Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navigon na larkach 480*272
Autor Wiadomość
danlee 
Waypoint



Wiek: 47
Dołączył: 30 Gru 2008
Posty: 65
Skąd: Lublin
  Wysłany: 2009-01-09, 09:27   Lark 4.3 i Nawigon

witam kolegów jak w temacie posiadam Larka 4.3 480x272 i juz mam tyle programów i map Nawigona od 6.0/6.5/i 7.xx ze mnie glowa boli q2/q3/q4/ i nic nie działa wczesniej odpalałem i stawal na ustawieniu jezyka po kliknieciu reset i ciemno, wwrrrrrr pomocy moze ktosik wie gdzie jest jakis gotowiec albo podpowie mi co zle robie

Ps , wstawienia w plikach zmianiałem i du.......... :-|
_________________
Lark 4.3 ,smart sg750-iPhone 4- N900 I w Droge

AM brak
 
 
qwerter 
GPS instruktor



Pomógł: 16 razy
Wiek: 64
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 691
Wysłany: 2009-01-09, 22:34   

Może brakuje biblioteki toolhelp.dll...

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2015-01-09, 19:42 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Przyciąłem przydługie przytoczenie
_________________
MODECOM MX3 marzenia się spełniają...
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-01-09, 19:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
danlee 
Waypoint



Wiek: 47
Dołączył: 30 Gru 2008
Posty: 65
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-01-10, 02:06   

witam a gdzie zdobyc tę biblioteczke i gdze zaaplikowac :lol:

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2015-01-09, 19:42 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Przyciąłem przydługie przytoczenie
_________________
Lark 4.3 ,smart sg750-iPhone 4- N900 I w Droge

AM brak
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-01-09, 19:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
radex 
Waypoint
Lark 35.0


Wiek: 41
Dołączył: 30 Kwi 2008
Posty: 25
Skąd: Okolice Łodzi
Wysłany: 2009-01-10, 14:38   

Też mam ten sam problem. Wcześniej korzystałem z Navigona na Lark 35.0 i było OK. Po przełożeniu karty do 43.0 program w ogóle się nie uruchamia.

Ustawienia GPS są identyczne dla obu modeli. Ma ktoś jakiś pomysł ewentualnie jaki program polecacie dla Europy Zachodniej? AFAIK Navigon jest najlepszy...
 
 
 
qwerter 
GPS instruktor



Pomógł: 16 razy
Wiek: 64
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 691
Wysłany: 2009-01-10, 21:21   

danlee napisał/a:

witam a gdzie zdobyc tę biblioteczke i gdze zaaplikowac :lol:

Ano z TĄD... tam pisze co i jak... ;-) na JVC Px 701 też musiałem zaaplikować...

[ Dodano: 2009-01-31, 18:01 ]
radex napisał/a:
Też mam ten sam problem. Wcześniej korzystałem z Navigona na Lark 35.0 i było OK. Po przełożeniu karty do 43.0 program w ogóle się nie uruchamia.

To wyraźnie wskazuje na brak biblioteki... Polecam Dependency Walker, który pokaże z jakich bibliotek program korzysta... a potem poszukać, zaaplikować do folderu głównego programu i powinno działać...
_________________
MODECOM MX3 marzenia się spełniają...
 
 
andi63 
azymut


Wiek: 55
Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 2
Wysłany: 2009-03-01, 10:45   Navigon startuje i wyłącza się

Na Larku 43 uruchamiam Navigon 7 startuje pojawia się okno wyboru języka , jak wybiorę język to pojawia się ciemny ekran w tle widać cztery białe pola
Po chwili wyłącza się
Co może być tego przyczyną
 
 
feliks 
guru



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 1593
Wysłany: 2009-03-11, 22:41   Re: Lark 4.3 i Nawigon

danlee napisał/a:
witam kolegów jak w temacie posiadam Larka 4.3 480x272 i juz mam tyle programów i map Nawigona od 6.0/6.5/i 7.xx ze mnie glowa boli q2/q3/q4/ i nic nie działa wczesniej odpalałem i stawal na ustawieniu jezyka po kliknieciu reset i ciemno, wwrrrrrr pomocy moze ktosik wie gdzie jest jakis gotowiec albo podpowie mi co zle robie

Ps , wstawienia w plikach zmianiałem i du.......... :-|


http://rapidshare.com/fil...N7.3.1.rar.html

Działa u mnie Lark FB 4.3

Poczytaj tu http://www.ipmart-forum.it/showthread.php?t=53596

[ Dodano: 2009-03-12, 14:06 ]
danlee napisał/a:
witam kolegów jak w temacie posiadam Larka 4.3 480x272 i juz mam tyle programów i map Nawigona od 6.0/6.5/i 7.xx ze mnie glowa boli q2/q3/q4/ i nic nie działa wczesniej odpalałem i stawal na ustawieniu jezyka po kliknieciu reset i ciemno, wwrrrrrr pomocy moze ktosik wie gdzie jest jakis gotowiec albo podpowie mi co zle robie

Ps , wstawienia w plikach zmianiałem i du.......... :-|


Widzę [size=24]szarość szarość ten program jest nie wart 1 mgb na karcie właśnie go wywalilem w mieście ponad 100 tyś brak wielu ulic a nie wspominając o numeracji,
Jest więcej innych programów o wiele lepszych - mój ranking
1 Polska AutoMapa i MapaMap
2 Europa TomTom i igo 8

Reszta nie warta uwagi i czasu i miejsca na karcie.
To jest moje doświadczenie i czekam na polemikę.[/size]
_________________
MIO Moov 500v2 - AutoMapa 6.10 PL i Samsung Galaxy Note
http://w492.wrzuta.pl/aud...reussens_gloria
 
 
mpalusz 
azymut


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-06-14, 21:53   brak sygnalu GPS

Czesc koledzy
mecze sie z Navigonem 7.3.1 na Larku 43.0

Ściągnąłem wersje która poleca feliks bo miała działać na moim sprzęcie.
Faktycznie jako jedyna wystartowała, chociaz inne też miały byc na PNA w rodzielczości 480x272, ale nie ważne.

Przeczytałem sporo postow z tego forum i stosowałem rożne kombinacje
wpisów w obu plikach core i plikach usersettings i nic nie pomogło.

Czy ktoś kto ma larka 43.0 może pochwalić sie swoimi wpisami.

Proszę nie podsyłajcie mi linków do innych postów, przejrzałem je uważnie.
Potrzebuję wpisy od posiadacza Larka zebym mial 100% pewności.
Celowo nie piszę jak mam teraz żeby nic nie sugerować.
Pozdro
 
 
daniel xx 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 15 Wrz 2008
Posty: 117
Wysłany: 2009-06-14, 22:23   

Ja z Navigonem męczyłem się tak długo aż trafiłem na wersję która odpaliła bez żadnych kombinacji ze zmianą ustawień w plikach bo to nie przynosiło żadnego rezultatu. Oto Link do sprawdzonej wersji Navigona 7.4.0 wraz z mapą Q1 2009. Rozdzielczość 480x272
Kod:
http://rapidshare.com/files/242109083/My_files.rar

Hasło do archiwum to: http://www.manta.info.pl/-forum gps
U mnie chodzi bez problemu-zawartość skopiuj na SD (katalog z Navigonem)
Odpisz także czy działa aby inni wiedzieli, bo ja też szukałem dosyć długo tej wersji a w sieci jest multum linków do Navigona tylko co z tego jak zawsze czegoś brakuje i program nie rusza
 
 
feliks 
guru



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 1593
Wysłany: 2009-06-14, 22:37   Re: brak sygnalu GPS

mpalusz napisał/a:
Czesc koledzy
mecze sie z Navigonem 7.3.1 na Larku 43.0


Przeczytaj ten wontek wszystkie Larki "zdechly" i nie działają odbiorniki GPS
http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0
_________________
MIO Moov 500v2 - AutoMapa 6.10 PL i Samsung Galaxy Note
http://w492.wrzuta.pl/aud...reussens_gloria
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-01-09, 19:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
mpalusz 
azymut


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-06-15, 10:09   

Koledzy dzięki za szybki odzew.

Miałem pecha, niesamowity zbieg okoliczności, nie ten czas, nie ta godzina na zabawę.
Poczekam jak wyjaśni się sprawa Larków i braku fixa i wtedy odpowiem na post kolegi daniel xx.

Pozdrawiam

[ Dodano: 2009-06-15, 19:22 ]
Witam ponownie

Na brak fixingu w Larku pomógł nowy chipset link

Co do Navigona, który polecił mi daniel xx to musiałem jednak zmienić ustawienia
w obu plikach CoreConfig.ini (katalogi Map i Settings\Core)
[Default Sensor Gps Serial]
ConnectionType=1
Port=2
BaudRate=4800
TimeOut=5

oraz w plikach
UserSettings.xml, UserSettings.default, UserSettings.old

<GPS>
<Type>2</Type>
<GPSPort>2</GPSPort>
<Baudrate>4800</Baudrate>
<DRVPrefix></DRVPrefix>
</GPS>

Dziwi mi ze Navigon łapał ci sygnał skoro oryginalnie port był na 7 a baudrate na 38400, ale skoro pisałeś, że Tobie działa to nie wnikam.

Pozdro
 
 
Krzychu91
Waypoint


Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 101
Wysłany: 2009-06-19, 19:10   Nowy Lark FreeBird 43.1 i Navigon

Witam...Zakupiłem sobie Nawigacje do samochodu którą mi polecili mianowicie jest to Lark Free Bird 43.1, wgrałem sobie na niego AM 5.5 wszystko ładnie smigało, aż do czasu zmiany mapy na Navigon...Dokładnie rozchodzi się o to, że już miałem żeby was nie oszukać chyba 10 wersji :roll: I nareszcie natrafiłem na jakąś która mi odpala :-? tzn. odpala do momentu po wybraniu pliku autorunce.exe z folderu z mapy jak chce odpalić nawigacje to wyskakuje mi takie okienko:

A po kliknięciu na OK w górnym prawym rogu małego okna wyskakuje:

...i od razu się Lark resetuje i tak jest w kółko...

Mam również w folderze z tym Navigo'nem plik MN6.exe, ale gdy jego wybieram i odpalam nawigacje to mignie tylko klepsydra i koniec...

Pozdrawiam
 
 
Miły 
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Wiek: 33
Dołączył: 11 Cze 2009
Posty: 342
Skąd: WLKP
Wysłany: 2009-06-20, 10:52   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=96838#96838

dokładnie to ściągnij... ja rozpakowałem na SD i działa... żadnych zmian...
_________________
NIE POMAGAM NA PW ANI GG!!!

--> F i e s t a K l u b P o l s k a <--
 
 
zyga1966 
Waypoint


Wiek: 52
Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 74
Wysłany: 2009-06-20, 15:01   Navigon na Larka 43.1

witam czy ma ktoś gotowca Navigona od 6xxx do 7xxxx na Larka43.1 lub jakie ją ustawienia gps-u a żeby widział dzięki........
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9740
Wysłany: 2009-06-20, 15:06   

zyga1966 napisał/a:
jakie ją ustawienia gps-u a żeby widział dzięki........

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=86323#86323
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=86374#86374

[ Dodano: 2009-06-20, 15:07 ]
PS. Zły dział.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,18 sekundy. Zapytań do SQL: 13