Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MaxCom 432 programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
mat234 
azymut


Dołączył: 07 Mar 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-03-07, 22:51   MaxCom NAVI 432 - wgrywanie AutoMapy

Witam. Niedawno kupiłem nawigację MaxCom NAVI 432. Standardowo mam wgraną mapę MapaMap. Chciałbym wgrać natomiast AutoMapę z mapami Europy i Polski. Czytałem już, że muszę podmieniać jakieś pliki itd., ale chciałbym, żeby mi ktoś jeszcze raz to wytłumaczył, abym był pewien w tym co robię. Z góry dziękuję z pomocne wypowiedzi.
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-08, 08:56   

Zajrzyj do tego i na przykład tego
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
wiesiekd
Waypoint


Dołączył: 13 Maj 2008
Posty: 51
Wysłany: 2009-03-09, 18:02   

Opcja szukaj, na forum bardzo się przydaje.

Wgraj to http://chomikuj.pl/wiesike3d/Maxcom+432 na pustą kartę i możesz instalować co chcesz.
No i zobacz tu http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5548
_________________
Pozdrawiam Wiesiek
 
 
laub
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-04-21, 16:08   

Nie potrzeba odblokowywac wystaczy na karcie zrobic folder mobilenavigator i plik wykonywalny am zmienic na mobilenavigator.exe i smiga az miło juz 3 takie maxcomy robiłem znajomym
 
 
kszo91
azymut


Dołączył: 07 Lis 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-11-07, 22:24   

możesz napisać coś więcej, dokładnie który plik podmienić?
a i jeszcze jak mam niby gotowca to mam 2 foldery jeden 2577 a drugi AutoMapa EU
który folder mam zmienić na mobilenavigator
btw Ty miałeś wersję instalacyjną czy gotowca?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-11-11, 00:00   

kszo91 napisał/a:
AutoMapa EU
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Marcin3001 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Cze 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-06-28, 14:06   MaxCom 432 programy nawigacyjne

Witam. Czytałem w Internecie o odblokowywaniu nawigacji. NA tym forum wyczytałem, że
Cytat:
Odblokowanie" to pojęcie mówiące o uzyskaniu dostępu do Windows i przerobienie sprzętu do nawigacji w kieszonkowy komputer, wgranie innych niż wbudowany programów do nawigacji, gier, playerów itd.


Moje pytanie: Jeżeli posiadam nawigację MaxCom 352 to muszę ją odblokowywać żeby tylko zaktualizować / wgrać nową mapę ?

Jeżeli muszę to lepiej użyć sposobu z przyciskiem głośności (+) i menu (czytałem że po tym włącza się windows a nie menu) czy lepiej Stąd

Do tego modelu lepiej mapy gotowe czy instalacyjne ?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-06-28, 21:56, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
jacobjacob 
Waypoint


Dołączył: 28 Kwi 2010
Posty: 68
Wysłany: 2010-06-28, 14:32   

zawsze instalacyjne wersje map są lepsze niż gotowce. choć ja posiadam gotowca.
_________________
Mio Moov 500PL AutoMapa 6.21
 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-06-28, 14:33   

Jaki masz na tym sprzęcie program nawigacyjny :?:

[ Dodano: 2010-06-28, 14:37 ]
Na gwarancji jeszcze czy już po :?:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Marcin3001 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Cze 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-06-28, 14:52   

gustawox1 napisał/a:
Jaki masz na tym sprzęcie program nawigacyjny :?:


MapaMap

gustawox1 napisał/a:
Na gwarancji jeszcze czy już po :?:


Nie wiem bo to nie moja, dziś po nią idę. Chcę tylko wgrać jakąś nową mapę. Czytałem, że wystarczy skopiować jakąś wersję bezinstalacyjną i będzie działać.
Głownie chodzi żeby dokładna była mapa Polski. Myślałem nad AutoMapa.

Btw. do wersji instalacyjnej musiałbym odblokować nawigację ?
Ostatnio zmieniony przez Marcin3001 2010-06-28, 14:57, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18864
Wysłany: 2010-06-28, 14:57   

Czytaj forum:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8495
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5548
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5320
i pewnie jeszcze cos więcej znajdziesz po wpisaniu 432 w SZUKAJ
_________________

 
 
Marcin3001 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Cze 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-06-28, 15:02   

Ok, dzięki. Skorzystam z 1 linka :)

A czy AutoMapa np w wersji 5.3 czy 5.5 jest dość dokładna czy może lepiej szukać 6.0 bezinstalacyjnej ?
 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-06-28, 15:06   

Marcin3001 napisał/a:
Btw. do wersji instalacyjnej musiałbym odblokować nawigację ?

Nie ma znaczenia .
Możesz coś wybrać tu :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18528 bardzo dobry program nawigacyjny praktycznie gotowce do wrzucenia na kartę SD.
Lub tu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...=20751&start=90 najnowsza AM6.5.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-28, 15:07   

AutoMapa 5.3 i 5.5 to stare wersje ze starymi mapami. Najnowsza to 6.5.0c i takiej szukaj. Najlepiej w wersji instalacyjnej bo z bezinstalcyjnymi czyli tzw. gotowcami są przeważnie problemy.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-06-28, 15:10   

Marcin3001 napisał/a:
A czy AutoMapa np w wersji 5.3 czy 5.5 jest dość dokładna czy może lepiej szukać 6.0 bezinstalacyjnej ?

W moim linku podałem Ci wersję do najnowszej AM6.5 też powinna zadziałać.A co do gotowiec czy instalacyjna to z instalacyjną zawsze jest pózniej mniej kłopotów.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10