Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-20, 21:31
Lark 43.2 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8835
Wysłany: 2011-04-14, 09:17   

wacmean napisał/a:
a pliku Aqurat nigdzie nie ma

To nie jest plik, tylko wpis w rejestrze nawigacji, musisz edytować rejestr i go poszukać, podłącz nawigację pod PC w trybie synchronizacji, zainstaluj na PC CeRegEdit i za jego pomocą znajdziesz ten wpis, jeżeli taki jest.

Możesz też skopiować RegEdit przeznaczony dla Nawigacji (znajdziesz w apteczce) i wskazać w nawigacji ścieżkę dostępu do niego i tak samo, otwierasz za jego pomocą rejestr i szukasz klucza Aqurat.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
wacmean
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Kwi 2011
Posty: 8
Wysłany: 2011-04-14, 09:29   

ok tak zrobilem i nie znalazl mi tego klucza
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8835
Wysłany: 2011-04-14, 09:33   

No to znaczy że go nie ma, nie na każdej nawigacji jest tworzony ten klucz, jak masz wszystko wyczyszczone to możesz instalować, jak znów będzie Ci pamiętać inną wersję to znaczy że jednak pozostały śmieci po poprzedniej.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
wacmean
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Kwi 2011
Posty: 8
Wysłany: 2011-04-14, 10:39   

problem pozostal, a czy moze przyczyna byc to ze mapa 6.5.0 beta kotra mam nie jest wersja instalacyjna tylko zgrywa sie pliki bezposrednio na pamiec i odpala pozniej setup? bo dalej widzi mi wersje 6.8
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8835
Wysłany: 2011-04-14, 10:46   

Każdy gotowiec to zło, miałeś napisane, wyczyścić wszystko co ma związek z AM i zainstalować, nie skopiować, AutoMapę od podstaw, wersję dziewiczą i następnie samemu ją spatchować.

Jak się upierasz na instalację w pamięci wewnętrznej to Twoja broszka, dostałeś sugestię żeby instalacje zrobić na kartę SD, też to jest Twoja broszka jak tego nie chcesz.

Tak długo, jak długo będziesz kombinował jak koń pod górkę to sam będziesz tak miał.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
wacmean
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Kwi 2011
Posty: 8
Wysłany: 2011-04-14, 11:07   

ok zainstaluje wszystko od nowa, a co do karty SD to musze ku[ic bo ta ktora mam potrzebna mi do czegos innego, a w ogole to chyba jeden kit czy mapa bedzie zainstalowana na karcie SD czy w pamieci flash nie? Z pamieci flash wogole szybciej przesyla dane moim zdaniem , z tego co zauwazylem. ale ok kupie katre SD i tam zainstaluje
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8835
Wysłany: 2011-04-14, 11:33   

Jak zrobisz tak będziesz miał, jak na pamięci wewnętrznej jest ok to instaluj tam, jak dobrze będzie działać na SD to zainstaluj na karcie.

Zazwyczaj na pamięci wewnętrznej zostawia sie fabryczny program do nawigacji, a pozostałe instaluje się na SD, ale nie jest powiedziane że nie można na pamięci wewnętrznej instalować innego programu, rzecz tylko w tym żeby działał prawidłowo.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
vido 
Waypoint


Dołączył: 15 Sty 2011
Posty: 20
Wysłany: 2011-04-19, 18:14   TT na Larku 43.2

Witam mam krótkie pytanie
Czy dobrze działa TT na larku 43.2 i nie ma żadnych zacięć ani nic?
I czy trudno zainstalować TT na tego larka?
Czy trzeba robić jakieś dodatkowe modyfikacje przy nawi przy instalacji tych map?
Ile zajmują na karcie pamięci TT mapy europy zachodniej z Skandynawią?

Wiem że pewnie tematy już takie na forum były lecz chciałbym odzyskać jasne odpowiedzi ponieważ nie wiem czy się przesiąść z AM na TT? ponieważ jadę na Europę i nie wiem co lepsze? jak sądzicie?


Pozdrawiam
_________________
Pomóż mi! Muszę mieć konto Premium. Proszę pobierz TO ,jest to zwykły plik tekstowy.
 
 
stas 
Waypoint
stas


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Kwi 2009
Posty: 77
Wysłany: 2011-04-19, 20:27   

Masz tu link do poradnika instalacji TT: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=7819.

Jako, że sam testowałem na Larku 43.2 różne systemy - odradzam wyruszać "na Europę" z systemem którego wcześniej nie używałeś.
Sugerowałbym pozostać przy znanej Ci AM.
Nawet starsza AM5 doskonale mi się sprawdziła w Niemczach i Danii.
Z innych systemów iGO (na EU) i MM (na PL).
Dużo przyjażniejsze niż AM i bez wodotrysków.

Pozdrawiam
_________________
stas > Lark43.2+MMTop > E52+OviMaps > Galaxy SIIImini+HERE+MapFactor
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-04-20, 06:15   

1. Przeniosłem na miejsce (z działu o TT).
2. Jaki program lepszy - czytaj " Inne pytania dotyczące aplikacji » Jaki program nawigacyjny uważasz za najlepszy?"
3. Wątek o instalowaniu TT na Larkach: " TomTom Navigator » TomTom 7.9 na Larku"
_________________

 
 
defi1 
azymut


Dołączył: 30 Sty 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-01-31, 22:14   

Witam
proszę o pomoc
laduje na kartę AM (gotowca sprawdzonego na innych urządzeniach)
zaczytuje slychać glos holka i koniec
wyczyścilem kartę
wgrałem wersję instalacyją (również sprawdzoną na inych urzą (działają obie 100% gotowiec i instalka))
nie staruje wogóle
gdzie moze być problem?
lark nie odblokowany
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2012-02-01, 07:16   

defi1 napisał/a:
gdzie moze być problem?
Cytat:
Wnioskując z precyzyjnego opisu instalacji, sposobu uruchomienia oraz wyświetlanych komunikatów mogę dać równie precyzyjną odpowiedź: coś nie tenteges.
A na poważnie: 99% w nieprawidłowej instalacji i patchowaniu - bo Am na Larkach działa bez problemów. I 1% na uszkodzenie larka lub karty

1. Co to znaczy "nie staruje wogóle"? Jak uruchamiasz AutoMapę? Z jakiego pliku?
2. Opisz DOKŁADNIE całą instalację i patchowanie (każde zaznaczone i odznaczone okienko) i kliknięty przycisk -
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
defi1 
azymut


Dołączył: 30 Sty 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-02-01, 14:32   

witam ponownie
jestem_ktoś DZIĘKI
MOJA WINA,
przy instalce nie zaznaczylem "dodatku"
 
 
JatinX
Waypoint


Dołączył: 28 Mar 2012
Posty: 16
Wysłany: 2012-06-09, 21:21   Czy lark 43.2 ma opcję uruchamiania innych map z SD?

Jak w temacie, czy ten lark ma taką opcję, na zasadzie wkładam kartę z AM wybieram ją z menu i odpalam?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-06-09, 21:35   

JatinX,
Tak ma . Wchodzisz ustawienia i ścieżka mapy wybierasz plik uruchomiający daną mapę , wracasz do memu i klikasz nawigacja
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10