Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-07, 16:47
NAVIGON na Omię i8000
Autor Wiadomość
wizar
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Kwi 2010
Posty: 87
Wysłany: 2010-06-28, 18:35   NAVIGON na Omię i8000

Instalowałem kilka (może -naście) wersji Navigona na Omnii2 i tylko wersja demo odpaliła, ale ta nie ma witaminy. Czy jest wersja na Omnię 2?
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-28, 18:37   

Proszę nie dublować postów http://www.my-navia.pl/vi...p=207298#207298
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Monthu 
Waypoint


Wiek: 37
Dołączył: 30 Wrz 2008
Posty: 36
Wysłany: 2010-06-28, 20:42   

Witam

Spróbuj tego
Kod:
http://forum.mobilism.org/viewtopic.php?f=725&t=72354
ewentualnie są dostępne inne wersje tutaj
Kod:
http://forum.mobilism.org/viewforum.php?f=725
. Omnia 2 ma system Windows Mobile 6.5 więc podana przeze mnie wersja powinna działać. Gdybyś nie mógł sobie poradzić z czymś pisz w miarę możliwości pomoge.
 
 
wizar
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Kwi 2010
Posty: 87
Wysłany: 2010-06-29, 10:05   

Monthu napisał/a:
Witam

Spróbuj tego
Kod:
http://forum.mobilism.org/viewtopic.php?f=725&t=72354
ewentualnie są dostępne inne wersje tutaj
Kod:
http://forum.mobilism.org/viewforum.php?f=725
. Omnia 2 ma system Windows Mobile 6.5 więc podana przeze mnie wersja powinna działać. Gdybyś nie mógł sobie poradzić z czymś pisz w miarę możliwości pomoge.

Dzięki za chęć pomocy. Wersja MN7.4.3Build793-PDAv20 nawet raz się odpaliła w rozdz. 240x320. Ale niestety tylko raz. Nie ma siły na Navigona na Omnię...
 
 
Monthu 
Waypoint


Wiek: 37
Dołączył: 30 Wrz 2008
Posty: 36
Wysłany: 2010-06-29, 16:33   

Ale z czym dokładnie masz problemy. Może opisz jak to u ciebie wygląda. Otrzymujesz jakiś komunikat przy starcie, błąd itp? Tylko w taki sposób będę ci mógł pomóc.
 
 
wizar
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Kwi 2010
Posty: 87
Wysłany: 2010-06-29, 18:08   

Monthu napisał/a:
Ale z czym dokładnie masz problemy. Może opisz jak to u ciebie wygląda. Otrzymujesz jakiś komunikat przy starcie, błąd itp? Tylko w taki sposób będę ci mógł pomóc.

Opisuję wersję, która mi się raz odpaliła (po odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu odpaliła sie drugi raz).
Omnię trzymam w pozycji Landscape.
1. Na wstępie ekran obrucił się do góry nogami (tak jakby obrócił sie o 270 stopni, a nie 90)
2. Kolorowy wiatraczek windowsa się kręci i odpala się program, ale już pozycji portretowej i widać tylko połowę ekranu. Reszta wyszła jak gdyby poza realny ekran. Tyle ile mozna ustawić ustawiam. Widoczny jest przycisk wyjścia - to wychodzę.
3. Próba odpalenia skutkuję tylko obracającym się logiem windowsa.
Omnię po zaistalowaniu softresetnąłem.
To i tak lepiej, bo poprzednie istalacje 7.2.3 i inne powodowały zwiechę telefonu.
Aha, przy starcie Navigona mam ok 50 Mb wolnej pamięci.
Porównywałem Navloader.cfg z plikiem z wersji testowej, nie było znaczących różnic.
 
 
Monthu 
Waypoint


Wiek: 37
Dołączył: 30 Wrz 2008
Posty: 36
Wysłany: 2010-07-01, 05:44   

Dziwna sprawa. Powiedz mi jeszcze jaką masz wersje romu i w jaki sposób instalujesz Navigona na swoim urządzeniu. Możesz jeszcze sprawdzić ten temat
Kod:
http://eomnia.net/showthread.php?tid=2636
może w nim znajdziesz rozwiązanie aczkolwiek z tego co ja wyczytałem u jednych MN działa u innych nie.
 
 
wizar
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Kwi 2010
Posty: 87
Wysłany: 2010-07-01, 17:47   

Monthu napisał/a:
Dziwna sprawa. Powiedz mi jeszcze jaką masz wersje romu i w jaki sposób instalujesz Navigona na swoim urządzeniu. Możesz jeszcze sprawdzić ten temat
Kod:
http://eomnia.net/showthread.php?tid=2636
może w nim znajdziesz rozwiązanie aczkolwiek z tego co ja wyczytałem u jednych MN działa u innych nie.

ROM do Ryrzego JE3, ale wcześniej (4 miesiące temu) próbowałem zainstalować na brandowanym z Orange i też były nici.
Próbowałem teraz Navigona z linków z eomnia, ale du.. blada.
Jedynie wersja testowa się odpalała.
 
 
bropmp
Waypoint


Dołączył: 02 Lip 2009
Posty: 16
Wysłany: 2010-07-01, 21:25   

Miałem dokładnie tak samo objawiający się problem na Xperii X1 (inny system, inny sprzęt - ale ta sama rozdzielczość), z tym że demo też nie chodziło do końca poprawnie. Testowałem różne ROMy. Kontaktowałem się z Navigon Polska w tej sprawie (X1 jest na liście urządzeń kompatybilnych). W odpowiedzi dostałem radę, by wysłać telefon do serwisu Navigona w Niemczech a oni mi zainstalują i zrobią, by działało... :):):) Zabawni.
Po wielu tygodniach poszukiwań, testowaniu różnych wersji (teoretycznie przystosowanych do 800x480) odpuściłem sobie. Nie znalazłem sprawnej, działającej wersji.
_________________
Blaupunkt Lucca 3.5B
 
 
wizar
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Kwi 2010
Posty: 87
Wysłany: 2010-07-01, 21:36   

bropmp napisał/a:
W odpowiedzi dostałem radę, by wysłać telefon do serwisu Navigona w Niemczech a oni mi zainstalują i zrobią, by działało... :):):) Zabawni.
Po wielu tygodniach poszukiwań, testowaniu różnych wersji (teoretycznie przystosowanych do 800x480) odpuściłem sobie. Nie znalazłem sprawnej, działającej wersji.

Oto porządna niemiecka manufaktura. Robią program do konkretnego egzemlarza (już nawet nie modelu). Ręczna robota... wręcz rękodzieło!!! Pogratulować myśli...
 
 
gekon1 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Maj 2010
Posty: 10
Wysłany: 2010-07-03, 15:53   

Mam działającego Navigona na HTC Diamond 2 (MDA V ery). Chodzi idealnie w rozdziałce 800x480.
Navigon 7.4.3.793 z mapami Q2 2010. Windows 6.5.
Mogłbym gdzieś wrzucić klona z karty jak ktoś jest zainteresowany. Mapy Polski, Danii i Niemiec bo tylko takich potrzebuję, cały plik waży 460MB.
 
 
YoungHustla 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 18 Gru 2009
Posty: 97
Skąd: Odessa, Ukraine
Wysłany: 2010-07-03, 20:03   

Ja bym był zainteresowany ale z samą mapą polski. ;-) Chyba, że ktoś inny będzie chciał wszystko to też ściągnę i ewentualnie usunę niepotrzebne mapki. :-)
_________________
Samsung Galaxy Note 16GB + 8GB
HTC HD2 + 8GB
Prestigio Roadrunner 505 + 16GB
 
 
gekon1 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Maj 2010
Posty: 10
Wysłany: 2010-07-16, 21:13   

Link do wersji działającego Navigona na HTC Diamond 2 (MDA V ery). Chodzi idealnie w rozdziałce 800x480.
Navigon 7.4.3.793 z mapami Q2 2010. Windows 6.5. Tylko mapa polski, reszte map 2Q2010 można sobie dociągnąć. Jest to klon mojej karty SD, myślę, że powinien pójść na Omni.
http://www.badongo.com/file/23669863


EDIT: Chodzi na Omni, trzeba tylko poustawiać GPS, u mnie jest to port 4, na Omni bodajże port 7.
 
 
YoungHustla 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 18 Gru 2009
Posty: 97
Skąd: Odessa, Ukraine
Wysłany: 2010-07-18, 18:11   

Niestety nie trybi. Po odpaleniu MobileNavigator.exe wyskakuje komunikat "\Storage Card\Navigon\navigon.exe does not exist!", po otwarciu NAVIGON.exe program jakby się włączał, na pasku start przez chwilę jest nazwa Mobile Navigator i nic się nie dzieje, a gdy otwieram PM.exe mam komunikat "Startup error! Please check startup." i telefon się restartuje.
_________________
Samsung Galaxy Note 16GB + 8GB
HTC HD2 + 8GB
Prestigio Roadrunner 505 + 16GB
 
 
wizar
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Kwi 2010
Posty: 87
Wysłany: 2010-07-19, 09:23   

YoungHustla napisał/a:
Niestety nie trybi.

Widzę, że masz Omnię 2. Ja również z nią walczę. Doszedłem do tego, że się odpala, ale nie chce znaleźć satelitów. Aby się odpaliła zmieniłem w pliku NavLoader.cfg ścieżkę:
ShellPath \Moja pamiec\Navigon\
ShellProg MobileNavigator.exe
Zmieniłem Storage Card (chyba tak było) na Moja Pamiec
Ty musisz zmienić na nazwę jaka jest u ciebie.
Żeby znaleźć satelity trzeba ustawić port na 7 (w mojej Omnii taki jest).
W gotowcu jest ustawiony chyba port 1.
Niestety nie znalazłem możliwości konfiguracji GPS-a z poziomu programu.
Znalazłem informacje o portach GPS w plikach:
.../Settings/UserSettings.xml
oraz
.../Settings/Core/CoreConfig.ini
i tam zmieniłem
Zmieniłem, i nic...
Prawdopodobnie jeszcze gdzieś coś trzeba zmienić.
NAVIGON to jak wcześniej pisałem: piękna niemiecka ręczna robota.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10