Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2019-06-15, 12:37
TT ONE 3rd navcore, mapy, aktualizacja i inne...
Autor Wiadomość
pracus 
azymut


Dołączył: 01 Mar 2009
Posty: 2
Wysłany: 2013-11-10, 16:35   

Witam, troche słabo mi idzie z tym TOM TOMEM i mam pytanie, obecnie mam navcore 8.010 OS 190943, Mapa Eastern _europe 710.1571. Podłączyłem urzadzenie do TTH ale nie aktualizuje się navcor tzn ze mam aktualny dla swojego urzadzenia? I czy możecie mi potwierdzić ze najnowsza mapa która bedzie chodzic z tym navcore to 905.4800? Wystarczyłaby mi tylko polska ale wg tabelki jest niewłasciwa o ile ją dobrze rozumiem.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2013-11-10, 20:31   

pracus napisał/a:
nie aktualizuje się navcor tzn ze mam aktualny
Masz wersję dedykowana do Twojego urządzenia. Ale możesz też wgrać inną

Najnowsza mapa to 915.xxxx i wersji współpracującym w navcore 8.01 jest kilka, patrz tabela http://www.my-navia.pl/vi...p=412310#412310
_________________

 
 
stif45 
guru



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1030
Wysłany: 2013-11-10, 20:38   

pracus...do wersji Twojego navcore w TT wgraj mapę: Eastern_Europe_915_5106. W mapie jest PL. Jeżeli TT jest dziewiczy (ma wszystko legalne), musisz spatchować navcore, następnie aktywować mapę. Zastosuj >>TEN<< aktywator. Opis w pliku txt.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
grzybek24
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Paź 2011
Posty: 13
Wysłany: 2013-11-12, 19:14   

Trochę poczytałem o navcore.Teraz mam pytanie.Podłączyłem navigację do tt home,pobrało mi się sporo materiału ale mapy nie mam najnowszej.Sciągnołem mapę Mapa_TomTom_Central_Europe_(915.5106) i co teraz.Co potrezebne mi będzie do wrzucenia tej mapy do nawigacji chodzi tutaj o tt one 3rd(1gb)....Dzięki za wyrozumiałość
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 55
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 617
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2013-11-12, 19:31   

Czy naprawdę tak trudno przeczytać temat o tajemniczym tytule
"Poradnik,jak uruchomic nieoryginalne mapy w nawigacji TomTom"?
Czy też specjalnie dla ciebie mam przepisać cały temat w tym wątku?
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
grzybek24
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Paź 2011
Posty: 13
Wysłany: 2013-11-12, 21:22   

Przy patchowaniu mapy wyskakuje mi "dct error".
Mapa- Mapa TomTom Central Europe (915.5106)
aktywator -FastActivate-08-11-2013
urządzenie -tt one 3rd(1gb)
W pełni zaktalizowane tt home.Co może być przyczyną?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2013-11-12, 21:26   

Jak wiele razy opisano w poradniku:
- sprawdź metę
- spróbuj innego aktywatora
_________________

 
 
stif45 
guru



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1030
Wysłany: 2013-11-13, 10:32   

grzybek24...komunikat z aktywatora masz poprawny. Nie jest dostępna meta do odblokowania mapy. Wgraj mapę: Europe_Central_915_5106. Przed pobraniem mapy zawsze należy sprawdzić kompatybilność map z navcore i czy jest dostępna meta do odblokowania mapy. Unikniemy wówczas kłopotów i niepotrzebnego stresu. ;-)
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
grzybek24
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Paź 2011
Posty: 13
Wysłany: 2013-11-13, 18:16   

Ok.Sciągnołem inną wersje mapy spatchowałem,pojawił się komunikat dct ok.Czy to już wszystko?Czy trzeba coś jeszcze aktywować?
 
 
wojtok89
azymut


Dołączył: 19 Lis 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-11-19, 10:21   tomtom one 3rd edition 1gb v6 navcore

witam jak wgrac nowe navcore ?? moje obecne to 8.016 bootloaderversion=55022?? jakie sciągnać ??
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2013-11-19, 19:13   

Zacznij od przeczytania tego wątku mniej więcej od połowy - wszystko masz opisane.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
zbynio08 
azymut


Wiek: 50
Dołączył: 11 Mar 2008
Posty: 1
Wysłany: 2014-05-05, 10:02   TOMTOMA można uruchomić tylko po resecie

TOMTOM ONE 3rd EDITION
Mapa aktywowana zgodnie z instrukcjami szanownych kolegów i działająca super.
Jednak TOMTOMA można uruchomić tylko po zrobieniu resetu. Wyłączając go przyciskiem (czyi normalnie) i chcąc go ponownie włączyć przyciskiem (czyli znów normalnie) nie uruchomi się już. Włączy się dopiero po wciśnięciu resetu i naciśnięciu przycisku włączenia. Może ktoś już spotkał się z takim zachowaniem urządzenia, proszę o pomoc.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2014-05-05, 11:27   

Wgrywałeś tylko nowe mapy, czy zmieniałeś również navcore?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
krissek 
Waypoint


Dołączył: 25 Maj 2008
Posty: 139
Wysłany: 2014-11-27, 13:24   

koledzy znajomy mnie prosił o 'zaktualizowanie' TT
Ma tam Navcore 8.051 oraz mapkę DE_AT_CH and Eastern E 815-2024
I Tu pytanie do Was-jaka mapa jest aktualnie najaktualniejsza do tego Navcore'a??
Musi być PL,Czechy itd.
Będę wdzięczny za ewentualne linki
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2014-11-27, 14:29   

Które mapy pasują: patrz odpowiedź na post http://www.my-navia.pl/vi...p=441542#441542
Zakres map: post http://www.my-navia.pl/vi...p=360517#360517 (mniej więcej w 2/3)
Linki - patrz dział z linkami lub https://www.google.de/sea...bm=isch&q=linka
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 1,19 sekundy. Zapytań do SQL: 10