Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-20, 21:31
Lark 43.2 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
p.okolowicz 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 35
Dołączył: 31 Mar 2010
Posty: 13
Skąd: Białystok
Wysłany: 2010-08-16, 09:21   

Panowie dziękuję za tak szybką odpowiedź, natomiast jestem laikiem i nigdy wcześniej nie miałem z tym do czynienia. Gdzie mogę odhaczyć tą synchronizację czasu i ustawić port oraz prędkość?
 
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2010-08-16, 09:30   

p.okolowicz napisał/a:
Gdzie mogę odhaczyć tą synchronizację czasu i ustawić port oraz prędkość?


oj to byłoby zbyt proste..
a to Ci sie przyda
http://automapa.indigo.pl...321&file=219082 :lol:
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
p.okolowicz 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 35
Dołączył: 31 Mar 2010
Posty: 13
Skąd: Białystok
Wysłany: 2010-08-16, 10:16   

No i nastała jasność, pozostaje ustawić AM do własnych potrzeb. Bardzo dziękuję za pomoc.
 
 
 
Goalkeper 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Wiek: 39
Dołączył: 24 Lut 2009
Posty: 157
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2010-08-20, 08:51   Lark 43.2 i AM 6.5

Witam mam problem jak w temacie, chodzi o to, że wczoraj kolegą zainstalowaliśmy AM 6.5 na larku 43.2 (wersja urządzenia z MapLark) pierwszy odpał poszedł bez problemu, AM złapała fixa ale przy ponownym włączaniu AM wita nas Krzysiu a następnie na ekranie pojawia się klepsydra i AM wisi. Co z tym fantem można zrobić. Wersja AM instalacyjna z patchem.
_________________
Pierwszy oficjalny portal modelu www.renaultsafrane.eu
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-08-20, 09:05   

Goalkeper, a, b, c czy d?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
sulek45
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Lis 2010
Posty: 7
Skąd: Katowice
Wysłany: 2010-11-03, 20:38   Lark 43,2 nie pamięta ustawień AM.

Witam.
Po awarii Larka 35,0 (włącznik) przysłano mi model 43,2. Z początku się ucieszyłem, bo większy i ładniejszy, ale po włączeniu jestem rozczarowany.
1. Nie dość, że nie czyta mp3,
2. przy próbie włączenia Navigona podaje komunikat: Fatal Applikation Error,
3. po użyciu AutoMapy i wyłączeniu gps-a traci pamięć ustawień AM.
Oryginalna mapa w tym modelu to LarkMap. Nie jest zła, ale AM dużo lepsza.

Na karcie SD:
AM - wersja 5,5
Navigon - nie wiem, bo nie można już do niego wleźć.
W Larku 35,0 wszystko hulało jak trza.

Czy taka jest "uroda" tego modelu, czy można coś na to poradzić?
Zaznaczam, że nic przy nim nie majstrowałem - model prosto z serwisu.
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 68
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2010-11-04, 08:17   

Fabrycznie Lark 35.x tez nie czytał mp3 więc dlaczego inny Lark ma czytać.... Nie zapamiętuje ustwień bo masz zapewne przesuniętą blokadę na karcie SD w położenie LOCK.
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
Ostatnio zmieniony przez Andrzej P 2010-11-04, 09:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
krzysztofkl
azymut


Dołączył: 30 Mar 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-03-30, 12:15   

A u mnie jest tak:

[Gps]
GpsPort=COM2:
GpsPortSpeed=2400

i nie wiem jak ustawić w Automapie żeby działało bo tam najmniej jest 4800??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-03-30, 12:20   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5068
_________________

 
 
wacmean
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Kwi 2011
Posty: 8
Wysłany: 2011-04-14, 08:40   AutoMapa 6.8 Poska final

witam
posiadam odblokowana nawigacje Lark FreeBird 43.2 na ktora zainastalowalem automape polski 6.5.0 beta i wszystko chodzilo cacy, postanowilem wgrac uaktualnienie mapy 6.8 final i od tego czasu mam problemy, nawigacja stale mysli , wiesza sie i praktycznie co 100m od nowa wczytuje trase, wiec chcialem powrocic spowrotem do starszej wersji i nawet po calkowitym wyczyszczeniu pamieci i instalaci od nowa nawigacja pamieta ze miala nowsza wersje wgrana i mape 6.5.0 nie chce odpalic a ta 6.8 jest poprostu do kitu. juz tyle razy instalowalewm i ciagle to samo. Prosze o pomoc
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8835
Wysłany: 2011-04-14, 08:51   

wacmean napisał/a:
nawet po calkowitym wyczyszczeniu pamieci

Pamięci są różne, wewnętrzna, karta SD, nie piszesz gdzie instalujesz AM, po za tym możesz mieć wpis w rejestrze, edytuj go i usuń klucz Aqurat, sprawdź dokładnie pamięć wewnętrzną nawigacji, format karty SD i dopiero instalacja.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
wacmean
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Kwi 2011
Posty: 8
Wysłany: 2011-04-14, 08:56   

renron napisał/a:
wacmean napisał/a:
nawet po calkowitym wyczyszczeniu pamieci

Pamięci są różne, wewnętrzna, karta SD, nie piszesz gdzie instalujesz AM, po za tym możesz mieć wpis w rejestrze, edytuj go i usuń klucz Aqurat, sprawdź dokładnie pamięć wewnętrzną nawigacji, format karty SD i dopiero instalacja.

inataluje ja w pamieci wewnetrzej urzadzenia nie na karcie, gdyz mam tam pamiec 1giga a mapka zajmuje ok 250 mega
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8835
Wysłany: 2011-04-14, 09:01   

Lepszym w/g mnie rozwiązaniem jest jednak instalacja na karcie pamięci, ale tak jak pisałem, sprawdź rejestr, usuń klucz Aqurat, sprawdź foldery w pamięci nawigacji, AM tworzy pliki, np. AutoMapaSetupLog, AutoMapa.info, pousuwaj je i instalacja od nowa.

Rozważ też instalację AM na karcie pamięci, jest to wygodniejsze i mimo wszystko lepsze rozwiązanie.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 253
Wysłany: 2011-04-14, 09:03   Re: AutoMapa 6.8 Poska final

[quote="wacmean"]witam
posiadam odblokowana nawigacje Lark FreeBird 43, postanowilem wgrac uaktualnienie mapy 6.8 final i od tego czasu mam problemy,Przed wgraniem wersji nowej musisz wykasowac z pamieci flash larka poprzednia AM,i wgrac nowa najlepiej oryginalna poprzednio potraktowana odpowiednim patcherem.Ja na twoim miejscu instalowalbym na karcie pamieci a nia w pamieci urzadzenia.
 
 
wacmean
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Kwi 2011
Posty: 8
Wysłany: 2011-04-14, 09:06   

tak walsnie robilem a pliku Aqurat nigdzie nie ma hmm
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 11