Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-03-30, 12:06
GC i transmiter FM
Autor Wiadomość
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8311
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-04-25, 18:57   

To nie soft ale kwestia hardware. U mnie po 3-5min sie przestawia na właściwą fale.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wacholek
azymut


Dołączył: 21 Lis 2010
Posty: 4
Wysłany: 2011-04-25, 20:07   

Tak myślałem. Czy jednak może jakiś sposób na może sprzętowy by tę sprawę rozwiązać. Rozebrałem navi ale nie widziałem żadnego kwarcu oprócz tego pod ochronną blaszką obok procesora. Ale może ten układ obok USB jest odpowiedzialny za transmiter. Ewentualnie zmiana kilku elementów by pomogła. Spróbuje jeszcze podłączyć navi na całą noc ale wcześniej chodziła z 10 min i cały czas było to samo.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8311
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-04-25, 20:32   

Oczywiście ładowarka robi za antenę, z nią będzie łatwiej :-P .
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
markos777
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Maj 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-05-22, 20:38   

dasior, uważam Cię za guru, bo robisz cuda i poratowałeś nie jedną osobę.
Ale w tym temacie nie zgodzę się z Tobą. Jak podłączam ładowarkę to jest gorzej i nawet CB dostaje od razu trzasków. Nikt mi nie wmówi, że to moja instalacja elektryczna w aucie, gdyż z innymi urządzeniami takich efektów nie miałem. Jak odłączam ładowarkę to jest od razu lepiej, ale jak pisze Wacholek trzaski i burczenie nadal występuje. Dodam, że na wszystkie anteny i zasilania stosuję dodatkowe opaski ferrytowe. Zatem problem jest w jednak w częstotliwościach moim zdaniem.
_________________
7066FMBTCam + 1.6RCII + menuHD
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8311
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-05-22, 21:17   

Częstotliwość swoja drogą, podłącz ładowarkę do navi ale do auta juz nie a zobaczysz różnice. Sam przewód robi za antenę a nie ładowarka sama w sobie.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
markos777
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Maj 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-05-23, 15:33   

Ponieważ mam wersję navi z kamerą to podłączać muszę do zasilania, bo na kablu do avin jest napięcie przecież...
Zatem jesteśmy w czarnej d... dopóki nie znajdziemy sposobu na częstotliwości.
Swoją drogą ładowarka strasznie się grzeje, ale to chyba ten model tak ma :-/
_________________
7066FMBTCam + 1.6RCII + menuHD
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8311
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-05-23, 15:52   

To nie kwestia częstotliwości, to kwestia tego ze ŁADOWARKA daje szumy, zrób jak napisałem to zobaczysz ze sygnał jest czysty.
Jedyny sposób to zmiana ładowarki. U Ciebie problem to to ze odbiornik AV jest w niej zabudowany wiec ja osobiście niewiem jak to obejść.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
markos777
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Maj 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-05-23, 18:41   

Zastanawiam się czy nie wyłupać odbiornika i gdzieś na stałe nie wpiąć go pod tapicerką, a wtedy ładowarkę jakąś inną zastosować.
Jedyny problem to taki, że obecna ładowarka jest jednorazowa :-? i nie da się jej dobrze złożyć po rozebraniu.
_________________
7066FMBTCam + 1.6RCII + menuHD
 
 
seawoman 
Waypoint


Wiek: 33
Dołączył: 09 Maj 2011
Posty: 22
Wysłany: 2011-05-29, 10:44   

Mozecie napisać krok po kroku jak podlaczacie ten transmiter?
Ja: Ustawiam navi na jakas czestotliwosc, np 93.3 i ustawiam tak radio, wlaczam jakas muzyke i daje on w ustawieniach transmittera, ale w radiu nic nie slysze...
_________________
goclever navio 500 plus
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8311
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-05-29, 10:52   

masz podłączoną ładowarkę?
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2011-05-29, 10:56   

W GC 4366 było dziwne ustawienie ikon - wyglądała jak ON, ale działała jak OFF.
Ładowarkę masz podłaczoną? ona jest anteną.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
seawoman 
Waypoint


Wiek: 33
Dołączył: 09 Maj 2011
Posty: 22
Wysłany: 2011-05-29, 12:01   

Próbowałam kilka dni temu, nie pamiętam czy była łądowarka. Spróbuje ponownie i napisze. Dzięki
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,19 sekundy. Zapytań do SQL: 10