Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navigon na larkach 480*272
Autor Wiadomość
ogerard 
Navi Expert
Gerard O.



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 24 Wrz 2009
Posty: 364
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-19, 16:45   

Jeśli podczas startu Navigona to mapy nic do tego nie mają. Ja uruchamiałem bez map, soft się odpalał, proponuję sprawdzić dependecy walker czy masz wszystkie biblioteki.
_________________
/iPhone 6/Alga Prima 5050/Navigon 40 PR
 
 
 
krzysiek12
azymut


Dołączył: 23 Sie 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-08-23, 14:13   

Mam ten sam problem z larkiem 50.2

Podobno szybkość ma być 57600 com 7

jak to wpisać.
Czy w user settings:


<Type>1</Type>
<GPSPort>7</GPSPort>
<Baudrate>57600</Baudrate>
<DRVPrefix />

typ też musze zmienić na 7?
 
 
Monthu 
Waypoint


Wiek: 37
Dołączył: 30 Wrz 2008
Posty: 36
Wysłany: 2010-08-24, 06:26   

Nie nie musisz. Type ma pozostać tak jak jest 1 lub NMEA. Natomiast tak jak wpisałeś dobrze w pliku usser settings tak samo musisz wpisac w pliku core. W tych dwóch plikach musisz dokonać zmiany, żeby złapać sygnał. Pozdrawiam.
 
 
krzysiek12
azymut


Dołączył: 23 Sie 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-08-24, 09:24   

Wielkie dzięki. Nastała jasność DZIAŁA.
Okazało się, że zmieniałem nie ten plik co trzeba (plik default a nie xml) Ale w końcu udało się.
Tak wic podaję parametry jakby ktoś też potrzebował
57600
com 7
type 1
 
 
Monthu 
Waypoint


Wiek: 37
Dołączył: 30 Wrz 2008
Posty: 36
Wysłany: 2010-08-28, 10:42   

Witam

Rozwiązałem problem z Navigon 70 Plus. Otóż mam wersję, którą odpaliłem na Lark 50.1 na win ce 6.0. Najpierw odpaliłem sam program, potem dograłem mapy i też się odpalił. Problem zaczął się w momencie skopiowania pliku językowego PL. Wersja, którą posiadam ma domyślnie tylko język niemiecki a skopiowanie PL z innego Navigona powoduje błąd podczas uruchamiania Navigona. Więc jeśli ktoś z was posiada pliki językowe dla Polski z tego właśnie modelu to prosiłbym o ich wstawienie. Postaram się wtedy jeżeli wszystko ruszy napisać tutorial na temat tej wersji.

Pozdrawiam
 
 
marcins84zam 
Waypoint


Wiek: 35
Dołączył: 03 Sie 2010
Posty: 18
Wysłany: 2010-09-12, 15:27   

Witam

Wszystko ustawiłem jak w opisie i działa Navigon lecz nie moze złapać satelity probowałm z tymi dwoma ustawieniami podanymi przez was i nic ;/ Problem dotyczy LArk 50.1
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-09-12, 21:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
marcins84zam 
Waypoint


Wiek: 35
Dołączył: 03 Sie 2010
Posty: 18
Wysłany: 2010-09-13, 10:35   

Wiec dalej mam problem z wykryciem satelity;/ ktos moze powie jakie sa alternatywne porty dla larka 50.1 aby Navigon zobaczyl satelity?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18706
Wysłany: 2010-09-13, 10:42   

Nie ma alternatywnych.
Masz 50.1 z WinCE5, czy 6?
_________________

 
 
marcins84zam 
Waypoint


Wiek: 35
Dołączył: 03 Sie 2010
Posty: 18
Wysłany: 2010-09-13, 16:38   

mam win ce 6 i dzis udało mi sie sygnał złapac ale musiała polezec 5 minut na dachu samochodu;/
 
 
frutidimarek 
Waypoint



Dołączył: 14 Wrz 2009
Posty: 34
Skąd: Rybnik
Wysłany: 2011-01-06, 19:08   Navigon7.4.3 build 201 na Larku 43.1 (gotowiec na SD)

http://www.filesonic.com/...3_build_201.rar

wersja 7.4.3 build 201 480/272.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-01-06, 19:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
puciek82
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Wrz 2009
Posty: 172
Wysłany: 2011-01-30, 15:13   

Czy ktos wie gdzie mozna znalezc jakiegos nowszego Navigona niz 7.4.3, ktory bedzie dzialal na urzadzeniu Lark 43.1 ? Kolega "avi" sprawdzil ze wersja 7.7.5 Build 447 dziala na Navigonie 1200 ktory tez posiada oprogramowanie WinCE 5 ale u mnie na Larku jest blad Navigon.exe podczas uruchamiania.
_________________
Lark 43.1
 
 
kamil889 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Mar 2010
Posty: 5
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-04-24, 19:15   Navigon i pare pytań do Larka 50.2

Witam,
od dwóch dni próbuję wgrać do Larka 50.2 program Navigon i cały czas pojawia się jakiś problem.
Program jaki posiadam to NAVIGON 7.4.3 [pusty bez map i żądnych plików w folderze "map"]
Po próbie włączenia tego programy wyskakuje komunikat o braku map ale po za tym pierwsza "strona"
Navigona jest bardzo ciemna że nic prawie nie widać i po chwili nawigacja gaśnie.
W czym może tkwić problem??

Trochę inne pytania:
1. Jest możliwość wgrania do Larka 50.2 map o takim oznaczeniu "Q4 MN7" niby cała Europa z 2010 (grudzień)??
2. Jaki będę potrzebował program [wersja] żeby uruchomić takie mapy??



POZDRAWIAM
 
 
enue 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 164
Skąd: Płn.Mazowsze
Wysłany: 2011-04-25, 11:09   

Witam
W załączeniu podsyłam Ci mały tutorial z instalacją navigona. Mam navi o rozdzielczości 800x480, nie znam Larka 50.2, ale to nie przeszkadza abyś poprawnie zainstalował navigona 7.4.3. Jedno jest pewne bez map i plików NFS im odpowiadającym nie uruchomisz. Jeżeli masz mapyQ4 2010 to i pliki NFS muszą być z Q4 2010. Ponadto musisz dokonać edycji pozostałych plików, które opisuję.
Pobierz i do roboty. Navigon piękne narzędzie na Niemcy.
http://www.przeklej.pl/pl...0029h16pf8ba2j6
Pozdrawiam
_________________
ALGA AN 520; AutoMapa 6.24, iGO Primo2.4, Navigon7.7.6
LG G3; AutoMapa 4.5, TomTom Polska
 
 
weinert1
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Maj 2010
Posty: 129
Wysłany: 2011-04-27, 20:37   

enue napisał/a:
W załączeniu podsyłam Ci mały tutorial z instalacją navigona

Kolego robię wszystko tak jak opisałeś, ściągnąłem Nawigona od AVIAVI tak jak radziłeś i lipa. Navigon włącza się i pierwsza plansza to jest wybór języka. Oczywiście mam tylko polski. Po zaznaczeniu jęz. pl i klik ok Navigon wyłącza się. Napewno mam problem bo nigdzie nie ma w tym polecanym przez ciebie Navigonie plików ( UserSettings.old i UserSettingsLanguage.old.). Chyba że ja coś niedowidzę. Jeśli możesz to wytłumacz mi łopatologicznie krok po kroku gdzie te pliki siedzą. Mam nawigację Modecom freeway MX2 z win. CE 6.0 Proszę o pomoc! Pozdrawiam!!

[ Dodano: 2011-04-29, 21:34 ]
Przepraszam, że piszę kolejny post pod swoim ale muszę to powiedzieć. Te wszystkie tutoriale to o kant **** rozbić. Każde urządzenie ma swoje fochy i poprostu trzeba kombinować. Męczyłem się z navigonem na moim modecom dwa dni w/g wskazówek z tego forum i nic. Dziś ściągnąłem z mobilepasion Navigon 7.6.3 i po włączeniu navi od razu zaskoczył. Bez żadnych poprawek z wyjątkiem ustawienia portu com. Potem po kolei wgrałem lang pl i mapki i wszystko śmiga. Teraz walczę z TMC ale wygląda to na dłuższa zabawę.
 
 
rudee
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 34
Wysłany: 2011-08-30, 22:11   

witam, mam niewielki problem z Navigon 7.7.5 Build 447 pod Wince 5.0 na larku 50.3 (WinCe 5.0 64MB ram) głosy i inne rzeczy wgrane, program startuje - jest animacja, muzyczka i na ekranie gdzie powinien pojawić się komunikat o bezpieczeństwie korzystania z nawigacji i STOP - zwiecha - jest tylko przyciemnine menu
i teraz pytanie czy to wina 64MB ramu? czy prog się wywala
dodam że testowałem z różnych stron i to samo
ma ktoś pomysły jak to ugryść?
_________________
MIO Spirit 487 PL TMC
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12