Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Mapy NAVTEQ / HERE
Autor Wiadomość
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-08-13, 21:13   

jacekp1313 napisał/a:
Mapy oznaczane są ROK KWARTAŁ, na przykład 2010.Q2 lub 2009.Q4

A dokladnie to tak:
przyklad:
Poland.83_NQ_2010.Q1_100709.fbl
gdzie:
Poland - nazwa panstwa
83 - seria map - w tym przypadku R3
NQ - wydawca - NQ to Navteq
2010.Q1 - aktualnosc na 2010 rok, koniec 1 kwartalu
100709 - data publikacji - czyli 09 lipca 2010 r.
Wiec mapa oznaczona np:
Poland.83_NQ_2010.Q1_100712.fbl nie jest bardziej aktualna od mapy Poland.83_NQ_2010.Q1_100709.fbl
ale zostala wydana pozniej, (12 lipca 2010), bo byc moze we wczesniejszej wersji byly jakies bledy lub jak w przypadku tej konkretnej mapy ziintegrowano w niej FDA, FTR, JVC - w wydaniu poprzednim byly wymagane dodatkowe pliki obslugujace te funkcje.

[ Dodano: 2010-08-15, 15:32 ]
Wyjasnienie diotyczace map NavteQ_2010.Q1:
http://www.my-navia.pl/vi...p=223013#223013
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
siwyboss 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 12
Wysłany: 2010-08-17, 17:20   

sopel87 napisał/a:
Ano.
Sam na takiej jeżdżę. Już nawet na tej mapie jest odcinek Autostrady A1, którą dopiero budują (oczywiście nie jest to teren niedostępny, ale przynajmniej wiem, którędy będzie przebiegać)


Dokładnie, byłem w szoku - po wgraniu wersji Q1 2010 dziś testowałem ją w drodze z pracy, aż tu nagle każe mi zjechać w prawo... na nieistniejącą autostradę :) (na budowanym węźle Maciejów). Na stronie Navteqa można zobaczyć, że mają już ją całą na mapie:
http://mapreporter.navteq...MER&language=en
 
 
sopel87
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lut 2009
Posty: 12
Wysłany: 2010-08-18, 14:31   

siwyboss napisał/a:
Dokładnie, byłem w szoku - po wgraniu wersji Q1 2010 dziś testowałem ją w drodze z pracy, aż tu nagle każe mi zjechać w prawo... na nieistniejącą autostradę :) (na budowanym węźle Maciejów).


WOW :D to się postarali ;)
u mnie tak jak pisałem, brak możliwości wjazdu;)
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-08-18, 16:03   

siwyboss napisał/a:
każe mi zjechać w prawo... na nieistniejącą autostradę
iNavrteq jest szybszy od naszych budowniczych autostrad ;-) Czyli nalezy sie spodziewac ze w 2010.Q2 beda juz wszystkie planowane drogi na Euro 2012 - to swego rodzaju doping dla drogowcow, - niech sie staraja nadzayc za mapami Navteq.a.. ;-)
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Alexdaro
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Cze 2010
Posty: 182
Wysłany: 2010-08-18, 20:12   

Witam!
Piszecie ze na Navteq sa juz autostrady w Polsce ktore sie jeszcze buduja, a ja mam u siebie most ktory stoi od 2004 roku a na mapie Navteqa nawet tej najnowswzej jak go nie bylo tak dalej go niema.Cos to nie tak z tym Navteqiem. :-P
_________________
Goclever 5066 FMBT - SAMSUNG Galaxy Tab 3 8.0 - Lenovo A660
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-08-18, 20:42   

Jak dotad nie bylo jeszcze idealnej mapy i takiej nie bedzie.
Takie jest zycie.
Musimy wybrac najmniejsze zlo ;-)
Popatrzmy tylko jakie pokrycie bylo jeszcze jakies cztery lata temu.
Golym okiem jest widac,ze wszystko idzie w ta dobra strone.
Polska miala duze zaleglosci i teraz musi je nadrobic.
No oczywiscie nie obedzie sie bez bledow :-)
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
artiip
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 11
Wysłany: 2010-08-19, 10:41   

alexandro: Jest mozliwosc zgloszenia poprawek do navteqa. Znacząco przyspieszysz pojawienie sie tego mostu.
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1513
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-09-07, 12:33   

Witam
Mam pytanie do kolegi JANUSZ_40 - która wersja IGO obsługuje funkcję (pliki) *.JVC?
Mam na mysli "zwykłe" IGO 8.3.y.xxxx

Kolejna kwestia - czy ta funkcja działa w Polsce?

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-09-07, 16:21   

Arturek napisał/a:
Mam pytanie do kolegi JANUSZ_40 - która wersja IGO obsługuje funkcję (pliki) *.JVC?
Mam na mysli "zwykłe" IGO 8.3.y.xxxx
A znalazles gdzies pliki *.jvc ??
JVC to w skrocie JunctionViev - widok zdjec skrzyzowan i obsluguje je wylacznie "Primo". Obecnie z tego co wiem plikow *.jvc nie wydano i aktuaolnie Primo wyswietla widok skrzyzowan losowo w przypadku map bez wbudowanych informacji lub zgodnie z informacja wbudowana w mapie (dotyczy wylacznie map Navteq).
W iGO serii 8.3 (jak narazie) JVC nie sa obslugiwane.
Arturek napisał/a:
Kolejna kwestia - czy ta funkcja działa w Polsce?

Dziala w polsce:
mapa Poland_83_NQ_2010.Q1_100712_(DA_JV_TI) zawiera wbudowane funkcje DA, JVC, TI) i nie wymaga dodatkowych plikow *.jvc
na innych wydaniach map Navteq rowniez w polsce dziala lez widoki sa wyswietlane przypadkowo - np gory w centrum miasta
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1513
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-09-07, 16:58   

Dzieki za wyjasnienie
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1513
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-11-18, 13:45   

drk001 napisał/a:
http://www.igo-maps.info/

Pobierałem mapy Navteq, zarówno "wschód' jak i "zachód" i nie było tam pliku BASEMAP.

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
wadolek 
Waypoint
GOCLEVER 5040



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Kwi 2010
Posty: 162
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 2010-11-18, 15:45   

Przeciez BASEMAP jest tylko przy mapach Teleatlasu wiec juz zakoncz poszukiwania :)
_________________
Goclever 5040
 
 
feliks 
guru



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 1593
Wysłany: 2010-11-18, 17:38   

wadolek napisał/a:
Przeciez BASEMAP jest tylko przy mapach Teleatlasu wiec juz zakoncz poszukiwania :)
Nie wydaje się tobie że, Basemap jest do sklejenia róznych map przy przekraczaniu granic.
Mapa bazowa - zawiera obrys poszczególnych państw - np Europy.
http://www.speedyshare.co...2175/Bazowa.rar
_________________
MIO Moov 500v2 - AutoMapa 6.10 PL i Samsung Galaxy Note
http://w492.wrzuta.pl/aud...reussens_gloria
Ostatnio zmieniony przez feliks 2010-11-18, 21:29, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
wbw 
azymut


Dołączył: 18 Lis 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-11-18, 19:41   

[/quote]Nie wydaje się tobie że, Basemap jest do sklejenia róznych map przy przekraczaniu granic.
Mapa bazowa - zawiera obrys poszczególnych państw - np Europy.
http://rapidshare.com/fil...091111.rar.html[/quote]
Po wejściu na rapida pojawia się taki komunikat:
"The file was deleted due to our inactivity-rule (no downloads)".
Czy może ktoś próbował używać na iGO8 kilku map NAVTEQ wybranych 5 krajów krajów EU bez pliku BASEMAP? Czy działało prawidłowo?
Pozdrawiam.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2010-11-18, 19:54   

Zależy, jakie mapy.
Niektórym osobom sie udawało.

Ale basemap TA powinien pasować do innych dostawców.
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 9