GpsModDriver.
Po zainstalowaniu tworzy się otwarty port dla GPSa (com 2). We wszystkich plikach konfiguracyjnych Navigona trzeba wstawić port 2 (bitrate wstawiłem 57600), a nie 7. Na porcie 2 chodzą również wszystkie inne programy nawigacyjne (AM, Garmin itd.). Dla tych programów jest dowolność w ustawianiu portu. Dla Navigona i TomToma musi być port 2.
 
 
jutu
Waypoint


Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 30
Wysłany: 2010-07-20, 13:33   

[ wizar ] Witam...jesli ci idzie Navigon na I8000, bądz tak miły i uporzadkuj prosze wiadomosci...podaj tutoriala ...jaki program?, jakie pliki zmieniles...moze po prostu zacytuj je tu..ale prosze Wszytkie...jakie caby Mody?...bo jestes chyba jedyny ktoremu sie udało....a mu jak po omacku tu sie bawimy w edycje, itp...bede wdzieczny...z gory dziekuje
 
 
wizar
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Kwi 2010
Posty: 87
Wysłany: 2010-07-20, 14:14   

jutu napisał/a:
[ wizar ] Witam...jesli ci idzie Navigon na I8000,(...), jakie pliki zmieniles...moze po prostu zacytuj je tu..ale prosze Wszytkie...jakie caby Mody(..)

Cały ten wątek jest o walce z Navigonem i z Omnią i8000.
Przeczytaj całość, nie ma tego dużo.
Kilka postów wcześniej gekon1 wrzucił link do gotowca NAVIGON-a, który u niego chodził.
Potem w następnym poście podał, gdzie dokonać zmian:
1 katalog głównym Navigona: w NavLoader.cfg zmienić Storage Card -> Moja pamiec
(Ja mam Moja pamiec, bo zmieniłem ROM. W oryginalnym ROMie może być Moja pamięć. I tu mogą być kłopoty, bo nie wiadomo jak Navigon radzi sobie z polskimi znakami).
2. W katalogu Settings w plikach UserSettings.default, UserSettings.xml oraz w Settings/Core w pliku CoreConfig.ini należy zmienić port GPS na 2, bitrate można zmienić (choć niekoniecznie) na 57600. Pliki te można edytować notatnikiem.
3. Gekon1 pisał jeszcze o zmianie ścieżek do map (Storage Card -> Moja pamiec). Ale to chyba nie jest konieczne, bo u mnie poszło bez konieczności zmiany.
I przede wszystkim trzeba zainstalować GpsModDriver. Jego instaluje się na urządzeniu, nie w Moja pamiec.
Testowałem, działa. Choć są kłopoty z wyjściem z programu.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10